Connect with us

Politica

Cernavodă. Gabriela Răducanu, mesaj pentru Marian Sava: “Eu mă ocup să cresc copii frumoși prin sport, îi cresc și pe ai dvs.”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Înjurături și jigniri, asta au reținut toți cei care au vizionat filmarea unei părți din ședința Consiliului Local Cernavodă de aseară. Întrunit pentru a discuta și supune spre aprobarea majorarea prețului gigacaloriei, printre alte proiecte de hotărâre propuse de primarul Liviu Negoiță cu scopul dezvoltării orașului, aleșii locali au demonstrat că democrația votului nu este una pentru toți.

Supărat că aleșii locali din partea PSD și ALDE s-au opus proiectului primarului Liviu Negoiță (PNL) pentru majorarea prețului gigacaloriei pentru locuitorii racordați la sistemul centralizat de încălzire din oraș, consilierul Marian Sava (PMP) a luat-o la întrebări pe una dintre colegele sale de la ALDE, pe Gabriela Răducanu. “Ce ai făcut tu în viața asta?”, a întrebat-o Sava pe consiliera ALDE. Asta în primă fază pentru ca imediat să o înjure și să îi adreseze cuvinte jignitoare, cuvinte pe care, din respect pentru doamna consilier, dar și pentru cititori nu le vom reproduce – este suficient că punem la dispoziție partea video a “spectacolului” de proastă calitate oferit de consilierul PMP.

Astăzi, Gabriela Răducanu a declarat pentru “Ordinea.ro” că momentul surprins aseară nu este singurul, iar comportamentul consilierului Marian Sava este același, repectiv cel pe care îl puteți vedea în video, oricând, la orice întâlnire.

“Nu îi pot înțelege comportamentul, însă vă spun că ceea ce s-a petrecut aseară, s-a mai întâmplat și cu alte ocazii. Este comportamentul natural al dumnealui. La un punct de hotărâre anterior s-a discutat despre promovarea sportului și recunoașterea muncii elevilor care fac sport prin burse de merit. Am spus că doresc burse mai mari pentru elevi, recent copiii pe care eu îi pregătesc au obținut rezultate excelente în competițiile la care au luat parte și am explicat că este păcat să nu îi recompensăm. Inițial, consilierul Marian Sava m-a ironizat întrebându-mă ce am făcut eu în viaț, apoi m-a jignit și m-a înjurat și ați văzut și dvs. Eu pregătesc peste o sută de copii la handbal, sunt profesor de sport, așa cum toată lumea știe, la școală, de asemenea, lucrez cu peste o sută de elevi. Din punctul meu de vedere, formez oameni frumoși și normali pentru societatea în care ne aflăm, o fac prin sport pentru că așa știu eu. Cred că dumnealui mă urăște că mă ocup să cresc copii frumoși prin sport, dar vă amintesc faptul că îi cresc și pe ai dvs., domnule Sava. Fiicele dumnealui îmi sunt eleve”, a declarat consilierul local Gabriela Răducan pentru “Ordinea.ro”.

Gabriela Răducanu este profesor de educație fizică și sport în cadrul Liceului Teoretic “Anghel Saligny” din orașul Cenavodă și antrenor de handbal la C.S. As. Axiopolis Sport Cernavodă.

De importanță:

(VIDEO) Cernavodă. Consilierul Sava (PMP) înjură o femeie, pe Gabriela Răducanu de la ALDE

De asemenea, așteptăm reacții din partea primarului orașului Cernavodă, Liviu Negoiță, a partidului pe care Marian Sava îl reprezintă în cadrul Consiliului Local Cernavodă, precum și a instituțiilor care apără drepturile femeilor.

Comments

comments

Politica

Parlamentul European recomandă primirea IMEDIATĂ a României și Bulgariei în spațiul Schengen

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentul European a votat marți și a recomandat primirea imediată României și Bulgariei în spaţiul Schengen, fără legătură cu raportul MCV. Practic, eurodeputaţii au aprobat raportul supus la vot cu 514 voturi ”pentru”, 107 ”împotrivă” şi 38 de abţineri.

După votul de astăzi din Parlamentul European urmează decizia finală a Consiliului Uniunii Europene.

O abordare în două etape – suspendarea controalelor la frontierele interne maritime şi aeriene, urmată de eliminarea controalelor la frontierele interne terestre – implică un anumit număr de riscuri şi ar putea să aibă un efect negativ asupra viitorului extinderii spaţiului Schengen, subliniau membrii Comisiei.

Membrii Comisiei subliniau că spaţiul Schengen este un dispozitiv unic în felul său şi una dintre cele mai mari reuşite ale UE, iar mânarea aderării depline a României şi Bulgariei are consecinţe negative atât asupra celor două ţări, cât şi asupra întregii Uniuni.

PE a dat undă verde aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen încă din iunie 2011 şi şi-a reiterat poziţia în mai multe rânduri, în urma acestei rezoluţii legislative.

În prezent, atât România, cât şi Bulgaria aplică în mod parţial acquis-ul Schengen, iar controale sunt efectuate la frontierele ambelor ţări.

Hotărârea finală cu privire la aderarea deplină a celor două ţări la spaţiul Schengen este luată prin vot – cu unanimitate – de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi-a exprimat speranţa, săptămâna trecută, la Bruxelles, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ceilalţi membri ai Guvernului, că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii, subliniind că ”mai sunt eforturi de făcut”.

Update: În urmă cu puțină vreme, europarlamentarul român Claudiu Ciprian Tănăsescu a postat pe pagina sa de facebook următoarele cuvinte:

Vești bune de la Parlamentul European! Vă anunț cu bucurie că azi am votat, alături de colegii mei, raportul privind aderarea României și a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Cu o largă majoritate (514 voturi pentru, 107 împotrivă şi 38 de abţineri), Parlamentul European a aprobat admiterea României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

Din acest moment intrarea României în Spațiul Schengen mai are un hop de trecut, pentru că hotărârea finală cu privire la aderare trebuie să fie luată prin vot – cu unanimitate – de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului European.

Comisia pentru libertăți civile din cadrul Parlamentului European a cerut miniştrilor UE, la începutul lunii noiembrie, să ia măsuri pentru admiterea de urgență a României și Bulgariei în Spațiul Schengen, susținând că o aderare în două etape ar prezenta prea multe riscuri. O abordare în două etape (suprimarea controalelor la frontierele interne maritime şi aeriene, urmată de eliminarea controalelor la frontierele interne terestre) ar prezenta anumite riscuri şi ar putea avea un efect negativ asupra viitoarei extinderi a spaţiului Schengen.

Sursa: Digi24

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

“Fond de investiții locale”, program guvernamental în valoare de 10 miliarde de euro

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul intenţionează să înfiinţeze un “Fond de investiţii locale”, căruia i se va aloca un buget de 10 miliarde de euro, fondul fiind destinat unor proiecte privind dezvoltarea localităţilor, a anunțat luni seara Liviu Dragnea, președintele PSD. Acesta a explicat că banii pentru acest fond vor veni “din România” şi că speră ca ordonanţa privind înfiinţarea acestui fond să fie aprobată în următoarea şedinţă de Guvern. Totuși, liderul coaliției de guvernare a refuzat sa ofere detalii despre proveniența banilor, dar și ceea de presupune concret acest program destinat administrațiilor locale. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, la finalul şedinţei CEx a PSD, că Guvernul intenţionează să înfiinţeze un fond de investiţii care să ajute localităţile să dezvolte proiecte legate de alimentarea cu apă, sisteme de canalizare sau şcoli.

“Pe lângă PNDL, vrem să facem acest Fond de investiţii locale, aşa se numeşte, pe care să-l dublăm de o proiecţie financiară, pentru că, chiar dacă ne propunem să facem mai multe lucruri, dacă nu avem o proiecţie financiară nu vom putea realiza acest lucru”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta nu a precizat de unde vor veni banii necesari înfiinţării şi funcţionării acestui fond.

Mai trebuie precizat ca Liviu Dragnea a informat ca speră ca în prima şedinţă de guvern să se adopte OUG privind acest fond de investiţii.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Documentul va fi depus în Parlament pe 12 decembrie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii opoziţiei au decis luni, 10 decembrie, ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să fie depusă în Parlament miercuri, 12 decembrie.

Moţiunea va fi semnată de PNL, USR, PMP şi Pro România.

PSD şi ALDE au împreună 244 de parlamentari din totalul de 465, astfel că, teoretic, nu ar avea probleme la votul pe moţiunea de cenzură. Rămâne de văzut dacă există sau nu în mod real un curent de disidenţă în rândul parlamentarilor PSD.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: