Connect with us

Actual

Centrul Cultural “Jean Constantin” va fi inaugurat săptămâna viitoare

Publicat

la

Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a anunțat astăzi că săptămâna viitoare va fi inaugurat Centrul Cultural “Jean Constantin”.

“Săptămâna viitoare va fi inaugurat Centrul Cultural Jean Constantin, voi discuta aceste aspect și cu vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu Palaz. Vă spun că vom adopta aceeași strategie pe care am pus-o în practică în cazul Pavilionului Expozițional, respectiv vom crea un serviciu distinct care se va ocupa de activitatea de la Centrul Cultural. Vom aduce pentru acest serviciu persoane calificate; vom face asta prin concurs, așa cum este procedura legală”, a declarat președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Amintim că vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Palaz, cel care s-a ocupat de acest proiect, a anunțat în luna noiembrie că lucrările au fost finalizate. „După lupte seculare”, comentează vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz. Vicele CJ Constanța declara la acea dată pentru ziarul nostru că nu a fost decisă data inaugurării, însă a punctat că lucrările au fost finalizate, după numeroase insistențe.

Inaugurarea fostului cinematograf Republica, transformat acum în Centrul Cultural „Jean Constantin”, s-a amânat de mai multe ori, din cauze diverse, data finalizării fiind mereu incertă.

Proiectul a beneficiat de o finanţare europeană de peste 11 milioane de lei, avea ca termen de finalizare anul 2015.
Tot atunci, Uniunea Europeană a sistat finanţarea proiectului.

Comments

comments

Actual

Constanța. Tentativă de suicid a unei femei cu probleme psihice. Pacienta a fost transportată spital

Publicat

la data de

Scris de

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au intervenit, astăzi, pe strada Vârful cu Dor din Constanța. În imobil s-a pătruns în prezenta poliției,  persoana a fost imobilizată și a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe cu ambulanța SAJ. Persoana în cauză a fost imobilizată și va fi transportată la UPU cu ambulanța SAJ.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Restricții de trafic în Zona Peninsulară

Publicat

la data de

Scris de

Sărbătoarea creștină „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” va fi marcată prin evenimente religioase care se vor desfășura în perioada 26-27 iulie. Astăzi, începând cu ora 18:30, va avea loc o procesiune religioasă cu moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion în zona centrală a orașului. Pe durata procesiunii, traficul rutier va fi îngreunat. Procesiunea religioasă va avea ca punct de plecare Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cu deplasare pe strada Arhiepiscopiei, strada Mircea cel Bătrân, Biserica Greacă(popas de rugăciune), strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis, strada Constantin Brătescu, Biserica Adormirea Maicii Domnului I(popas de rugăciune),  strada Mihai Viteazu, strada Traian, cu deplasarea spre Piața Ovidiu, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Mâine, în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii, urmată de o procesiune cu sfintele moaște în jurul lăcașului de cult.

Pentru siguranța participanților la eveniment, circulația autovehiculelor va fi restricționată marți, 27 iulie, în intervalul orar 07:00-13:00, după cum urmează:

– strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;

– strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino;

– strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Cristea Georgescu;

– strada Cristea Georgescu la intersecția cu strada Grigore Tocilescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CRIMĂ la Tortoman. Un bărbat, acuzat că și-a OMORÂT soția

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, astăzi, în jurul orei 4.50, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că soția sa ar fi decedat în timp ce dormea, în locuința comună din comuna Tortoman. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoana în cauză, un bărbat, de 61 de ani, iar în locuință a fost identificată femeia, de 57 de ani, decedată. Pe trupul neînsuflețit au fost constatate urme vizibile de violență pe cap, trunchi și membre.

„Menționăm faptul că bărbatul se află în custodia Poliției. La locul faptei s-au deplasat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, precum și criminaliști, pentru efectuarea cercetării la fața locului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar în urma necropsiei se va stabili cauza decesului.„, spun polițiștii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: