Connect with us

Actual

Centrul Cultural “Jean Constantin” va fi inaugurat săptămâna viitoare

Published

on

Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a anunțat astăzi că săptămâna viitoare va fi inaugurat Centrul Cultural “Jean Constantin”.

“Săptămâna viitoare va fi inaugurat Centrul Cultural Jean Constantin, voi discuta aceste aspect și cu vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu Palaz. Vă spun că vom adopta aceeași strategie pe care am pus-o în practică în cazul Pavilionului Expozițional, respectiv vom crea un serviciu distinct care se va ocupa de activitatea de la Centrul Cultural. Vom aduce pentru acest serviciu persoane calificate; vom face asta prin concurs, așa cum este procedura legală”, a declarat președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Amintim că vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Palaz, cel care s-a ocupat de acest proiect, a anunțat în luna noiembrie că lucrările au fost finalizate. „După lupte seculare”, comentează vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz. Vicele CJ Constanța declara la acea dată pentru ziarul nostru că nu a fost decisă data inaugurării, însă a punctat că lucrările au fost finalizate, după numeroase insistențe.

Inaugurarea fostului cinematograf Republica, transformat acum în Centrul Cultural „Jean Constantin”, s-a amânat de mai multe ori, din cauze diverse, data finalizării fiind mereu incertă.

Proiectul a beneficiat de o finanţare europeană de peste 11 milioane de lei, avea ca termen de finalizare anul 2015.
Tot atunci, Uniunea Europeană a sistat finanţarea proiectului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!