Politica

Buget suplimentar pentru UPU a Spitalului de Urgență Constanța. Este cerința deputatului Turcescu către ministrul Sănătății: “Nu vă mai jucați cu viețile oamenilor”

iun. 13, 2017 Mihaela Tîrpan

Printr-un comunicat remis redacției, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, informează că, astăzi, 13.06.2017, în plenul Camerei Deputaților, i-a solicitat public ministrului Sănătății, Florian Bodog, să suplimenteze bugetul pentru Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța. “Unitatea medicală se confruntă cu disfuncționalități majore în desfășurarea activității, cu repercursiuni grave asupra calității actului medical și a stării de sănătate a pacienților, din cauza bugetului subdimensionat aprobat în 2017 pentru Titlul II – cheltuieli materiale – 6.491 mii lei, respectiv 54,09% din bugetul solicitat şi puţin peste 60% din bugetul pe anul trecut. Domnule ministru, faceţi ceva pentru această unitate medicală! Faceţi ceva urgent! Suplimentaţi bugetul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, pentru că altfel ne vom trezi în mijlocul verii că mii de oameni care vin pe litoral şi au urgenţe medicale, nu vor avea unde să se trateze!

Şi asta în ciuda faptului că majoritatea celor care vin pe litoral cotizează lunar pentru asigurarea de sănătate în spitalele de stat. Domnule ministru, nu vă mai jucaţi cu vieţile oamenilor pe banii lor!”, transmite parlamentarul constănțean.

Comments

comments