Conecteaza-te cu noi

Actual

Avertizare meteo: Val de căldură în cea mai mare parte a țării

Published

on

Meteorologii au emis mai multe avertizări de Cod galben și Cod portocaliu valabile în cea mai mare parte a țării.

În intervalul 22, 23 și 24 iulie va fi căldură mare și disconfort termic ridicat. Valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării, apoi se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Pentru zilele de 22 și 23 iulie este valabil și un Cod portocaliu, val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Advertisement

Și în Dobrogea va fi foarte cald. Potrivit meteorologilor, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă, izolat caniculară în partea continentală a Dobrogei, iar disconfortul termic va crește. Astăzi, indicele temperatură – umezeală- ITU va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 35 de grade, cele mai scăzute valori înregistrându-se în zona de coastă, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate ziua.

Foto: Val de căldură în zilele de 22 și 23 iulie

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions