Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Primăria Constanța vrea să pompeze peste 200 de milioane de lei în spații verzi

Published

on

Constanța este repetentă la capitolul spațiu verde. Actuala conducere a administrație promite că va înființa noi parcuri, iar pentru asta a vrut să instituire o taxă specială de 50 de lei pe an. Taxa a căzut la vot în Consiliului Local în urma unor numeroase discuții în contradictoriu. Cu toate astea, Primăria are nevoie de bani pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi. Și nu vorbim de bani puțini, ci de o sumă impresionantă. Administrația Chițac și-a făcut planuri să cheltuiască sute milioane de lei în următorii 4 ani pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din oraș.

În 26 noiembrie 2021, administrația publică locală a publicat în SICAP un anunț de participare la o licitație deschisă pentru atribuirea unui acord-cadru pe o durată de patru ani. În anunț se vorbește despre 681.179 de metri pătrați de spații verzi care vor trebui amenajate, inclusiv cu sisteme de irigații, iar mai apoi întreținute. Valoarea minimă a acordului-cadru pe patru ani a fost estimată de autoritatea contractantă la 30.079.345,93 de lei plus TVA, ceea ce înseamnă aproximativ 6 milioane de euro. Iar valoarea maximă a fost estimată la 207.546.905,03 lei plus TVA, ceea ce înseamnă aproximativ 42 de milioane de euro.

În 19 mai 2022, Primăria Constanța a publicat un nou anunț prin care caută o firmă privind „amenajarea și întreținerea zonelor verzi prin aplicarea tehnologiilor specifice și achiziția de materiale necesare amenajării acestora, pentru spațiile verzi care sunt/vor fi măsurate/ cadastrate în Municipiul Constanța”- LOTUL 2.

„Activitățile de întreținere și amenajare a spațiilor verzi sunt reprezentate de operațiuni și activități destinate amenajării, întreținerii spațiului verde de interes public precum și întreținerea și exploatarea sistemelor de irigare, în suprafață totală estimativă de 911.477 mp.“, se arată în anunț. Și acest contract are o valabilitate de 4 ani și are o valoare totală estimată de 222.289.106 de lei, plus TVA, sau 44.973.214,24 de euro.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions