Connect with us

Societate

Anul acesta, 342 de bebeluși au venit pe lume la Spitalul Județean Constanța

Published

on

Astăzi, 17 noiembrie, este Ziua Prematurității. Biroul de presă al Spitalului Județean Constanța le urează Mulți ani sănătoși ”micuților luptători”. Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții unității medicale precizează că anul acesta s-au născut 342 de bebeluși, iar 10% dintre aceștia s-au grăbit să vină mai devreme pe lume. Cel mai mic bebeluș care s-a născut la Constanța are numai 900 de grame – este o fetiță care a venit pe lume la începutul acestei luni.

Iată mesajul Spitalului Județean Constanța:

”Este ziua în care tragem linie şi le urăm micuţilor luptători MULŢI ANI SĂNĂTOŞI, pentru că astăzi este despre ei. Astăzi marcăm Ziua Prematurității.

342 de bebeluşi s-au grăbit să vină pe lume anul acesta. Mai bine de 10% din totalul naşterilor înregistrate în spitalul nostru au fost înainte de termen. Cel mai devreme s-a născut o fetiţă, la numai 28 de săptămâni de sarcină. A avut doar 600 de grame şi multă poftă de viaţă. 3 luni a fost intens monitorizată de personalul medical din compartimentul Terapie Intensivă Neonatală care i-a devenit, pur si simplu, familie. La sfârşitul lui martie a plecat acasă sănătoasă şi cu peste 3 kg şi jumătate.

O altă minune s-a născut pe 7 ianuarie, în zi sfântă. Avea 27 de săptămâni petrecute în pântecul mamei şi cântărea 800 de grame. După 4 luni trăite la Terapie Intensivă a plecat acasă, lăsând deosebitul pătuţ unui alt bebeluş grăbit să cunoască lumea.

In acest moment, primesc îngrijiri de specialitate 17 bebelusi prematuri, 10 sunt la terapie intensiva iar cel mai mic pacient al Spitalului Judetean Constanta cântărește 900 de grame. Este o fetiţă născută la începutul lunii noiembrie.

Şi ei, şi celorlalţi micuţi care au venit mult prea repede pe lume, le urăm din tot sufletul ani mulţi şi sănătoşi!

Intreaga echipă din secţia clinică Neonatologie va fi mereu la datorie, pregătită să îi preia şi să îi îngrijească aşa cum se cuvine pe cei mai mici dintre pacienţi.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!