Connect with us

Politica

Cernavodă. Gabriela Răducanu, mesaj pentru Marian Sava: “Eu mă ocup să cresc copii frumoși prin sport, îi cresc și pe ai dvs.”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Înjurături și jigniri, asta au reținut toți cei care au vizionat filmarea unei părți din ședința Consiliului Local Cernavodă de aseară. Întrunit pentru a discuta și supune spre aprobarea majorarea prețului gigacaloriei, printre alte proiecte de hotărâre propuse de primarul Liviu Negoiță cu scopul dezvoltării orașului, aleșii locali au demonstrat că democrația votului nu este una pentru toți.

Supărat că aleșii locali din partea PSD și ALDE s-au opus proiectului primarului Liviu Negoiță (PNL) pentru majorarea prețului gigacaloriei pentru locuitorii racordați la sistemul centralizat de încălzire din oraș, consilierul Marian Sava (PMP) a luat-o la întrebări pe una dintre colegele sale de la ALDE, pe Gabriela Răducanu. “Ce ai făcut tu în viața asta?”, a întrebat-o Sava pe consiliera ALDE. Asta în primă fază pentru ca imediat să o înjure și să îi adreseze cuvinte jignitoare, cuvinte pe care, din respect pentru doamna consilier, dar și pentru cititori nu le vom reproduce – este suficient că punem la dispoziție partea video a “spectacolului” de proastă calitate oferit de consilierul PMP.

Astăzi, Gabriela Răducanu a declarat pentru “Ordinea.ro” că momentul surprins aseară nu este singurul, iar comportamentul consilierului Marian Sava este același, repectiv cel pe care îl puteți vedea în video, oricând, la orice întâlnire.

“Nu îi pot înțelege comportamentul, însă vă spun că ceea ce s-a petrecut aseară, s-a mai întâmplat și cu alte ocazii. Este comportamentul natural al dumnealui. La un punct de hotărâre anterior s-a discutat despre promovarea sportului și recunoașterea muncii elevilor care fac sport prin burse de merit. Am spus că doresc burse mai mari pentru elevi, recent copiii pe care eu îi pregătesc au obținut rezultate excelente în competițiile la care au luat parte și am explicat că este păcat să nu îi recompensăm. Inițial, consilierul Marian Sava m-a ironizat întrebându-mă ce am făcut eu în viaț, apoi m-a jignit și m-a înjurat și ați văzut și dvs. Eu pregătesc peste o sută de copii la handbal, sunt profesor de sport, așa cum toată lumea știe, la școală, de asemenea, lucrez cu peste o sută de elevi. Din punctul meu de vedere, formez oameni frumoși și normali pentru societatea în care ne aflăm, o fac prin sport pentru că așa știu eu. Cred că dumnealui mă urăște că mă ocup să cresc copii frumoși prin sport, dar vă amintesc faptul că îi cresc și pe ai dvs., domnule Sava. Fiicele dumnealui îmi sunt eleve”, a declarat consilierul local Gabriela Răducan pentru “Ordinea.ro”.

Gabriela Răducanu este profesor de educație fizică și sport în cadrul Liceului Teoretic “Anghel Saligny” din orașul Cenavodă și antrenor de handbal la C.S. As. Axiopolis Sport Cernavodă.

De importanță:

(VIDEO) Cernavodă. Consilierul Sava (PMP) înjură o femeie, pe Gabriela Răducanu de la ALDE

De asemenea, așteptăm reacții din partea primarului orașului Cernavodă, Liviu Negoiță, a partidului pe care Marian Sava îl reprezintă în cadrul Consiliului Local Cernavodă, precum și a instituțiilor care apără drepturile femeilor.

Comments

comments

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: