Actual

Cadre didactice din Turcia se află în județul Constanța! Au vizitat deja Inspectoratul Școlar Județean

mart. 27, 2018 Maria Ionescu

Luni, 26 martie 2018, o delegație din Republica Turcia, din provincia Konya – municipiul Selcuklu a vizitat Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În urma discuțiilor purtate s-a semnat un protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Inspectoratul Școlar din Selcuklu, Primăria Municipiului Selcuklu și Universitatea Necmettin Erbakan Selçuklu, pentru punerea în aplicare a Programului SEDEP de promovare a valorilor sprijinit de municipalitatea Selçuklu.

În perioada, 27-30 martie 2018, 25 de cadre didactice –  profesori de limbă turcă maternă participă la cursurile susținute de formatorii programului de promovare a valorilor (SEDEP). Tot în această perioadă delegația va vizita Colegiul Național Kemal Ataturk din Medgidia, Școala Gimnazială Constantin Brâncuși din Medgidia, Școala Gimnazială nr.39 Nicolae Tonitza din Constanța cât și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, Centrul Cultural Turc Yunus Emre din Constanța și Primăria Municipiului Medgidia.

Delegația a fost formată din:   Ali Ziya YALÇINKAYA – viceprimar al Municipiului Selcuklu, Turan KAYACILAR – Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Selcuklu, Okan TEKKALAN – Inspector școlar reprezentant al Inspectoratul Școlar Selcuklu, Ali DÜZ – Director al departamentului de cultură din cadrul Primăriei Selcuklu, Lector univ. dr. Süleyman Barbaros YALÇIN – Universitatea Necmettin Erbakan Selcuklu, Şenol ERASLAN – profesor formator al Programului de promovare a valorilor – SEDEP, Murat KILIÇ – profesor formator al Programului de promovare a valorilor – SEDEP.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!