Connect with us

Administratie

Banii din PNRR intră în județul Constanța pe la Kogălniceanu

Publicat

la

Primele șapte contracte de finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență au fost semnate azi la București. Proiectele, în valoare de peste 92 milioane de lei, vizează reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ şi primării, creşterea eficienţei energetice și eficientizare termică a unor sedii administrative. Printre aceste prime șapte contracte se află și cel propus de autoritățile din Mihail Kogălniceanu și care cuprinde renovarea corpurilor de clădire C1 și C2 ale Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”.

Valoarea proiectului pentru Mihail Kogălniceanu este de 15.478.862 de lei.

„În alegerile locale, subliniam că primariiPNL din județul Constanța sunt campioni la accesarea de fonduri europene. Iată o nouă dovadă: Anca Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, a semnat primul contract de finanțare prin PNRR. Felicitări pentru reușită doamnei primar și echipei din administrația comunei! Bucuria va fi și mai mare pentru elevi și părinți, pentru că vor avea liceul din comună renovat, din bani europeni.“, a declarat deputatul liberal Marian Crușoveanu.

„PRIMUL  contract din PNRR! MULTUMESC TUTUROR pentru eforturile depuse și pentru faptul ca am conștientizat cu toții ca regula principala este depunerea CORECTA  și RAPIDA proiectelor.“, a declarat primarul comunei Mihai Kogălniceanu Ancuța Belu.

„Felicitări, Anca Belu! Felicitări doamnei primar a comunei Mihail Kogălniceanu și echipei sale pentru semnarea primului contract de finanțare din județul nostru, prin Planul Național de Redresare și Reziliență! Este o veste extrem de îmbucurătoare, atât pentru locuitorii comunei, cât și pentru județul nostru. Contractul de finanțare vizează renovarea corpurilor de clădire ale liceului din comună, iar valoarea proiectului este de 15.478.862,07 lei.

În prezența primului-ministru al României, Nicolae Ionel Ciucă și a ministrului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, au fost semnate primele contracte de finanțare care înseamnă garanția că banii prin PNRR încep să vină.

Fiecare proiect de finanțare câștigat de primari este un pas pentru o viață mai bună și o dovadă de implicare, respect față de cetățeni. Adevăratele proiecte se fac cu o muncă dedicată, nu pe rețelele de socializare. Mă bucur că Anca, colega noastră din Mihail Kogălniceanu, este prima care a semnat un astfel de contract!“, a afirmat liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă.

Iată care sunt cele 7 proiecte semnate:
renovarea corpurilor de clădire C1 și C2 ale Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța)
– reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale Băcel din comuna Chichiș (jud. Covasna)
– reabilitarea, modernizarea și dotarea sediului Primăriei din comuna Bârca (jud. Dolj)
– renovarea și consolidarea sediului Primăriei din comuna Brebeni (jud. Olt)
– reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni (jud. Suceava)
– renovarea integrată a Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” Bacău
– creșterea eficienței energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare
Alte peste 1.400 de cereri de finanțare au fost depuse pentru a primi finanțare prin Componenta 5 – Valul Renovării din PNRR, care beneficiază de o alocare totală de 2,2 miliarde de euro.
30 de miliarde de euro este suma totală de care beneficiază România pentru redresarea economică prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: