Connect with us

Exclusiv

Bajdechi de la Integra și Pocora de la PG Delta se combină la un hotel de șapte etaje la Năvodari

Published

on

Societățile Rin Food&Bar SRL și PG Delta Electron SRL vor să ridice o construcție de șapte etaje, cu hotel, locuințe colective, centru SPA, restaurant și parcaje, în zona turistică a Orașului Năvodari. Cele două societăți au depus un memoriu în acest sens la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța, în vederea obținerii avizelor necesare. Potrivit documentului postat pe site-ul instituției, terenul afectat acestei investiții măsoară 3.815mp și este deținut, în cote indivize egale, de cele două societăți. O parte din suprafață a fost obținută printr-un act de dare în plată, însă memoriul depus la APM nu clarifică dacă această convenție s-a încheiat cu Primăria Năvodari sau cu o altă persoană. În partea de răsărit, terenul se învecinează direct cu Aleea de Promenadă construită în marginea plajei din fonduri europene. Așadar, viitorul hotel va avea deschidere spre mare. Investuitorii își popun să realizeze 78 de unități locative. 48 dintre acestea vor fi destinate funcționării hotelului, în vreme ce 30 vor constitui zona de locuințe colective. De menționat că viitoarea construcție va ocupa doar jumătate din terenul celor două firme. Cel mai probabil, cealaltă jumătate va fi destinată unui alt proiect. Întrucât terenul se află sub nivelul Aleii de Promenadă, investitorii vor aduce material de umplutură, pentru egalizare. În sfârșit, suprafața leglă a spațiilor verzi va fi asigurată prin spații verzi la sol (111 mp), pereți verzi (?) la nivelul solului (232 mp) și terase vezi la nivelul acoperișului (469 mp).

Rin Food&Bar aparține soților Gabriel și Mariana Bajdechi. Societatea deține în propriete restaurantul Integra de pe strada Adamclisi din Constanța. PG Delta Elecronum apaține soților Florin și Elena Pocora. Societatea a derulat mai multe contracte pentru construcția unor obiective publice pe aria orașului Năvodari, cel mai cunoscut dintre acestea fiind modernizarea șoselei Lumina-Năvodari. Lucrarea a fost începută pe fonduri europene, însă datorită întârzierilor în execuție, finanțarea a fost pierdută. Florin Pocora a fost catalogat de presă drept ”săgeata” fostului primar Nicolae Matei.

Sursa foto: Facebook

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.