Connect with us

Administratie

(VIDEO) Care este stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a falezei din Eforie Sud

Tatian Iorga

Publicat

la

În cea mai veche stațiune estivală de pe litoralul românesc, Eforie Sud, lucrările de reabilitare și modernizare a falezei sunt în plină desfășurare. Este cel mai important proiect care se derulează în prezent în localitate și care este finanțat din fonduri europene. Proiectul are valoarea de peste 22 de milioane de lei și vizează modernizarea străzilor Faleză Sud și Dezrobirii. Acestea vor fi dotate cu rețele de utilități moderne, tramă stradală, piste de bicicliști, trotuare cu dale, spații verzi, fântâni arteziene, locuri de joacă, sensuri giratorii, stâlpi de iluminat cu LED-uri și parcări în zonele Cazino, restaurant Orizont și breseria Pescăruș. În total, vor fi modernizați 4,2 kilometri de trotuare, alei și trasee pietonale. De asemenea, în zona Cazino proiectul prevede lucrări de consolidare a taluzului, care s-a surpat în anii anteriori, conducând la oprirea traficului rutier în zonă. Componentele intervențiilor din zona Cazino sunt: pachet de piloţi cu placă de coronament; injecții cu soluții auto-întăritoare de ciment și bentonită în zona carosabilă; injecții pentru realizarea unui ecran impermeabil; drenaje verticale pentru evacuarea apelor de infiltrații necontrolate. În sfârșit, proiectul prevede înființarea unei rețele de internet wireless, care va putea fi utilizată de toți turiștii în mod gratuit.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Primăria anunța că s-a turnat deja primul strat de asfalt.

„Eforie Sud. Se lucrează la noua promenadă, în curând faleza va fi un punct de atracție pentru turiști și localnici.“, spuneau reprezentanții Primăriei, pe Facebook.

Banii pentru această investiție de anvergură provin, în cea mai mare parte a lor, din surse nerambursabile ale Uniunii Europene prin Programul Operațional Regional 7.1 SUERD printr-un program intitulat „Modernizarea și reabilitarea infrastructurii conexe de utilitate publică în scopul creșterii competitivității destinațiilor turistice în stațiunea Eforie Sud“. Valoarea totală a proiectului se ridică la 22.568.009,05 lei.

„Investiția propusa are că scop reabilitarea străzilor Faleza și Dezrobirii, precum și a parcărilor din zona Cazino, Restaurant Orizont și Braseria Pescăruș. Amplasamentul propus reamenajării este în prezent slab amenajat, conferind zonei un aspect departe de potențialul acestuia având în vedere amplasarea acestuia, precum şi potențialul de dezvoltare al zonei. De-a lungul timpului au existat fenomene de alunecare a falezei, care au condus la o deteriorarea parțială a străzii Faleză, existând și în prezent o alunecare de teren care a impus restricționarea traficului auto pe strada Faleză. Aceste degradări sunt datorate tasării inegale a stratului suport al îmbrăcămintei asfaltice mai ales în zonele în care sunt traseele diverselor instalații existente în pământ sub carosabilul străzilor. Întrucât aproape toată faleza este instabilă, se poate spune că și terenul de fundare pe care se află amplasată strada Faleză este instabil. Alunecările de teren se datorează în principal unor surse de apă provenite din rețelele purtătoare de apă, precum și din cauza precipitațiilor, în cazul pantelor mari a taluzului falezei Mării Negre. Ca urmare a netratării acestor probleme se poate vedea o evoluție alarmantă a procesului de eroziune de-a lungul întregii faleze. Alunecările la stadiul actual de dezvoltare au afectat mai mult sau mai puțin sistemul de consolidare de suprafață.“, se arată în descrierea investiției.

În clipul de mai jos, Ordinea.ro vă prezintă stadiul lucrărilor la faleza din Eforie Sud:

Comments

comments

Administratie

Constanța. Asfalt nou pe străzile din cartierul Faleză Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Muncel, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Unirii. Zona carosabilă decopertată a fost îmbrăcată în asfalt.

Până în prezent, programul de modernizare a zonei carosabile din cartierul Faleză Nord a cuprins străzile Făgetului, Petru Vulcan, Ion Vodă, Timișanei și Dobrogei, porțiunile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada Unirii.

Reamintim că lucrările de reabilitare a tramei stradale se desfășoară conform planificării pentru a acoperi toate zonele rezidențiale. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă acțiunile de igienizare a piețelor administrate de RAEDPP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de igienizare în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Potrivit unei informări a Regiei, echipele firmei de curățenie contractate de Regie au desfășurat, miercuri, 1 iulie, o acțiune de igienizare în piața Tomis 3, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Rând pe rând, toate piețele administrate de RAEDPP Constanța vor fi igienizate zilele următoare, notează sursa citată.

„Totodată, pe perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanța socială recomandată de 1,5 – 2 metri.“, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, trimis în judecată pentru fals intelectual

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, spun procurorii.

Conform datelor existente la acest moment, dosarul este o urmare a disjungerii cauzei nr. 596/P/2018 dispusă prin ordonanţa din data de 09.06.2020.

În cadrul acestei anchete, prin ordonanța din data de 10.06.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, precum și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul VRABIE VALENTIN, prin prisma infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal, iar prin ordonanța din data de 17.06.2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în mod corespunzător in raport de respectivul inculpat. În temeiul dat de art. 328-329 Cod procedură penală, art. 315 alin 2 lit. C c.pr.penala si al art. 272 si urm. Cod procedură penală, procurorul Teodor Nita a dispus trimiterea în judecată a inculpatului – VRABIE VALENTIN, primar al Municipiului Medgidia, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal. In plus, Judecătorul de Cameră Preliminară a inaintat propunerea de desfiinţare totală a documentului fals – certificat fiscal nr. 8577/20.06.2019, precum și a actelor subsecvente, autentificate, respectiv: actul de dezmembrare nr. 3148 și actul de dare în plată nr. 3149, ambele din 19.07.2019 – B.N.P. Tragone George.

Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Medgidia, însoțit de un exemplar din rechizitoriu pentru comunicare către inculpat.

NOTĂ! Dosarul este înregistrat sub numărul 4316/256/2020.

INFO! Valentin Vrabie este membru al Partidului Național Liberal, este primarul municipiului Medgidia din anul 2016, atunci când a candidat independent.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: