Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Chițac „împrumută“ de la USR proiectul „Kiss and Ride“ și îl aplică la două școli constănțene

Published

on

kiss and ride strada Rascoala

La câteva zile după ce aleșii USR au depus o solicitare la Comisia de circulație din cadrul Primăriei pentru instituirea sistemului de kiss&ride și la unitățile școlare din Constanța, administrația Chițac vine și anunță cu surle și trâmbițe un nou proiect pilot pentru decongestionarea traficului din dreptul unităților de învățământ. Și a fost intitulat… “Kiss and Ride”. Dar nu este același cu cel al USR. Dacă USR propunea ca proiectul pilot „Kiss and Ride“ să se aplice pe Aleea Solidarității, în fața Școlii Generale Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ și a grădiniței „Lumea Poveștilor“, Primăria vrea să îl instituie la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” de pe strada Răscoala din 1907 și pe strada Unirii, în dreptul Școlii Gimnaziale Nr. 43 „Ferdinand”.

„Este vorba despre un plan complet de resistematizare rutieră și pietonală, care cuprinde  crearea unei zone de oprire în siguranță și de debarcare a copiilor în dreptul unităților școlare pentru părinții care își aduc copiii cu autoturismul la cursuri. Sistemul “Kiss and Ride” va fi instituit la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” de pe strada Răscoala din 1907 și pe strada Unirii, în dreptul Școlii Gimnaziale Nr. 43 „Ferdinand”. Este vorba despre un refugiu de “debarcare/îmbarcare”, un culoar pe unde părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce în siguranţă în curtea instituţiei de învăţământ. Părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, copilul își ia la revedere apoi părintele pleacă apoi către muncă sau domiciliu. Timpul total pentru a lăsa copilul la şcoală este de aproximativ 20 – 30 de secunde.

Sistemul de oprire și debarcare a elevilor în siguranță a fost realizat de Primăria Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban. Aceștia au avizat implementarea acestui sistem de trafic în cadrul Comisiei de Circulație. Echipaje din cadrul Poliției Locale Constanța vor fi prezente la orele de vârf în apropierea unităților școlare. Dacă se va dovedi eficient, acest sistem de oprire și debarcare a elevilor în condiții de siguranță va fi implementat și la alte unități de învățământ din municipiul Constanța.“, spune Primăria.

„Nu este chiar proiectul nostru. Colegii noștri propuseserăm inițial o alta locație. Dar susținusem foarte tare implementarea unor astfel de sisteme la Constanța, după ce au fost implementate cu succes la București de primarul S2, Radu Mihaiu.“, spun cei de la USR.

Consilierii USR s-au inspirat în proiectul lor după ce colegul lor de partid, primarul Radu Mihaiu, l-a aplicat cu succes în Sectorul 2 din Capitală.

Citește și:

Sistemul „Kiss and Ride“ ar putea fi aplicat și la școlile din Constanța. Aleșii USR au depus o solicitare la Primărie

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions