Connect with us

Societate

Cel mai modern tratament al litiazei renale, posibil acum şi la Spitalul Judeţean Constanţa

Published

on

operatie

Secţia Clinică de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa se alătură centrelor de excelenţă din ţară, care asigură cel mai modern tratament pentru litiaza renală- ureteroscopia flexibilă.

”Primele două intervenţii din Spitalul nostru au fost efectuate cu succes la sfârşitul săptămânii trecute, de către o echipă medicală mixtă coordonată de către dr. Victor Cauni, şeful secţiei Urologie din cadrul Spitalului Clinic Colentina şi conf.  univ. dr. Felix Voinea, şeful secţiei clinice de Urologie a SCJU Constanţa.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU Constanța.

Echipamentul care permite abordarea minim invazivă a litiazei renale constă într-un sistem de ureteroscopie flexibilă şi litrotiţie tip laser, în valoare de 100.000 euro, a fost achiziţionat de către compania Monsson Trading şi donat Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, prin intermediul fundaţiei Mecena.

”De aproximativ 10 ani rezolvăm cu succes prin tehnici endoscopice calculi ureterali în toate localizările acestora dar este absolut necesar să progresăm, să putem rezolva minim invaziv litiaza renală, mulţi dintre pacienţi beneficiind până acum de aceste intervenţii în alte centre unde există dotarea necesară. Apreciem susţinerea reprezentanţilor Monsson Trading pentru achiziţia acestei aparaturi care reprezintă gold-standardul în zilele noastre şi le mulţumim.”, a declarat conf. univ.  dr. Felix Voinea, medic şef secţie clinică Urologie.

Datorită tehnologiei de ultimă generaţie litiaza renală este tratată acum fără nicio incizie iar pacientul poate fi externat a doua zi.

aparat spital

aparat spital

Noul echipament dispune de un ureteroscop foarte subţire care poate fi utilizat inclusiv la copii şi care permite pătrunderea în condiţii de maximă siguranţă la nivelul rinichiului, unde, cu ajutorul laserului, calculii sunt fragmentaţi şi eliminaţi, fără complicaţii. Printre avantaje menţionăm reducerea timpilor şi costurilor de spitalizare, reducerea riscului de infecţie, a complicaţiilor şi, implicit, rezolvarea mai multor cazuri medicale.

”Prin acţiunile întreprinse, Monsson Trading sprijină o comunitate întreagă. Oricine, oricând poate ajunge pacient al Spitalului Judeţean. Investiţia în sănătate înseamnă investiţie în oameni, investiţie într-o viaţă mai bună. Mulţumim!”, a transmis Ec. Ionuţ Cornel Ionescu, managerul SCJU Constanţa.

“Ne bucurăm să putem contribui la îmbunătățirea calitatii serviciilor medicale oferite în cadrul secției de Urologie a SCJU Constanța și nu numai. Sănătatea este primordială, iar pentru susținerea ei este necesară atât implicarea celor din mediul public cât și a celor din mediul privat. Ca și în anii trecuți, Monsson Trading oferă suportul comunitații, fiind activ implicat în proiecte de renovare și reabilitare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa” “ a detaliat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

Parte a Grupului Monsson din Constanța, Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. In ultimii ani, mai multe sectii din cadrul Spitalului Judetean Constanta au beneficiat de sprijinul necondiţionat al companiei constănţene.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!