Actual

Discuții cu elevii de la Mihai Eminescu: despre tutun, alcool și alte provocări

mart. 27, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de azi, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalității au vizitat Colegiul Național Mihai Eminescu, din municipiul Constanța, unde au inițiat o discuție interactivă cu elevii liceului, privind câteva noțiuni juridice de bază. Astfel, polițiștii le-au prezentat elevilor din clasele liceale, la ce riscuri se pot expune, în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă atunci când le sunt încălcate drepturile, precum și consecinţele ce decurg din comiterea unor infracţiuni.

Deoarece siguranța minorilor este o prioritate a tuturor, poliţiştii constănţeni le-au recomandat acestora să respecte legile, totodată explicându-le la un nivel adecvat vârstei lor, prin diverse exemple și materiale video, diferența dintre intenție și culpă în ceea ce privește vinovăția unei fapte penale și răspunderea penală. Activitățile desfășurate de polițiști fac parte din programul de prevenire a ,,Delincvenței juvenile și victimizării minorilor” precum și din  Proiectul Educațional ,,Ia atitudine! Împreună pentru siguranța ta!”

La activitate au participat și reprezentanți din cadrul D.J.T.S. Constanța, A.N.I.T.P. Constanța și ANA-C.P.E.C.A, aceștia abordând teme privind consumul de tutun, alcool ori substanțe interzise în rândul elevilor și traficul de persoane.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!