Energie&Mediu

Centrală Nucleară, oprită controlat

mart. 25, 2018 Mihaela Tîrpan

S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost oprita controlat in dimineata zilei de 25 martie 2018, ora 09:20.
Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinata de aparitia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar actionarea in conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate.
Specialistii CNE Cernavoda analizeaza integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornita imediat ce lucrarile de remediere vor fi finalizate. Estimam ca oprirea va avea o durata de aproximativ 48 de ore.
Lucrarile de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, acestea realizandu-se in conformitate cu procedurile specifice ale centralei.

Dupa ora 17.30, duminica, S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca puterea Unitatii 2 a CNE Cernavoda va fi redusa la 55% (aproximativ 300 MW).
Reducerea de putere a Unitatii 2 CNE Cernavoda este cauzata de necesitatea inlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasica a centralei. Reducerea de putere pana la 55% este necesara in vederea opririi echipamentului pentru reparatii.
Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 CNE Cernavoda va fi conectata la Sistemul Energetic National si va functiona la o putere de 300 MW.
Unitatea 2 CNE Cernavoda va reatinge puterea nominala dupa efectuarea lucrarilor de remediere si inlocuirea echipamentului, durata preconizata a reducerii de putere fiind de cca 16 ore pana la atingerea puterii nominale.
Reducerea de putere a Unitatii 2 si lucrarile de remediere nu vor avea impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, acestea fiind realizate in functie de specificatiile si procedurile centralei.

Comments

comments