Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primarul Constanței: „Principalul meu eșec este faptul că nu am reușit să aduc un investitor strategic extern“

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, și-a etalat, sâmbătă, în fața membrilor PNL realizările și planurile sale în materiale de administrație. Chițac a promis în fața liberalilor că modernizează bulevardul Mamaia și că vrea să înființeze noi parcuri. În acest sens, edilul a spus că, săptămâna aceasta, vor fi aprobate studiile de fezabilitate pentru două parcuri. Chițac a spus că principalul său eșec este faptul că nu a reușit să aducă în Constanța un investitor strategic extern și că nu reușește să găsească suprafețe de teren pe care să realizeze parcuri industriale.

„Dragi colegi liberali, suntem parteneri într-o cursă politică de tip contra cronometru. Trebuie să livrăm rapid constănțenilor răspunsuri la nevoile lor, la îngrijorările lor și, de asemenea, trebuie să livrăm un oraș schimbat în bine, modern și european. Timpul nu mai are răbdare cu noi și peste doi ani de zile vom avea un examen politic, iar rezultatul liberal va trebui să fie unul consistent care să garanteze continuitate, stabilitate și predictibilitate. Trebuie să garanteze menținerea orașului sub zona liberală și după următoarele alegeri.

În primul an și jumătate de administrație publică locală am controlul unei viziuni liberale de dezvoltare a orașului. Mă refer punctual la aplecarea spre investiții în toate domeniile. Am depus la PNRR proiectul pentru renovarea a 17 clădiri publice cu o valoare de 25 de milioane de euro și 17 blocuri de locuințe cu 14 milioane de euro. Suntem în faza avansată de maturizare a documentelor pentru depunerea proiectului pentru un spital dedicat bolilor cardiovasculare și oncologice în valoare de cel puțin 50 de milioane de euro. Un CET nou în regim de generare cogenerare de înaltă eficiență de peste 50 milioane de euro. Trei proiecte prin programul Anghel Saligny, unul dedicat nouă, un proiect prin programul național de termoficare pentru că trebuie să schimbăm rețeaua secundară, cea de distribuție care nu a fost schimbată tot de 50 de ani, și, de asemenea, am depus la CNI pentru a construi noul stadion nou. Pe lângă acestea, am înființat clubul sportiv municipal, cu ajutorul CNI vom deschide șantierul pentru stadionul „Gheorghe Hagi“, care va arăta fabulos. Noul club sportiv va avea o infrastructură necesară. Pentru Zona Peninsulară am creat un program de renovare a fațadelor după modelul de la Oradea. Planurile noastre pentru zona această istorică se bazează pe finalizarea renovării Cazinoului și implementarea programului de refațadizare și pe proiectele din programul strategiei de dezvoltare culturală, care vor reda strălucirea de altădată a acestei zone. Suntem în discuții avansate pentru a achiziționa Casa d’Italia pentru a face un obiectiv cultural. De asemenea, preparăm documentele pentru a prelua Grădina de Vară din Parcul Arheologic. Am mărit în mod constant bugetul pentru burse, acesta ajungând de la 15 milioane de lei în 2020 la 22 de milioane de lei în 2021 și cu o creștere semnificativă anul acesta. A fost acordat cel mai mare număr de burse în ultimii cinci ani, ajungând la aproape 38 de mii de elevi. Am continuat implementarea unor proiecte de asistență socială, precum proiectul Infant, Respect, alocația pentru susținerea familiei, Ability taxi, premierea seniorilor constănțeni, cluburile de pensionari, rechizite pentru elevi….S-au asfaltat peste 200.000 de metri pătrați de carosabil și 30.000 de metri pătrați de trotuare numai în primul an de mandat. Au fost create peste 2.000 de locuri de parcare noi și recondiționate  3.000 de locuri de parcare și am inițiat proiectul de realizare a unei parcări multietajate în zona Casei de Cultură cu peste 800 de locuri.“, a afirmat primarul.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions