Actual

Cartierul Tomis Plus: Amenzi pentru lipsa plaselor de protecție la blocurile în lucru

mart. 15, 2018 Maria Ionescu

 

În perioada 01.02.2018- 02.03.2018, polițiștii locali din cadrul Serviciului control disciplina în construcții și afișajul stradal au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării documentațiilor tehnice vizate spre neschimbare, aferente autorizațiilor de construire, emise de către unitatea administrativ teritorială, cât și pentru asigurarea condițiilor de acoperire cu plasă de protecție a 14 imobile aflate în curs de execuție în cartierul Tomis Plus.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 lei pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. Cu ocazia activităților de control au fost deschise 14 fișe de identificare pentru fiecare imobil și au fost dispuse 12 sancțiuni complementare (5 persoane fizice și 7 persoane juridice), respectiv acoperirea cu plasă și împrejmuirea cu panouri aliniate în funcție de fiecare caz în parte.

Reprezentanților legali ai șantierelor aflate în construcții în calitate de investitori, li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termenul de 7 zile de la comunicare pentru remedierea situațiilor de fapt constatate.

Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la executarea lucrările de construcții și organizarea de șantier.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!