Connect with us

Administratie

Banii din PNRR intră în județul Constanța pe la Kogălniceanu

Published

on

Primele șapte contracte de finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență au fost semnate azi la București. Proiectele, în valoare de peste 92 milioane de lei, vizează reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ şi primării, creşterea eficienţei energetice și eficientizare termică a unor sedii administrative. Printre aceste prime șapte contracte se află și cel propus de autoritățile din Mihail Kogălniceanu și care cuprinde renovarea corpurilor de clădire C1 și C2 ale Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”.

Valoarea proiectului pentru Mihail Kogălniceanu este de 15.478.862 de lei.

„În alegerile locale, subliniam că primariiPNL din județul Constanța sunt campioni la accesarea de fonduri europene. Iată o nouă dovadă: Anca Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, a semnat primul contract de finanțare prin PNRR. Felicitări pentru reușită doamnei primar și echipei din administrația comunei! Bucuria va fi și mai mare pentru elevi și părinți, pentru că vor avea liceul din comună renovat, din bani europeni.“, a declarat deputatul liberal Marian Crușoveanu.

„PRIMUL  contract din PNRR! MULTUMESC TUTUROR pentru eforturile depuse și pentru faptul ca am conștientizat cu toții ca regula principala este depunerea CORECTA  și RAPIDA proiectelor.“, a declarat primarul comunei Mihai Kogălniceanu Ancuța Belu.

Advertisement

„Felicitări, Anca Belu! Felicitări doamnei primar a comunei Mihail Kogălniceanu și echipei sale pentru semnarea primului contract de finanțare din județul nostru, prin Planul Național de Redresare și Reziliență! Este o veste extrem de îmbucurătoare, atât pentru locuitorii comunei, cât și pentru județul nostru. Contractul de finanțare vizează renovarea corpurilor de clădire ale liceului din comună, iar valoarea proiectului este de 15.478.862,07 lei.

În prezența primului-ministru al României, Nicolae Ionel Ciucă și a ministrului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, au fost semnate primele contracte de finanțare care înseamnă garanția că banii prin PNRR încep să vină.

Fiecare proiect de finanțare câștigat de primari este un pas pentru o viață mai bună și o dovadă de implicare, respect față de cetățeni. Adevăratele proiecte se fac cu o muncă dedicată, nu pe rețelele de socializare. Mă bucur că Anca, colega noastră din Mihail Kogălniceanu, este prima care a semnat un astfel de contract!“, a afirmat liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă.

Iată care sunt cele 7 proiecte semnate:
renovarea corpurilor de clădire C1 și C2 ale Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța)
– reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale Băcel din comuna Chichiș (jud. Covasna)
– reabilitarea, modernizarea și dotarea sediului Primăriei din comuna Bârca (jud. Dolj)
– renovarea și consolidarea sediului Primăriei din comuna Brebeni (jud. Olt)
– reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni (jud. Suceava)
– renovarea integrată a Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” Bacău
– creșterea eficienței energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare
Alte peste 1.400 de cereri de finanțare au fost depuse pentru a primi finanțare prin Componenta 5 – Valul Renovării din PNRR, care beneficiază de o alocare totală de 2,2 miliarde de euro.
30 de miliarde de euro este suma totală de care beneficiază România pentru redresarea economică prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement