Connect with us

Politica

,,I Belive I Can Fly” ar putea spune Mazăre

Avatar

Publicat

la

Pe 5 aprilie, Radu Mazăre a solicitat modificarea măsurii preventive a controlului judiciar în ceea ce priveşte obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României, cerere acceptată de magistraţi. Procurorii DNA au depus imediat o contestaţie care a fost respinsă, astăzi, de ICCJ printr-o hotărâre definitvă. Iată minuta şedinţei din 7 aprilie:

,, Admite declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător în dosarul nr. 1482/1/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală. Respinge declaraţia de abţinere formulată de doamna magistrat asistent. Definitivă. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din 5 aprilie 2016 pronunţată în dosarul nr.1409/1/2016/a1.1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, privind pe inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 35 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.”

Dosarul la care se face referire este cel mai nou, din seria zecilor de dosare, în care este inculpat Radu Mazăre.

Remember
Pe 1 aprilie, fostul primar al Constanţei a fost trimis în judecată, alături de fratele său Alexandru Mazăre şi Avraham Morgenstern, în dosarul ,,Campusul Social Henri Coandă”, pentru luare de mită şi fals în declaraţii (3 infracţiuni). La data respectivă, procurorii DNA au dispus şi instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile a fraţilor Mazăre (document).

,,Mă sprijin pe braţe ce nu vor dispărea niciodată”, sunt cuvinte ce se regăsesc în textul melodiei ,,I Belive I Can Fly”. Ce braţe îl sprijină pe Mazăre?

Comments

comments

Politica

Birchall, zburată de la Justiție pentru că a vrut să desființeze Secția Specială?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PSD a decis, astăzi, să o dea afară din funcția de ministru al Justiției pe Ana Birchall și să o propună pe Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Oficial, nu s-au spus motivele pentru care Birchall va fi remaniată, însă, în mediul online, s-a aflat că Viorica Dăncilă a dat-o afară pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Specială. Cei de la USR spun că, în schimb Dana Gârbovan este susținător al modificărilor aduse de PSD la legile justiției și un critic al rapoartelor GRECO, fiind unul dintre magistrații care a susținut introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu.

„Dana Gârbovan este cea care a trimis Comisiei Iordache propunerea de înființare a Secției Speciale, care a deschis dosare de intimidare ale procurilor cinstiți și a blocat dosarele lui Ghiță și Hrebenciuc. Ea trebuie să își dea demisia din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj pentru a deveni ministrul Justiției. Legea interzice propunerea unui magistrat pentru funcția de ministru sau secretar de stat. Tot ea a mai primit propunerea de a deveni ministru al Justiției, după OUG 13 și demisia lui Florin Iordache din Guvern. Atunci, Dana Gârbovan l-a refuzat pe premierul Sorin Grindeanu si apoi a susținut public că magistratul este incompatibil cu o funcția de ministru și că vrea să rămână doar judecătoare. Dar probabil s-au schimbat multe în 2 ani si jumătate. Să sperăm că nu va repeta istoria lui Tudorel Toader care a ajuns în Guvern sub haina de independent a unui profesor cu experiență și a subminat complet independența justiției“, scriu cei de la USR pe Facebook.

Președintele USR, Dan Barna, îi cere președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

REMANIERE: Dăncilă o schimbă pe Birchall de la Justiție cu un… independent și un deputat de Constanța ajunge vicepremier

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD au stabilit, vineri, 23 august, în ședința CEX, o remaniere guvernamentală cu schimbări la 5 ministere. O mare surpriză este schimbarea ministrului Justiției cu un independent.

Senatorul Mihai Fifor merge ministru plin la Interne

Senatorul Șerban Valeca ia Educația. Valeca a mai fost ministru al cercetării si inovării

Judecătoarea Dana Gârbovan va fi propusă la Justiție.

Ana Birchall – vicepremier pe parteneriate strategice

Deputatul Iulian Iancu – vicepremier pe probleme economice

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dan Barna și Dacian Cioloș vin la Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Haideți alături de mine să îl cunoști pe Dan Barna, candidat la președinția României, a scris deputatul USR Constanța, Stelian Ion, pe contul său de Facebook.

“Vă aștept împreună cu colegii mei pe 27 august, ora 18.00, în Parcul Primăriei, pe esplanada din fața monumentului Victoriei, să îl susținem pe viitorul președinte al României, candidatul Alianței USR PLUS Dan Barna în cadrul primului mare miting al acestei campanii. Împreună cu noi vor fi și prietenii de la Omul Cu Șobolani”, este mesajul pe care îl promovează parlamentarul constănțean.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: