Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Candidați vechi și noi, răi și buni ai PSD Constanța

Published

on

 

Joi seara, Biroul Permanent al Organizației Județene PSD Constanța a desemnat candidații pentru funcția de primar, pentru alegerile locale din 5 Iunie 2016. Am analizat lista social-democraților pentru a vedea cu ce candidați noi și vechi vin în fața alegătorilor și am avut parte de mici surprize. Să o luăm pe comune, pentru a putea analiza persoanele propuse la funcția de primar.

Tudorel Gurgu, fost primar PD-L, candidează la Ciobanu

Pentru Ciobanu, PSD l-a stabilit drept candidat pe Tudorel Gurgu. Nu este un  nume nou pentru această comună, dat fiind faptul că de 2 mandate este actualul primar, însă pentru început a candidat din partea PD-L. Între timp, și-a schimbat opțiune politică și a migrat la PSD. Înainte de a deveni edilul comunei, Gurgu a fost administrator de firme, iar una dintre acestea a fost Mir & Ant SRL.  Despre Gurgu se spun multe și există și dosare penale deschise pe numele său. În  cursul anului trecut, după o altercație cu un prieten al primarului, câțiva săteni s-au trezit cu mașinile sparte. Una dintre victime a susținut că a fost amenințată și de către edil, care l-a sunat într-o noaptea, iar convorbirea ar fi fost înregistrată.
Primarul comunei, Tudorel Gurgu, a negat toate aceste acuzații. Cu toate acestea, pe numele său a fost deschis un dosar penal.
Numele său mai apare într-un alt dosar din anul 2010. În acea perioadă, în care nu era primar, acesta a fost acuzat de un tânăr că l-a bătut până l-a desfigurat în fața barului pe care Gurgu îl deținea.

Pentru comuna Saraiu va candida un necunoscut politic, dar afacerist cu renume în Spania

aurelian purice saraiuNumele  candidatului PSD la primăria comunei Saraiu este Aurelian Purice, total necunoscut în viața politică a județului Constanța. După ce am stat de vorbă cu mai mulți locuitori din Saraiu,  i-am făcut cât de cât o fișă, pentru a-l putea prezenta. Și am aflat lucruri interesante, pe care vi le dezvăluim. Omul a locuit în copilărie la Saraiu, numai că de multă vreme familia sa s-a mutat din localitate. Cei care își amintesc de el, copil fiind, spun că era foarte mic când a părăsit localitatea. Între timp s-a apucat de afaceri și este un reputat constructor în …Spania, unde lucrează cu oameni pe care îi ia din Saraiu și din alte localități. De ceva vreme,  după ce s-a ivit oportunitatea de a candida, și-a făcut mutație pe buletin la domiciliul mătușii sale, în Saraiu. Rămâne de văzut ce șanse va avea la alegeri! Și spunem asta pentru că, în anul 20012, primarul de atunci, Băjan, conducea deja de 12 ani localitatea, iar actualul edil, Dorinela Irimia, care venea din partea UNPR, a câștigat cu un scor impresionant, de 67,65%.

Mihai Ion se pregătește pentru primăria Cuza Vodă

Primăria Cuza Vodă este condusă de primarul Nicolae Horneț, care a declarat încă de anul trecut că nu-și mai dorește să candideze pentru încă un mandat, deoarece are afaceri de familie de care dorește să se ocupe. Din partea PSD, va candida pentru acestă poziție Ion Mihai, care ocupă funcția de consilier local și, respectiv, aceea de viceprimar. El este și om de afaceri.

Candidatul din Seimeni este viceprimarul localității

Pentru primăria comunei Seimeni, PSD l-a desemnat drept candidat pe viceprimarul Marian Iordache, care este președintele organizației locale a partidului. Acesta deține 4 terenuri arabile și are, încă din 1994, o fermă în Seimeni, la care deține și 3 tractoare.

Tot viceprimarul merge la alegeri și în localitatea Topalu

În comuna Topalu este primar, de 3 mandate, Gheorghe Murat. Probabil din cauza afacerilor, a vârstei sau din motive medicale, el a renunțat să mai candideze pentru încă un mandat. Însă îl va suplini Ion Jipa, cel care ocupă funcția de viceprimar. Însă trecutul său în domeniul primăriei este mult mai amplu. Jipa a fost viceprimar al comunei și în intervalul 2004-2008.

La Crucea, Frigioi mai vrea încă un mandat

gheorghe frigioiu cruceaDupă cum foarte multă lume știe, primarul localității Crucea este Gheorghe Frigioi. Și nu-i primar de ieri, de zi. El conduce destinele localității din anul 2000 fără intermitențe. Adică va candida pentru cel de-al 5-lea mandat la primărie.

De fapt, dacă analizăm mai atent situația, Frigioi a mai condus destinele comunei și în intervalul 1990-1992, dar apoi a decis să se întoarcă la catedră. El a absolvit cursurile liceului pedagogic din Tulcea și a dorit să predea, mai mult decât să fie primar. Însă, între timp, și-a dat seama că oamenii implicați politic sunt foarte necesari unei societăți și a îmbinat studiile cu cariera politică.

Primarul din Ghindărești își mai dorește un mandat

adrian vartolomei ghindarestiÎn comuna Ghindărești, alesul PSD pentru viitoarele alegeri este Adrian Vartolomei. El este încă primar al acestei comune, dar are state vechi de plată în administrația locală. A candidat ca și consilier local în anul 2008 și, în același an, a devenit viceprimarul localității. Apoi, din anul 2012 este primar în exercițiu și își dorește să continue activitatea pe care o desfășoară la ora actuală. Din păcate pentru Vartolomei, problemele nu s-au ținut departe de el. În urmă cu vreo trei ani, a avut parte de un scandal care a rămas cu urmări vizibile pe fața primarului. El a luat bătaie chiar de la un polițist care îi era vecin.  A avut arcada spartă, capul spart. Același bărbat i-a dat, cu altă ocazie, un pumn în gură, astfel încât primarul a necesitat internarea în spital. Dar… aceste detalii nu țin de viața politică!

Gigel Sava ar putea obține cel de-al cel de-al 4-lea mandat

Și în acest an, candidatul pentru primăria Horia este Gigel Sava. El a mai fost primar în această comună și în intervalul 2000-2008, după care a pierdut în fața Vasilicăi Matei. În anul 2012 a primit 52,36 % din voturile alegătorilor, și a devenit din nou primar. Anul acesta va candida din nou și este aproape convins că va câștiga din nou. Ar fi pentru a 4-a oară când ar câștiga încredea locuitorilor comunei.

Vasile Neicu, pe baricade la Pantelimon

Vasile Neicu este primar în comuna Pantelimon din anul 1996, adică are la activ 5 mandate întregi. Credem că nu are sens să vorbim despre el sau despre activitatea lui, atâta vreme cât localnicii și-au exprimat voința de a-l alege în funcția de primar atâta vreme fără întrerupere. Cert este că deja PSD l-a desemnat drept viitorul candidat la Pantelimon și chiar ne îndoim că ar putea da greș. Este inutil să vorbim despre toate schimbările care s-au produs în comună, despre drumurile asfaltate sau despre forarea puțurilor de mare adâncime în localități.  Dar mi se pare foarte important să menționez proiectul after-school, care va fi realizat în satul Pantelimonul de Jos.

Lucian Chitic își dorește un nou mandat La Tortoman

lucian chitic tortomanDeși este tânăr (încă nu a împlinit 40 de ani!), primarul din comuna Tortoman are o vastă experiență politică. În intervalul 2004-2008 a fost viceprimar, iar apoi a candidat pentru funcția de primar și a câștigat această bătălie electorală. Adică este primar din anul 2008, fără întreruperi. Doar că pe atunci reprezenta Partidul Ecologist Român.

Ulterior, a trecut la PSD. Iar această formațiune politică l-a desemnat drept candidat al localității Tortoman pentru încă un mandat. Și are toate șansele să câștige această funcție, grație multiplelor proiecte pe care le-a realizat în comună. Nu vrem să detaliem realizările primarului, nu ne apucăm acum să vorbin despre șoseel asfaltate, însă două proiecte realizate sau în curs de realizare ne-au atras atenția. În primul rând este vorba despre inaugurarea unui poligon de tragere cu armament de infanterie, realizat în anul 2014 și despre construirea stației de sortare a deșeurilor reciclabile

Soarele răsare la Siliștea

mihai soare slistea

Nu am vrut să facem o glumă, ci să vi-l prezentăm pe primarul comunei Siliștea, Mihai Soare, care a fost desemnat drept viitorul candidat al PSD. Să ne reamintim că omul conduce destinele comunei încă din anul 2000 – adică este primar de 4 mandate și îl va câștiga și pe cel de-al 5-lea. De ce spunem asta? Pentru că de când este primar., în comună s-au realizat lucruri importante. A dotat școlile, a asfaltat străzile, a acordat terenuri tinerilor pentru a-și construi locuințe, a refăcut bisericile, a construit un cămin cultural etc. Acesta reunește o sală de spectacole, cu o capacitate de 500 de locuri, dar are și o sală multimedia, dotată cu 10 calculatoare.

Constantin Cimpoiașu este primar de 5 mandate

În comuna Gârliciu este primar de 5 mandate Constantin Cimpoiașu. Anul acesta va candida pentru cel de-al 6-lea mandat, pe care îl va câștiga fără nci un fel de probleme. Dacă ne uităm la procentele pe care le-a obținut de-a lungul carierei sale, vom vedea că a obținut în  medie 75% din voturile alegătorilor. El a declarat că va candida în continuare pentru că îi place munca în folosul cetățenilor din Gârliciu.  Ce-i drept, comuna este foarte aproape de Dunăre, la numai 1 km distanță, motiv pentru care este foarte atrăgătoare pentru oamenii din afara localității. Deja foarte multe casew au fost cumpărate de bucureșteni, care le țin drept case de vacanță.

Eugen Marius Berbec vrea un nou mandat la primăria Vulturu

În anul 2008, primăria Vulturu era câștigată de cel mai tânăr primar al județului, Eugen Marius Berbec, care avea sub 30 de ani. Era candidat din partea PNȚ-CD. Dar a preferat să migreze la alt partid, de unde putea obține fonduri semnificative pentru localitate. De atunci, omul nu a pierdut nici o bătălie electorală și candidează și în acest an, cu optimism. Este sigur că va câștiga alegerile dearece a făcut foarte multe pentru comună. A pietruit toate străzile, iar multe dintre ele au fost asfaltate între timp. A pus centrală în școli și a făcut grădinițe moderne pentru copii.

Aceștia sunt candidații desemnați deja de către PSD pentru alegerile locale. Vor mai urma și alții, iar noi o să vi-i prezentăm pe toți pentru a ști pe cine veți vota.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions