Connect with us

Administratie

Ce spune deputatul Mircea Dobre despre parcarea din zona Galeriilor Soveja

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul PRO România la funcția de primar al Constanței, deputatul Mircea Dobre, spune că tocmai a aflat pentru cine sunt „desenate pe asfalt cele 300 de locuri de parcare din zona străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic“. Într-o postare pe Facebook, Dobre spune că nicidecum pentru locuitorii din zonă.

„Primăria Constanța mai rezolvă o problemă, nu pentru constănțeni, ci pentru comercianții care au mai negociat un magazin, în locul Galeriilor Soveja. Și nu e suficient că se mai betonează o porțiune din Constanța, dar locuri de parcare pentru viitorul complex comercial nu vor fi, deci e foarte posibil ca negocierea să includă cele 300 de spații din zona de locuințe, situată în imediata apropiere. Am sperat că Primăria Municipiului Constanța se va gândi, măcar acum, la viitorul orașului și al copiilor noștri, că va demola Galeriile Soveja pentru a aduce aici un spațiu verde, cu locuri de joacă. Noi am propus acest proiect – Un parc nou, cu parcare subterană, cap de linie pentru autobuzul 44, o zonă verde care să le facă viața mai frumoasă constănțenilor, un loc pentru copii și pentru seniori. Dar un astfel de proiect nu aduce bani… Deci va fi market. Ba, mai mult, directorul RAEDPP – regie din subordinea Consiliului Local Constanța – a anunțat cu mândrie, în presă, cum s-au negociat contractele cu o serie de comercianți care își doresc viitorul market.“, a punctat Dobre.

Reprezentantul PRO România afirmă că, așadar, în zona mai sus amintită nu se amenajează un parc pentru constănțeni, ci un centru comercial.

„Nu verdeață, ci betoane; nu locuri de joacă pentru copii, ci magazine. Și nimic despre locuri de parcare. Cum suprafața nu este mare, probabil se bazează pe cele 300 „construite” în zona străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. Ca întotdeauna, aceeași conducere a Primăriei, lipsită de transparență, a uitat să spună că acele locuri de parcare nu vor fi pentru locuitorii din cartier, ci pentru acest centru comercial. Stimați constănțeni, vă doriți un nou centru comercial în acea zonă? Cumva este vreun concurs la nivel mondial, prin care se caută orașul cu cele mai multe market-uri de pe planetă?

De ce nu înțeleg aleșii locali ai PNL, PSD și PMP că cei care locuiesc în zona Galeriilor Soveja parcurg:

500 m până la Mega Image Tomis 3

500 m până la Lidl Piața Tomis 3

1 km până la Kaufland

1 km până la Auchan din Vivo Mall

1 km până la Cora din City Mall

1,5 km până la Lidl Tăbăcărie?

De ce nu se folosește terenul aferent Galeriilor Soveja pentru un proiect precum cel propus de PRO România Constanța (https://www.facebook.com/344458106051842/posts/791559628008352/?d=n)

sau orice altceva, prin care să le oferim copiilor locuri de joacă, iar seniorilor locuri pentru relaxare? Hai, măcar acum, să ne gândim la viitor, la generațiile viitoare! Cât de inconștient să fie un primar, ca timp de 10 ani să se gândească DOAR cum să betoneze toate terenurile care aparțin Primăriei Constanta sau altor entități din subordinea Consiliului Local Constanța? După cum v-am spus, PSD = PNL = PMP, iar blatul funcționează perfect pentru cei care conduc în acest moment destinele municipiului Constanta.“, a subliniat Dobre.

Citește și:

Pericol de Hypermarket la Galeriile Soveja. Deputatul Mircea Dobre vine cu o altă soluție

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța continuă investițiile în infrastructura orașului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Intervențiile asupra zonei destinate circulației pietonilor avansează în ritm susținut pe bulevardul Mamaia, între  bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu, în timp ce pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis, vor avea loc lucrări de frezare și de asfaltare a carosabilului.

Pe bulevardul Tomis, continuă reabilitarea trotuarelor pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și bulevardul Mamaia. Conform graficului de lucru, în această săptămână, se va asfalta tronsonul delimitat de strada Nicolae Iorga și bulevardul Mamaia.

Paralel cu reconfigurarea urbană a marilor bulevarde, se modernizează trama stradală pe arterele secundare din oraș. Se intervine asupra trotuarelor pe strada Farului iar pe strada Ion Rațiu, se decopertează zona carosabilă pentru a fi îmbrăcată în asfalt.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe terenul delimitat de străzile Dionisie cel Mic și Ștefăniță Vodă. De asemenea, echipele SC Confort Urban SRL lucrează la infrastructura parcării care va fi construită pe strada Prelungirea Tulcei.

În cartierele Compozitorilor și Veterani, se reamenajează carosabilul pe străzile Sabin Drăgoi și Prelungirea Meșterul Manole.

Pentru creșterea siguranței participanților la trafic, se aplică marcaje rutiere la trecerile de pietoni, în parcările asfaltate și la sensurile giratorii. Totodată, se montează indicatoare rutiere în mai multe locații din oraș și se recondiționează echipamentele de semaforizare. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria demolează o clădire abandonată și insalubră din cartierul KM 4-5

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

O clădire abandonată și insalubră din zona pieței agroalimentare din cartierul KM 4-5 va fi demolată, anunță Primăria Constanța. Lucrările au început în această dimineață și vor fi finalizate în câteva zile. Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, imobilul ridicat abuziv pe domeniul privat al municipiului Constanța va fi pus la pământ, iar zona va fi curățată și igienizată. Pentru această construcție, cu regim de înălțime P+1 E, nu a fost emisă nicio autorizație de construire iar proprietarul clădirii nu a fost identificat.

„Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a solicitat sprijinul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru desființarea acestei clădiri și aducerea terenului la starea inițială, întrucât aceasta a devenit un focar de infecție în zonă. Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel încât, astăzi a început desființarea imobilului, spre bucuria locuitorilor din zonă.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

După finalizarea lucrărilor de demolare, terenul va fi curățat și igienizat. Primăria Municipiului Constanța va aplica aceleași măsuri și la alte clădiri construite ilegal și care strică aspectul estetic si urbanistic orașului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Confort Urban SRL Constanța, programul lucrărilor edilitare din luna august

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Procesul de modernizare a tramei stradale progresează pe marile bulevarde. Pe buevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu, continuă reabilitarea traseelor pietonale  iar pe porțiunea delimitată de strada Mircea cel Bătrân și strada Mihai Viteazu, se va interveni asupra carosabilului.

Pe bulevardul Tomis, între bulevardul Mamaia și strada Nicolae Iorga, se va recondiționa atât partea pietonală cât și cea carosabilă în timp ce pe strada Farului, porțiunea cuprinsă între bulevardul Tomis și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, se vor reabilita trotuarele.

Lucrări de modernizare a zonei carosabile vor avea loc și în următoarele locații:

– pe strada Ion Rațiu, între bulevardul Tomis și strada Pescarilor;

– pe strada Mihai Viteazu, tronsonul delimitat de bulevardul Mamaia și bulevardul Ferdinand;

– pe aleea Neajlov;

– pe aleea adiacentă bulevardului I.C. Brătianu, delimitată de blocurile MA4 și MA5.

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de investiții în infrastructura rutieră în cartierele Compozitorilor și Veterani. Carosabilul va fi reamenajat pe străzile Sabin Drăgoi, Prelungirea Meșterul Manole și pe aleile Iosif Sava și Colindelor. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: