Connect with us

Actual

Cele 40 de cabinete medicale școlare din județ au nevoie de medicamente! Vedeți ce cumpără!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul săptămânii trecute, pe site-ul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Constanța au fost postate două anunțuri pentru cumpărături directe. Este vorba despre achiziționarea unor medicamente și medicamente stomatologice necesare cabinetelor medicale din școlile constănțene. Am dorit să știm câte cabinete medicale există în școlile din județul nostru, așa că am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Cristina Ivan. În mod cu totul surprinzător, ea ne-a spus că nu are date concrete referitoare la acest subiect, iar instituția care se ocupă de cabinetele medicale școlare este Direcția de Sănătate Publică. L-am sunat, ca atare, pe dr. Constantin Dina, directorul executiv al DSP Constanța, pentru mai multe informații.  El ne-a spus că în județul Constanța există 40 de cabinete medicale. ”Avem 40 de cabinete medicale în județ. Însă în fiecare școală există câte o sală de tratament. Avem medici care sunt arondați la câte 4 sau 5 școli, însă doar într-una dintre acestea există cabinet medical. În programul de guvernare s-a stipulat că vor fi dotate cabinetele medicale școlare. Așteptăm modificările legislative.”, ne-a spus dr. Dina.

Ce cumpărături se fac?

Primăria Constanța a postat anunțul 116450 pentru furnizarea de medicamente prin cumpărări directe, precizând că este vorba despre ”furnizare de medicamente necesare pentru dotarea cabinetelor medicale școlare de medicină generală.”. Valoarea estimată fără TVA este de 36.359.08 RON. Condițiile acestui contract sunt: Contractul se va încheia după data atribuirii pe SEAP și va fi valabil până la 31.12.2017, urmând a-și produce efectele până la îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate prin contract. Produsele vor fi livrate pe baza comenzii emise de autoritatea contractantă iar comanda trebuie livrată de către furnizor în 3 zile de la primirea comenzii. Termenul de valabilitate al medicamentelor trebuie să fie inscripționat de producător pe etichetă. La data livrării, medicamentele vor avea un termen de valabilitate minim 80% din termenul de valabilitate menționat de producător, să fie ambalate în ambalajul original; Produsele respective trebuie să fie ambalate corespunzător, ambalajul să fie intact, sigilat, curat și să dețină certificat de calitate, conformitate, garanție corespunzătoare. Termenul limită pentru trimiterea ofertelor este 30 august. Medicamentele cumpărate sunt numeroase. Este vorba despre 59 de medicamente, dintre care amintim: Hidrocortizon, Diazepam, Paracetamol, Nurofen, Antinevralgic, Fasconal, Romergan, Proculin, Unguent cu antibiotic, Distonocalm, Diclofenac etc. Un alt anunț publicat este cel de furnizare de medicamente stomatologice. Valoarea estimată a acestui contract este de 4049,01 RON, fără TVA. Este vorba despre furnizare de medicamente stomatologice necesare pentru dotarea cabinetelor de medicină școlară de medicină dentară. Condițiile acestui contract sunt: Contractul se va încheia după data atribuirii pe SEAP și va fi valabil până la 31.12.2017, urmând a-și produce efectele până la îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate prin contract. Produsele vor fi livrate pe baza comenzii emise de autoritatea contractantă, iar comanda trebuie livrată de către furnizor în 3 zile de la primirea comenzii. Termenul de valabilitate al medicamentelor trebuie să fie inscripționat de producător pe etichetă. La data livrării, medicamentele vor avea un termen de valabilitate minim 80% din termenul de valabilitate menționat de producător, să fie ambalate în ambalajul original; Produsele respective trebuie să fie ambalate corespunzator, ambalajul să fie intact, sigilat, curat și să dețină certificat de calitate, conformitate, garanție corespunzătoare. Și pentru acest contract termenulo limită de primire a ofertelor este 30 august. Iată ce medicamente sunt necesare: Dentocalm, Antibiotic pentru alveolite, Lidocaină Anestezic în carpule pentru seringă Uniject Mepivastesin.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Taximetriștii constănțeni, la control! Au fost aplicate zeci de sancțiuni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat în perioada 12.10.2020 – 18.10.2020 acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. Iar neregulile nu au întârziat să apară: de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme sau lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară. S-au aplicat 52 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și ale H.C.L.M nr.464/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Valoarea totală a amenzilor a fost de 24.930 de lei, arată sursa citată.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799.606.142.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Prins la volan fără permis de conducere, un constănțean a fost reținut de polițiști

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.00, o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 2 și un jandarm al G.M.J Tomis Constanța, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Aleea Hortensiei din municipiul Constanța.

Întrucât șoferul nu s-a conformat somațiilor legale, s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. La un moment-dat, conducătorul auto a coborât din vehicul și a încercat să fugă.

Bărbatul de 27 de ani a fost prins în scurt timp și condus la sediul Secției 2 Poliție.

”În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore,  urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri corespunzătoare.

Foto: Suceava News

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În ultimii opt ani, sute de copii au fost victime ale incendiilor produse la locuințe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, iar 102 dintre aceștia și-au pierdut viața.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când este vorba despre incendii produse la locuințe sau gospodării. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

”În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 102 au decedat și 268 au fost răniți. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban.”, precizează reprezentanții IGSU.

Un aspect extrem de important și care trebuie adus în atenția publică este faptul că 75% din numărul copiilor decedați au fost lipsiți de  supravegherea adulților, la momentul producerii incendiilor. Acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate.

Exploatarea  necorespunzătoare  a instalațiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieți în rândul micuților.

Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedați, răniți) înregistrate în urma incendiilor  au fost identificate în București-Ilfov și în județele Bacău, Hunedoara, Maramureș, Iași și Mureș.

”Îți pasă de copilul tău? Nu-l lăsa nesupravegheat și, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire.”, precizează reprezentanții IGSU.

Analiza de mai sus s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel național de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuințe derulate  de inspectoratele judetene pentru situații de urgență, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020. Studiul a urmărit  incidența situațiilor de urgență în rândul  persoanelor cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani.

Astfel, datele statistice aveau să reflecte că cele  mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert din incidentele soldate cu pierderi de vieți.

Necesitatea utilizării diferitelor instalații sau a mijloacelor de încălzire în această perioadă, precum și supravegherea superficială ori nesupravegherea copiilor au determinat accesul acestora la diverse aparate sau mijloace de încălzire, ceea ce a condus în multe situații la evenimente tragice, soldate cu rănirea sau decesul minorilor.

Pentru reducerea numărului victimelor în rândul copiilor, încă din anul 2012, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat campanii ample de informare preventivă cu impact la nivel național și cu adresabilitate directă asupra principalelor cauze ale incendiilor produse la locuințe (FOC – Flăcările Omoară Copii și proiectele aferente campaniei RISC care au vizat improvizațiile la instalațiile electrice și de gaze naturale, curățarea coșurilor de fum și suprasolicitarea instalației electrice).

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: