Conecteaza-te cu noi

Actual

Arhiepiscopia Tomisului, amendată de Primăria Constanța cu 3.000 de lei pentru lucrări neautorizate

Published

on

palat arhiepiscopal incendiu

În cursul zilei de azi, 4 februarie, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va contesta amenda de 3.000 de lei pe care a primit-o de la Primăria Constanţa pentru lucrările efectuate fără autorizaţie la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, clădire unde în luna octombrie a anului trecut a izbucnit un incendiu violent.

Potrivit purtătorul de cuvânt, Eugen Tănăsescu, amenda primită este ilegală, în condiţiile în care legea îl obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea clădirii în cazul unor ameninţări.

”Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenda dată de către Primăria Constanţa, pentru că o considerăm ilegală din următorul motiv: Legea 50 obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea clădirii în situaţia unor ameninţări. Suntem în condiţii de iarnă, prin urmare, neavând acoperiş clădirea este în pericol să se degradeze foarte mult. De aceea, noi încă din 24 decembrie am depus pentru autorizarea unui acoperiş provizoriu, atât la Primărie, cât şi la Ministerul Culturii şi la Direcţia Judeţeană de Cultură, documentaţia necesară pentru a fi avizată. Direcţia Judeţeană de Cultură deja ne-a dat un aviz favorabil. Legea 50 spune că, în situaţii de urgenţă, se poate emite autorizaţie de construcţie în trei zile. Primăria Constanţa, deşi a primit documentaţia pe 24 decembrie, au înregistrat-o de-abia pe 27 decembrie, iar la data la care vorbim încă nu ne-a dat autorizaţie pentru acoperişul temporar. Prin urmare ne aflăm, pe de o parte, sub obligaţia legii de a proteja clădirea în situaţii de intemperii, pe de altă parte, primăria trebuia, dacă voia, să ne autorizeze în trei zile şi nu a făcut-o.”, a spus Eugen Tănăsescu.

Reamintim că în data de 15 octombrie 2022 a izbucnit un incendiu puternic la mansarda Pataului Arhiepiscopal. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Advertisement

Ulterior, Primăria Constanţa a amendat cu 3.000 de lei Arhiepiscopia Tomisului pentru lucrările făcute la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, fără a fi autorizate de administraţia locală.

Sursa foto: Claboo Media

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions