Connect with us

Administratie

Primarul Constanței: „Principalul meu eșec este faptul că nu am reușit să aduc un investitor strategic extern“

Publicat

la

Primarul Constanței, Vergil Chițac, și-a etalat, sâmbătă, în fața membrilor PNL realizările și planurile sale în materiale de administrație. Chițac a promis în fața liberalilor că modernizează bulevardul Mamaia și că vrea să înființeze noi parcuri. În acest sens, edilul a spus că, săptămâna aceasta, vor fi aprobate studiile de fezabilitate pentru două parcuri. Chițac a spus că principalul său eșec este faptul că nu a reușit să aducă în Constanța un investitor strategic extern și că nu reușește să găsească suprafețe de teren pe care să realizeze parcuri industriale.

„Dragi colegi liberali, suntem parteneri într-o cursă politică de tip contra cronometru. Trebuie să livrăm rapid constănțenilor răspunsuri la nevoile lor, la îngrijorările lor și, de asemenea, trebuie să livrăm un oraș schimbat în bine, modern și european. Timpul nu mai are răbdare cu noi și peste doi ani de zile vom avea un examen politic, iar rezultatul liberal va trebui să fie unul consistent care să garanteze continuitate, stabilitate și predictibilitate. Trebuie să garanteze menținerea orașului sub zona liberală și după următoarele alegeri.

În primul an și jumătate de administrație publică locală am controlul unei viziuni liberale de dezvoltare a orașului. Mă refer punctual la aplecarea spre investiții în toate domeniile. Am depus la PNRR proiectul pentru renovarea a 17 clădiri publice cu o valoare de 25 de milioane de euro și 17 blocuri de locuințe cu 14 milioane de euro. Suntem în faza avansată de maturizare a documentelor pentru depunerea proiectului pentru un spital dedicat bolilor cardiovasculare și oncologice în valoare de cel puțin 50 de milioane de euro. Un CET nou în regim de generare cogenerare de înaltă eficiență de peste 50 milioane de euro. Trei proiecte prin programul Anghel Saligny, unul dedicat nouă, un proiect prin programul național de termoficare pentru că trebuie să schimbăm rețeaua secundară, cea de distribuție care nu a fost schimbată tot de 50 de ani, și, de asemenea, am depus la CNI pentru a construi noul stadion nou. Pe lângă acestea, am înființat clubul sportiv municipal, cu ajutorul CNI vom deschide șantierul pentru stadionul „Gheorghe Hagi“, care va arăta fabulos. Noul club sportiv va avea o infrastructură necesară. Pentru Zona Peninsulară am creat un program de renovare a fațadelor după modelul de la Oradea. Planurile noastre pentru zona această istorică se bazează pe finalizarea renovării Cazinoului și implementarea programului de refațadizare și pe proiectele din programul strategiei de dezvoltare culturală, care vor reda strălucirea de altădată a acestei zone. Suntem în discuții avansate pentru a achiziționa Casa d’Italia pentru a face un obiectiv cultural. De asemenea, preparăm documentele pentru a prelua Grădina de Vară din Parcul Arheologic. Am mărit în mod constant bugetul pentru burse, acesta ajungând de la 15 milioane de lei în 2020 la 22 de milioane de lei în 2021 și cu o creștere semnificativă anul acesta. A fost acordat cel mai mare număr de burse în ultimii cinci ani, ajungând la aproape 38 de mii de elevi. Am continuat implementarea unor proiecte de asistență socială, precum proiectul Infant, Respect, alocația pentru susținerea familiei, Ability taxi, premierea seniorilor constănțeni, cluburile de pensionari, rechizite pentru elevi….S-au asfaltat peste 200.000 de metri pătrați de carosabil și 30.000 de metri pătrați de trotuare numai în primul an de mandat. Au fost create peste 2.000 de locuri de parcare noi și recondiționate  3.000 de locuri de parcare și am inițiat proiectul de realizare a unei parcări multietajate în zona Casei de Cultură cu peste 800 de locuri.“, a afirmat primarul.

Comments

comments

Administratie

Primar din județul Constanța, CONDAMNAT la 2 ani și 4 luni de ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual

Publicat

la data de

Scris de

După Valentin Vrabie de la Medgidia, un alt primar din județul Constanța este condamnat la închisoare pentru fals intelectual. De data aceasta este vorba despre Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu, condamnat în primă instanță la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual.

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului în care Dumitru Timofte este acuzat de fals intelectual și de instigare la fals intelectual la data de 12 ianuarie 2023. a fost condamnat în primă instanță la la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare!

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că inculpatul Dumitru Timofte, în calitate de primar al comunei Nicolae Bălcescu, a semnat şi a atestat, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, notează jurnaliștii de la Ziua de Constanța.

În acelaşi timp, inculpatul Timofte Dumitru folosindu-şi autoritatea dată de funcţia pe care o avea, a exercitat presiuni asupra inculpatei Petcu Mihaela, să semneze şi să atestate, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat schimbul de terenuri agricole, precum şi să consemneze în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a consiliului local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, aceeaşi împrejurare respectiv că, s-a aprobat schimbul de terenuri sus-menţionat, document ce ulterior a fost depus şi la Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa – Comisia de Fond Funciar.

Inculpata Petcu Mihaela a recunoscut săvârşirea infracţiunilor ce i se reţin în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de  recunoaştere a vinovăţiei.

Inculpatul Puşcaşu Constantin a recunoscut săvârşirea infracţiunii ce i se reţine în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Atenție unde opriți sau staționați! Poliția Locală Constanța a ridicat alte 17 autoturisme

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat zilele trecute o acțiune pe raza municipiului Constanța pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile O.U.G. 195/2002R privind oprirea sau staționarea autovehiculelor.  

Au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.320 lei și 220 de puncte de penalizare în conformitate cu prevederile Codului Rutier. De asemenea, ca urmare a staționării neregulamentare, au fost ridicate 17 autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.  

“Polițiștii locali desfășoară în mod constant astfel de acțiuni pentru asigurarea fluenței pe drumurile publice, pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere, precum și pentru ocrotirea vieții și a sănătății participanților la trafic. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922-dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța. 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă programul de reabilitare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale ale municipiului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Lucrări de reabilitare a zonei destinate circulației pietonilor în cartierele Constanței

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale.

Pe strada Flămânda, se montează pavele moderne, după ce terenul a fost consolidat și au fost montate borduri noi.

Simultan, pe aleea Romaniței continuă procesul de reconfigurare a zonei delimitate de blocurile C1 și C2. Se construiesc alei pietonale. Bordurile deteriorate au fost înlocuite cu unele noi iar suprafețele au fost pregătite pentru asfaltare.

De asemenea, pe strada Biruinței se desfășoară lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Pe sectorul delimitat de strada Barbu Ștefănescu Delavrancea și strada Izvor se resistematizează zona pietonală și sunt amenajate noi parcări.

Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: