Conecteaza-te cu noi

Actual

Cele 40 de cabinete medicale școlare din județ au nevoie de medicamente! Vedeți ce cumpără!

Published

on

În cursul săptămânii trecute, pe site-ul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Constanța au fost postate două anunțuri pentru cumpărături directe. Este vorba despre achiziționarea unor medicamente și medicamente stomatologice necesare cabinetelor medicale din școlile constănțene. Am dorit să știm câte cabinete medicale există în școlile din județul nostru, așa că am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Cristina Ivan. În mod cu totul surprinzător, ea ne-a spus că nu are date concrete referitoare la acest subiect, iar instituția care se ocupă de cabinetele medicale școlare este Direcția de Sănătate Publică. L-am sunat, ca atare, pe dr. Constantin Dina, directorul executiv al DSP Constanța, pentru mai multe informații.  El ne-a spus că în județul Constanța există 40 de cabinete medicale. ”Avem 40 de cabinete medicale în județ. Însă în fiecare școală există câte o sală de tratament. Avem medici care sunt arondați la câte 4 sau 5 școli, însă doar într-una dintre acestea există cabinet medical. În programul de guvernare s-a stipulat că vor fi dotate cabinetele medicale școlare. Așteptăm modificările legislative.”, ne-a spus dr. Dina.

Ce cumpărături se fac?

Primăria Constanța a postat anunțul 116450 pentru furnizarea de medicamente prin cumpărări directe, precizând că este vorba despre ”furnizare de medicamente necesare pentru dotarea cabinetelor medicale școlare de medicină generală.”. Valoarea estimată fără TVA este de 36.359.08 RON. Condițiile acestui contract sunt: Contractul se va încheia după data atribuirii pe SEAP și va fi valabil până la 31.12.2017, urmând a-și produce efectele până la îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate prin contract. Produsele vor fi livrate pe baza comenzii emise de autoritatea contractantă iar comanda trebuie livrată de către furnizor în 3 zile de la primirea comenzii. Termenul de valabilitate al medicamentelor trebuie să fie inscripționat de producător pe etichetă. La data livrării, medicamentele vor avea un termen de valabilitate minim 80% din termenul de valabilitate menționat de producător, să fie ambalate în ambalajul original; Produsele respective trebuie să fie ambalate corespunzător, ambalajul să fie intact, sigilat, curat și să dețină certificat de calitate, conformitate, garanție corespunzătoare. Termenul limită pentru trimiterea ofertelor este 30 august. Medicamentele cumpărate sunt numeroase. Este vorba despre 59 de medicamente, dintre care amintim: Hidrocortizon, Diazepam, Paracetamol, Nurofen, Antinevralgic, Fasconal, Romergan, Proculin, Unguent cu antibiotic, Distonocalm, Diclofenac etc. Un alt anunț publicat este cel de furnizare de medicamente stomatologice. Valoarea estimată a acestui contract este de 4049,01 RON, fără TVA. Este vorba despre furnizare de medicamente stomatologice necesare pentru dotarea cabinetelor de medicină școlară de medicină dentară. Condițiile acestui contract sunt: Contractul se va încheia după data atribuirii pe SEAP și va fi valabil până la 31.12.2017, urmând a-și produce efectele până la îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate prin contract. Produsele vor fi livrate pe baza comenzii emise de autoritatea contractantă, iar comanda trebuie livrată de către furnizor în 3 zile de la primirea comenzii. Termenul de valabilitate al medicamentelor trebuie să fie inscripționat de producător pe etichetă. La data livrării, medicamentele vor avea un termen de valabilitate minim 80% din termenul de valabilitate menționat de producător, să fie ambalate în ambalajul original; Produsele respective trebuie să fie ambalate corespunzator, ambalajul să fie intact, sigilat, curat și să dețină certificat de calitate, conformitate, garanție corespunzătoare. Și pentru acest contract termenulo limită de primire a ofertelor este 30 august. Iată ce medicamente sunt necesare: Dentocalm, Antibiotic pentru alveolite, Lidocaină Anestezic în carpule pentru seringă Uniject Mepivastesin.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions