Connect with us

Administratie

Ce buget de investiții promite primarul din Cernavodă pentru Spitalul Orășenesc

Publicat

la

Liviu Negoiță, primarul orașului Cernavodă, a convocat Consiliul Local în ședință ordinară joi, 18 aprilie a.c., de la ora 16.00, pentru a dezbate și supune spre aprobare un număr de 28 de proiecte de hotărâre, toate considerate de edil de interes pentru comunicate. Un aspect important este și faptul că toate inițiativele îi aparțin primarului Negoiță, semn că e singurul dintre aleșii locali care știe ce este mai bine pentru comunitate, or consilierii sunt nepăsători la interesele comunității…

Revenind la proiectele trecute în convocator, edilul propune, printre altele, și lista priorităților pentru acest an al Spitalului Orășenesc.

În expunerea de motive, la proiectul de buget aferent spitalului orășenesc Cernavodă, aleșii locali vor aproba și lista investițiilor pe care autoritatea locală intenționează să le facă în cadrul unității medicale, în acest an.

În documentul atașat vedeți investițiile pe care autoritatea locală intenționează să le facă la Spital, printre acestea achiziționarea a 4 monitoare pentru funcții vitale, un cardiotocograf, un Computer Tomograf, un aparat EKG, un program informatic pentru farmacia unității medicale și un mamograf.

În total, 917.500 de lei promite Negoiță să investească în Spitalul Cernavodă. Mai mult cu aproape 200.000 de lei față de bugetul propus de edil pentru investițiile de anul trecut, conform documentelor pe care Ordinea.ro le-a prezentat anul trecut.

Pentru o mai bună informare, vă prezentăm și documentul care stă la baza proiectului de buget al Spitalului Orășenesc din Cernavodă:

Download (PDF, Unknown)

 

 

Comments

comments

Administratie

Felicia Ovanesian anunță din nou că va fi amenajat un parc în locul RAR. Dar, mai durează…

Publicat

la data de

Scris de

Primăria lui Chițac mai face o încercare în atribui Registrului Auto Român o suprafață de teren în vederea mutării service-ului. Concret, Primarul Constanței, va introduce, la finele acestei săptămâni, în ședința Consiliului Local Municipal un proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită către Registrul Auto Român a unui teren situat în strada Industrială nr. 10. E vorba despre o suprafață de 7.000 de metri pătrați, aflată pe domeniul privat al municipiului Constanța în vederea unui nou sediu.

În locul actualului sediu, Primăria ar urma să amenajeze un nou parc. Promisiunea a fost făcută de City Managerul orașului, Felicia Ovanesian, și nu o dată, ci de mai multe ori. Amenajarea unui parc în locul actualului RAR a fost anunțată de Ovanesian în 14 ianuarie, pe pagina sa personală de Facebook, iar ultima dată azi, când le-a transmis prietenilor săi de pe pagină să aibă răbdare încă un an.

„Bucuria, ca și necazul, se spune că nu vin niciodată singure!

Săptămâna trecută anunțam că s-a adjudecat licitația pentru elaborarea documentației tehnice pentru o pădure urbană în zona Veterani.

De vineri avem și un câștigător al licitației pentru elaborarea documentației tehnice pentru viitorul parc din Compozitori, cel pe care anunțam că îl vom amenaja în locul actualei locații RAR.

În prima ședință de consiliu local, cu bunăvoința consilierilor, atribuim RAR o suprafață de teren pe care să își edifice noul sediu. I-am pus condiții ferme de finalizare a investiției în cel mult un an, astfel încât actuala locație să poată fi eliberată și să trecem la amenajarea parcului.

Până atunci vom avea nu numai proiectul tehnic, dar și un câștigător al licitației pentru amenajarea efectivă a parcului.

Știu că un an e mult, dovadă stau cetățenii care ne contactează periodic cu nerăbdare de a se implica voluntar în realizarea proiectului. Sunt prima afectată de durata nesfârșită a procedurilor de achiziție, pentru că aș vrea să fiu sigură nu doar că mă apuc de ceva, dar reușesc să și duc la duc la bun sfârșit….

Știu că ați obosit să vi se repete că așa merg lucrurile ( greu) când vine vorba de investiții publice.

Legislația în materie are nevoie, cu certitudine, de o revizuire urgentă. Până atunci, dacă se va întâmpla vreodată, suntem datori să o respectăm.

Am certitudinea însă că așteptarea va merita! Și încrederea de asemenea“, a scris Ovanesian pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Primăria Constanța vrea parc în locul Registrului Auto Român

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac propune creșterea cu 36,29 milioane de lei a subvenției acordate de Primărie pentru societatea de termoficare a orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le propune consilierilor locali aprobarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al societății Termoficare Constanța SRL. Concret este vorba de creșterea subvenției acordate de Primăriei societății de termoficare a orașului. Concret, primarul Chițac propune acordarea a 36.297.000 de lei, bani care să acopere diferența de preț a gigacaloriei, care a fost majorată recent.

Amintim că, recent, prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL a fost majorat de de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Noul tarif a intrat în vigoare de la 1 septembrie. Pe de altă parte, tot Consiliul Local a aprobat ca prețul pe care populația în plătește pentru o gigacalorie să rămână la 250 de lei. Numai că, acest tarif de 250 de lei va fi în vigoare abia de la 1 noiembrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Asociația Elevilor din Constanța: „Vergil Chițac își bate joc de bursele noastre!“

Publicat

la data de

Scris de

Asociația Elevilor din Constanța solicită Consilierilor Locali să nu voteze proiectul de hotărâre pentru aprobarea cuantumurilor burselor în forma actuală și să amendeze proiectul astfel încât bursele să fie mărite!

„Vineri, 29 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Local Constanța, iar pe ordinea de zi a ședinței se află proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cuantumurilor burselor elevilor pe semestrul I al anului școlar 2021-2022. Cuantumurile propuse sunt aceleași cu cele de anul trecut, la prima vedere situația părând una de stagnare. Totuși, în comparație cu anul trecut, între timp au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru asigurarea burselor elevilor. Astfel, investițiile municipiului Constanța în educație nu au rămas constante, ci au scăzut față de anul trecut, fiind permisă creșterea cuantumului fiecărui tip de bursă cu 100 de lei (cuantumul asigurat din bugetul de stat), fără a fi modificate costurile suportate de municipiu.

Considerăm revoltătoare păstrarea bursei de ajutor social la un cuantum de 4 ori mai mic decât bursa de performanță, având în vedere faptul că bursele de ajutor social se adresează elevilor aflați din grupuri la risc de abandon școlar, ce au nevoie de acele sume pentru a ajunge la școală.

Solicităm mărirea burselor elevilor la următoarele cuantumuri, stabilite în funcție de salariul minim pe economie în mod procentual, procent la care se adaugă 100 de lei, cei alocați de Guvern, pentru a sublinia importanța investiției U.A.T.:

  • bursa de merit: 5% din salariul minim pe economie+100 de lei (215 lei)
  • bursa de studiu: 15% din salariul minim pe economie + 100 de lei (445 lei)
  • bursa de ajutor social: 25% din salariul minim pe economie + 100 de lei (675 lei)

Solicităm asigurarea burselor elevilor din municipiul Constanța în funcție de salariul minim pe economie!“, arată Asociația Elevilor într-un comunicat.

„Consider proiectul publicat drept unul jalnic, care nu dovedește decât ignoranța față de educație e instituției. Bursa de merit este asigurată fix la cuantumul minim aprobat de Guvern, astfel nefiind făcută nicio investiție de către autoritatea locală. O mărire cu cel puțin 100 de lei ar fi fost posibilă fără a modifica în vreun fel investiția locală, având în vedere că între timp, față de semestrul I al anului trecut, au fost primiți bani de la bugetul de stat. Atitudinea primarului  Vergil Chițac față de bursele elevilor este una jalnică, menținută încă de anul trecut, când a vrut să taie complet bursele elevilor”, a declarat Ariana Dudună, președinte AEC.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: