Connect with us

Politica

,,I Belive I Can Fly” ar putea spune Mazăre

Avatar

Publicat

la

Pe 5 aprilie, Radu Mazăre a solicitat modificarea măsurii preventive a controlului judiciar în ceea ce priveşte obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României, cerere acceptată de magistraţi. Procurorii DNA au depus imediat o contestaţie care a fost respinsă, astăzi, de ICCJ printr-o hotărâre definitvă. Iată minuta şedinţei din 7 aprilie:

,, Admite declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător în dosarul nr. 1482/1/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală. Respinge declaraţia de abţinere formulată de doamna magistrat asistent. Definitivă. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din 5 aprilie 2016 pronunţată în dosarul nr.1409/1/2016/a1.1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, privind pe inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 35 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.”

Dosarul la care se face referire este cel mai nou, din seria zecilor de dosare, în care este inculpat Radu Mazăre.

Remember
Pe 1 aprilie, fostul primar al Constanţei a fost trimis în judecată, alături de fratele său Alexandru Mazăre şi Avraham Morgenstern, în dosarul ,,Campusul Social Henri Coandă”, pentru luare de mită şi fals în declaraţii (3 infracţiuni). La data respectivă, procurorii DNA au dispus şi instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile a fraţilor Mazăre (document).

,,Mă sprijin pe braţe ce nu vor dispărea niciodată”, sunt cuvinte ce se regăsesc în textul melodiei ,,I Belive I Can Fly”. Ce braţe îl sprijină pe Mazăre?

Comments

comments

Politica

Pe fondul pandemiei COVID-19, USR vrea vot prin corespondență la alegerile locale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe fondul pandemiei de coronavirus și în condițiile în care se recomandă distanțarea socială, Uniunea Salvați România propune introducerea sistemului de vot prin corespondență la alegerile locale, care sunt estimate să aibă loc în toamna acestui an. În acest sens, deputatul USR Stanciu Viziteu lansează în dezbatere publică un proiect de extindere a votului prin corespondență la alegerile locale.

„Vom lansa consultări cu societatea civilă și cu specialiști în drept constituțional și sistem de vot pentru a găsi cât mai rapid cea mai bună soluție de a ajuta oamenii să voteze în contextul actual al pandemiei de COVID-19. Facem un apel și la celelalte partide să susținem împreună votul prin corespondență la alegerile locale. Grupul USR a realizat deja un proiect și îi invităm pe toți să îl citească și să își aducă contribuții la el.“, a notat inițiatorul proiectului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constantin Cozma, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an.

Candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman este domnul Cozma Constantin, acesta s-a inscris in PMP impreuna cu alti trei conslieri PNL: Frunză Nădejdea, Ionită Lăcrămioara, Bouariu  Liviu.

Conducerea PMP Constanța transmite, printr-un comunicat remis redacției că propunerea lor, Constantin Cozma, este hotărât să câștige Primăria Tortoman.

„Salut inscrierea domnului Cozma in PMP si am incredere ca va castiga primăria Tortoman, fiind la aceasta data in Consiliul Local Tortoman un consilier foarte implicat, avand numeroase initiative.”  a declarat Claudiu Palaz

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ludovic Orban: “Vom crește pensiile, dar 40% este un procent nerealist”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că majorarea pensiilor va avea loc, dar procentul de 40% nu este unul realist.

“Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum, cu cât putem în mod real. O să-l constatăm după primele şase luni, în raportul semestrial pe care îl facem privind starea economiei, ţinând cont de prognoze. Şi prognozele nu numai din România, pentru că trebuie să ţinem cont şi de prognozele de evoluţie economică în Europa şi prognozele de evoluţie ale tuturor partenerilor. Pentru că degeaba măresc pensiile, dacă după aia nu pot să le plătesc. Pensionarii să aibă încredere că vom majora pensiile, dar vom vedea după mai multe analize cât putem suporta din Buget… Impactul pe 2021 ar fi de 10 miliarde de euro”, a spus Orban.

Amintim că președintele Iohannis a declarat săptămâna trecută, răspunzând unei întrebări legate de mărirea pensiilor cu 40% din toamnă, că această chestiune trebuie analizată cu mare atenție de guvernanți.

”Vă spun o chestiune care mă privește pe mine: mi pare nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă a epidemiei”, a spus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: