Politica

Autoritățile din orașul Băneasa, pregătite pentru referendum

iun. 09, 2017 Mihaela Tîrpan

Duminică, cetățenii cu drept de vot din orașul Băneasa sunt chemați la urne. Decid dacă localitatea lor trece de la statutul de oraș, la cel de comună, după ce primarul Paul Coliș a inițiat un proiect de hotărâre care a primit votul, în unanimitate, al consilierilor locali.

„Se aprobă desfășurarea referendumului local în orașul Băneasa, judeţul Constanţa, pentru consultarea locuitorilor cu drept de vot cu privire la modificarea statutului UAT Băneasa prin trecerea acestuia de la statutul de oraș la cel de comună pentru data de 11 iunie 2017“, este primul articol al hotărîrii, urmat de cel în care se precizează la ce întrebare vor răspunde alegătorii: „Art.2. Pentru realizarea celor prevăzute la art.1 locuitorii cu drept de vot sunt chemați să se pronunțe prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare:„SUNTEȚI DE ACORD CA UAT BĂNEASA SĂ-ȘI SCHIMBE STATUTUL DIN ORAȘ ÎN COMUNĂ?”. – Acesta este proiectul aprobat de către Consiliul Local, proiect care include și întrebarea pe care cetățenii cu drept de vot din Băneasa o vor regăsi pe buletinele de vot.

Primarul Paul Coliș a declarat pentru “Ordinea.ro” că pregătirile pentru ziua referendumului sunt în linie dreaptă, astăzi, urmând să ajungă în localitate și buletinele de vot, care vor fi distribuite către cele patru secții de votare ce urmează a fi deschise duminică, 11 iunie. “Avem patru secții de votare – 274, 275, 276 și 277, toate sunt pregătite pentru ziua votului și sperăm să obținem rezultatul pe care ni l-am propus”, a declarat edilul pentru ziarul nostru.

Important de precizat este faptul că, în orașul Băneasa sunt 4.300 de cetățeni cu drept de vot și, potrivit legii, dacă 30% dintre aceștia vor vota pentru trecerea la statutul de comună, atunci rezultatul referendumului este validat.

Cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea referendumului sunt suportate din bugetul local al orașului Băneasa.

Comments

comments