Connect with us

Politica

Cât a costat distracția la Zilele Orașului Hârșova. Pe urmele lui Vrabie, Ionescu visează la un festival antic

Publicat

la

După ce s-a plimbat prin Canada și Statele Unite ale Americii pe banii bugetului local, primarul din Hârșova s-a gândit, și foarte bine a făcut, să ofere ceva distracție și localnicilor. Așa s-a născut un eveniment cu priză mare la public: Zilele Orașului Hârșova. Vorbim aici de o sărbătoare care a ținut trei zile, de pe 7 până pe 9 septembrie. Dar zile întregi, începute la 9 de dimineață și finalizate la 22 în noapte. Dintre artiștii care au încins scena amplasată în piața centrală a orașului îi numim aici pe Phelipe (un artist care s-a născut chiar în Hârșova și ale cărui melodii sunt cunoscute și fredonate de localnici), Elena Ionescu (Mandinga), Adda, Nicoleta Oancea & Band și Randi.

N-au lipsit nici momentele de folclor autentic, oferite de Constantin Enceanu, Authentic Folclor și diferite ansambluri, precum ”Flori de măr” din Mereni, ”Mugurelul” din Cernavodă, Corul de femei Ghindărești, Ansamblul de dansuri ”Româncuța” din Cumpăna, ”Doina Casimcei” din localitatea cu același nume, Ansamblul de dansuri turcești ”Tekir” din Techirghiol, Ansamblul ”Carsium” din Hârșova, ”Hora Siretului” din Bacău, Ansamblul de dansuri din Pecineaga și Dansuri grecești ”Anoixi”.

Activități educative, ca să mai uite elevii că nu au burse școlare

Apoi, în fiecare din cele trei zile ale sărbătorii, au avut loc spectacole de teatru, vernisaje, o lansare de carte, întreceri sportive, activități și competiții educative, organizate cu sprijinul elevilor, ca să mai uite că sunt cam singurii din județ care nu beneficiază de burse școlare. În sfârșit, printre activitățile care au umplut agenda de la Zilele Orașulu s-au aflat și activități de reconstituire istorică, ateliere meșteșugărești și lupte, organizate de Asociația Culturală Tomis sub denumirea ”Reînvierea istoriei antice la Cetatea Carsium”.

75.000 de lei, fără TVA, fără folclor și fără jocurile antice

Primăria Hârșova a publicat în SICAP un anunț privind atribuirea serviciului de organizare a evenimentului, pe 31 august 2018. Firma selectată în acest scop și plătită cu 75.000 de lei plus TVA se numește Dot Booking Event SRL. Este o firmă consacrată, cu o mare experiență în spate. Însă, atenție, potrivit anunțului urcat în SICAP, Primăria Hârșova a pus la bătaie suma mai sus menționată pentru asigurarea elementelor precum sonorizare, lumini, accesorii de montaj și regie, echipa tehnică și prestații de câte 45 de minute ale artiștilor Phelipe, Elena Ionescu, Adda, Nicolaeta Oancea&Band și Randi. Ceiulalți artiști care au urcat pe scenă, precum interpretul foarte bun și deloc ieftin Constantin Erceanu, ansamblurile folclorice aduse din județ și din țară, precum și ”luptătorii” antici de la Asociația Culturală Tomis, nu intră în acest deviz. Cât au costat aceste prestații știe deocamdată doar primarul Viorel Ionescu, întrucât Primăria nu a urcat în SICAP un anunț cu privire la aceste contracte.

Pe urmele lui Vrabie?

În sfârșit, un alt amănunt interesat este acela că Primăria Hârșova a postat pe Facebook mai multe fotografii de la demonstrațiile de lupte antice organizate, nu se știe pe câți bani, de Asociația Culturală Tomis. Toate aceste imagini au fost grupate sub titlul ”Cu gândul la Festivalul Cetății Carsium”.

Prima fotografie din serial îl înfățișează pe primarul Viorel Ionescu bătând palma cu un luptător antic, semn că înțelegerea este deja făcută. Asociația Culturală Tomis a fost implicată în festivalurile antice de la Constanța, coordonate de Corina Martin aka Regina Tomiris, respectiv în festivalul Dapyx de la Medgidia, organizat de primarul Valentin Vrabie, cândva coleg de partid cu Viorel Ionescu. Presa locală constănțeană a relatat în repetate rânduri că festivalul antic de la Medgidia a fost un eveniment extrem de scump și nu foarte apreciat de public.

Comments

comments

Politica

Cîțu vine cu o nouă gogoașă. Propune PSD și USR un armistițiu pe o perioadă determinată ca Ciucă să ajungă premier

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, Florin Cîțu, mai vine cu o gogoașă politică în încercarea de a determina partidele parlamentare să voteze Guvernul Ciucă. Cîţu a declarat astăzi că premierul desemnat a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

”Am văzut că PSD și USR rămân cantonate în pozițiile, Venim cu un element noi, care sperăm să deblocheze această situație. Azi, Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document prin care se cere un armistițiu pentru susținerea acestui guvern pe perioadă determinată, până când trece iarna. Este responsabilitatea PSD și USR de a avea un guvern stabil”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat de ce nu a propus acest armistițiu atunci când a fost propus premier Cioloș, premierul interimar să început să se bâlbîie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Reorganizarea ANPC intră la vot în Parlament. Comisariatele regionale, desființate!

Publicat

la data de

Scris de

O modificare legislativă inițiată de PSD, PNL, UDMR, ALDE și PMP, în anul 2019, a primit raport favorabil în Comisia pentru industrii şi servicii face parte din categoria legilor ordinar și este programată pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților – for decizional – pentru ședința de azi. Proiectul de lege vizează reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și desființarea celor 8 comisariate regionale. În locul acestora vor apărea 41 de comisariate județene și cel al municipiului București, subordonate unei structuri centrale.

Mai multe surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că această „răsplată” pentru ANPC ar veni după controalele de efect pe care instituția le-a avut în ultimele luni.

Inițiatorii proiectului de lege 33 de deputați și senatori, din care: deputati – PSD: Andruşcă Dănuţ, Bota Marius Sorin-Ovidiu, Chiriac Viorel, Iancu Iulian, Matei Călin-Vasile-Andrei, Simonis Alfred – Robert, deputati – PNL: Bumb Sorin-Ioan, Sitterli Ovidiu-Ioan, deputati – UDMR: Ambrus Izabella-Agnes, Apjok Norbert, Bende Sándor, Benedek Zacharie, Benkő Erika, Biró Rozália-Ibolya, Csép Éva-Andrea, Csoma Botond, Erdei Dolóczki István, Farago Petru, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Sebestyén Csaba-István, Seres Dénes, Vass Levente,  deputati – ALDE: Olteanu Daniel, deputati – PMP: Paşcan Emil-Marius, senatori – neafiliati: Baciu Gheorghe, Covaciu Severica-Rodica, Ionaşcu Gabi, senatori – UDMR: Cseke Attila-Zoltán, Fejér László-Ődőn, senatori – ALDE: Bădulescu Dorin-Valeriu.

Amintim că ANPC a intervenit, în toamna acestui an, inclusiv pe piața de energie electrică și gaze naturale, descoperind practici incorecte folosite de anumiți operatori.

Totodată, la începutul lunii septembrie, ANPC a câștigat în instanță cu gigantul bancar Raiffeisen Bank.

Ca urmare a procesului câștigat, ANPC-ul a dispus oprirea creditării la Raiffeisen, după cum a anunțat instituția la vremea respectivă. Aceasta este o măsură aplicată în premieră în România. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat atitudine față de modul în care Raiffeisen Bank a înțeles să aplice o sentință definitivă a instanței, conform căreia aproximativ 14.000 de clienți ai băncii, beneficiari de credite, au fost afectați financiar de o practică incorectă a acesteia. Astfel, până la returnarea sumelor luate în plus românilor, ANPC-ul a dispus oprirea creditării la Raiffeisen, susținea instituția prezidată de Claudiu Dolot. (sursa: bugetul.ro)

foto: capital.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fratele lui Ludovic Orban, consilierul lui Iohannis, părăsește Administrația Prezidențială

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării. De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, Președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban.

Leonard Orban este fratele fostului lider PNL, Ludovic Orban. Coincidență sau nu, astăzi, Ludovic Orban s-a dezafiliat de la grupul PNL din Camera Deputaților și a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care l-a numit „chiriașul de la Cotroceni“. (Sursa foto: activenews.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: