Connect with us

Societate

Azi e ultima zi de vacanță! De mâine, elevii se întorc la școală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Vacanța de iarnă de anul acesta a început sâmbătă, 22 decembrie 2018 și se încheie duminică, 13 ianuarie 2019. A  avut 23 de zile și din anul 2000 și până în prezent au mai fost alte patru  vacanțe de iarnă care au durat tot 23 de zile, potrivit ordinelor de ministru publiate în Monitrul Oficial și datelor existente pe site-ul Ministerului Educației.

Majoritatea vacanțelor de iarnă pentru elevi au avut în ultimii 18 ani o durată de 16 zile (11 vacanțe). Într-un singur an, 2010-2011 s-a tăiat din această vacanță până când a ajuns de doar 14 zile, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Pe de altă parte au existat 4 ani, iar acesta este al cincilea, în care vacanța a început aproape de Căciun și s-a prelungit până spre jumătatea lunii ianuarie.

Elevii vor merge la școală încă două săptămâni, pentru că după aceea va urma o nouă vacanță, de o săptămână: vacanţa intersemestrială: 2 – 10 februarie 2019. Dar până atunci, vor mai avea o zi liberă:  joi, 24 ianuarie 2019, Ziua Principatelor Române.

Semestrul al doilea va începe pe data de 11 februarie, iar pe 20 aprilie va începe vacanța de primăvară, care va dura până pe 5 mai 2019.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Societate

Acțiune a polițiștilor, în Valu lui Traian! Vezi unde au fost constituite patrule

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian, împreună cu polițiști locali, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii au acționat pe raza localității Valu lui Traian, județul Constanța, unde au controlat 31 de autovehicule și legitimat 31 de persoane.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care șase la O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, una la Legea 61/1991R privind aplicarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și una la O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Cuantumul sancțiunilor contravenționale a fost de 2.210 lei.

Totodată, au fost constituite patrule pedestre pentru menținerea unui climat de siguranță publică în proximitatea Școlilor generale 1 și 2 din localitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

RAR Constanța și-a reluat activitatea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Defecțiunea tehnică majoră care a afectat un cablu de înaltă tensiune din reprezentanța RAR Constanța și care a blocat pentru câteva zile activitatea cu clienții în filială a fost remediată.

Clienții care au avut programări și acestea nu au putut fi onorate din cauza problemelor menționate pot merge oricând, în perioada imediat următoare, la RAR Constanța, fără o altă programare, pentru a putea beneficia de prestațiile necesare.

”Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de a gestiona eficient toate prezentările la RAR.”, a precizat Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Ministrul Ecaterina Andronescu vine la Constanța! Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Constanța organizează un eveniment important pentru spațiul cultural dobrogean: Sărbătorirea Centenarului acestei prestigioase  unități de învățământ, care face parte din Alianța Colegiilor Centenare.

Activitatea  se va desfășura vineri, 18 ianuarie 2019, începând cu ora 10:00, la sediul din str. Traian,  nr. 19, moment în care se va dezveli o placă aniversară, urmând ca la ora 12:00 să se desfășoare un spectacol la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, Constanța.

Sunt așteptați la eveniment și au confirmat participarea: ministrul Educației Naționale,  prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu, Alteța Sa Regală Principesa Maria, personalități de marcă ale spațiului cultural dobrogean și reprezentanți oficiali ai instituțiilor publice.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: