Connect with us

Administratie

Caragheorghe, răspuns dur pentru Chițac: „NU trebuie ca toată lumea să se facă preș. Nu s-a prins că nu se află într-o unitate militară“

Published

on

Consilierii USR Constanța au reacționat după ce primarul Vergil Chițac s-a plâns ieri, în fața liberalilor, că trăit în această perioadă tensiuni permanente, deschise sau mascate, cu cei din Uniune. Liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe, îi transmite lui Chițac a fi parteneri într-o alianță nu înseamnă ca primarul să se comporte ca un vătaf, iar toți ceilalți trebuie să îl asculte orbește.

„În accepţiunea domnului Vergil Chiţac, o alianţă electorală presupune ca toată lumea să se facă preş şi să răspundă „drepţi!“ la apelul dumnealui. Domnul primar încă nu s-a prins că nu se află într-o unitate militară, ci într-o administraţie locală ce trebuie făcută, în primul rând, având ca scop principal interesele constănţenilor.

Una e să faci opoziţie politică şi alta e să te opui unor proiecte ce în mod evident sunt împotriva voinţei şi intereselor constănţenilor. Ceea ce nu înţelege domnul Chiţac este că USR nu îşi trădează electoratul şi, cu atât mai mult, nu bate palma în culise cu PSD. Vergil Chiţac vorbeşte despre „asumarea responsabilităţii de guvernare“, însă până şi consilierii din propriul său partid s-au opus proiectelor sale aberante pe care, culmea, le numeşte „ambiţioase“.

„Domnul primar ar face bine să înţeleagă că USR Constanţa nu îi datorează nimic pentru faptul că a ajuns în guvernarea locală, însă dumnealui a dovedit de mai multe ori că respectarea votului cetăţenilor sau a unor principii democratice îi sunt noţiuni abstracte. „Asumarea responsabilităţii de guvernare“ este fix ceea ce USR Constanţa a făcut şi face în continuare, însă domnul Chiţac o invocă cu nonşalanţă în timp ce el nu este în stare nici măcar să îşi asume şedinţele de consiliu local cu prezenţă fizică, ca să nu mai vorbim despre dialogul cu cetăţenii şi transparenţa decizională.“, îi transmite Dumitru Caragheorghe lui Chițac.

Advertisement

Citește și:

Chițac, tot mai aproape de PSD! Îi torpilează pe consilierii PNL și USR

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement