Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Cine vrea să pună mâna pe Mangalia? Scenariul cu un primar PSD-ist de la țară

Published

on

Daniel Georgescu Limanu cu Stroe si Fuego

Primarul din comuna Limanu, Daniel Georgescu, ar putea fi candidatul PSD pentru Primăria Mangalia. El a fost inclus în cel mai recent sondaj comandat de acest partid în municipiul din sudul litoralului. De asemenea, Georgescu a participat la ultimele petreceri date de PSD-iștii mangalioți pentru a celebra venirea primăverii și ziua femeii. Între cele două evenimente, posibilul candidat a înjurat, cu morți și organe sexuale, un jurnalist, potrivit celor susținute de acesta și dovedite cu o înregistrare audio. Jurnalistul atrage atenția că Daniel Georgescu ar fi pe blat cu Mohammad Murad, fost candidat la Mangalia, proprietar de active turistice și de terenuri împădurite.

Mangalia este o destinație încă turistică, dar și cu un mare potențial imobiliar, care face cu ochiul diverselor grupuri de interese din politică și afaceri. Stațiunile aparținând acestei localități urcă de la an la an în clasamente. Extinderea plajelor sau Alternativa Techirghiol sunt proiecte mari de infrastructură care vor crește și mai mult potențialul Mangaliei. Iar unde există potențial, există și multe interese.

În mod cert, PSD nu ignoră în aceste alegeri Mangalia. A declarat-o chiar președintele organizației locale, Neculai Tănasă, care a adeverit (vezi AICI) că partidul a comandat un sondaj pentru a măsura șansele consilierului local Paul Foleanu și ale primarului din Limanu, Daniel Georgescu.

Foleanu a mai fost prezentat drept posibil candidat al PSD în precampania din 2016. Însă a fost doar un candidat de sacrificiu. Ca dovadă, în cele din urmă a fost înlocuit cu Zanfir Iorguș, fost primar, autorul PUZ-ului Comorova, fost deputat și unul din marii traseiști ai politicii constănțene.

Advertisement

O surpriză ar fi Daniel Georgescu, care deși vine din mediul rural ocupă funcția de prim-vicepreședinte în organizația județeană a PSD-ului și se află în strânse relații cu senatorul Felix Stroe. Un scenariu similar, cu un primar de la țară pus să candideze în municipiul învecinat, s-a mai întâmplat, în 2016, la Medgidia. Și s-a dovedit câștigător.

Ar fi absurd să presupunem că primarul din comuna învecinată Mangaliei a fost inclus în sondaj de amorul artei sau împotriva voinței sale. De altfel, Daniel Georgescu a intensificat în ultima perioadă aparițiile în anturajul colegilor săi PSD-iști de la Mangalia, semn că ia în serios ideea de a candida aici.

Pe 1 martie, capii PSD, cu Stroe și Georgescu în frunte, s-au plimbat puțin prin județ, iar mai apoi au poposit într-o stațiune a Mangaliei, la hotelul unei familii PSD-iste, pentru a celebra, cu simpatizantele și artistul Fuego, mărțișorul. Pe 8 martie, altă petrecere, de data aceasta în Portul Turistic Mangalia, la hotelul altui PSD-ist. Din fotografiile postate pe Facebook, deducem că a lipsit Stroe. Însă printre bărbații politici chemați la cheful pentru femei s-au numărat Neculai Tănasă, Daniel Georgescu și Paul Foleanu.

Tanasa Georgescu Limanu Foleanu

Președintele și măsurații în sondaj. Sursa foto: PSD Mangalia, via Facebook

Între cele două chermeze, primarul din Limanu l-ar fi înjurat pe treptele Tribunalului din Constanța pe jurnalistul Alexandru Căutiș. Acesta a publicat o înregistrare audio, pentru a-și dovedi susținerile (vezi AICI).

Tot Căutiș a afirmat că Georgescu și Murad ar plănui să preia, printr-un blat ordinar, primăriile din Mangalia, Limanu și Albești, în urma alegerilor locale. El argumentează (vezi AICI) că Daniel Georgescu ar fi făcut afaceri cu Murad. De asemenea, afirmă că Georgescu deține un teren intravilan de 50.000 mp, în indiviziune cu Maria Zaharia, lidera AUR din comuna Limanu, fapt dovedit cu declarația de avere a primarului. De asemenea, jurnalistul afirmă că Daniel Georgescu ar fi nașul de cununie al unui fiu al acesteia.

Ce spune Daniel Georgescu

L-am întrebat pe Daniel Georgescu de ce l-a înjurat pe jurnalistul Căutiș, dacă regretă această ieșire și în ce relații se află cu Mohammad Murad și Maria Zaharia, membra AUR care apare în declarația sa de avere.

Advertisement

Acesta ne-a transmis un comentariu prin care se prezintă drept o victimă a hărțuirii și încearcă să îl discrediteze pe jurnalist, fără a răspunde efectiv întrebărilor adresate și fără a lămuri dacă se face să înjuri în acest fel. Or din acest motiv am ales să nu publicăm comentariul.

”În ceea ce privește declarația mea de avere, totul este public și transparent.”, a mai răspuns primarul. Însă acesta a ignorat total întrebarea despre Mohammad Murad.

Context

La alegerile locale trecute, la Mangalia s-a întâmplat un scenariu unic în țară: mai toți candidații partidelor de opoziție s-au retras declarativ din cursă, în încercarea de a transfera capital electoral către Mohammad Murad, care a fost candidat independent. Prima cedare a candidaturii în favoarea lui Murad a venit chiar de la Zanfir Iorguș (PSD).  S-au plimbat și niște valize cu bani pe la Mangalia. Însă în ciuda acestui efort imens, Murad s-a văzut înfrânt.

Între timp, acesta s-a înscris în PER, iar mai apoi a plecat la AUR, coordonând aici, la momentul de față, organizațiile din mai multe județe. Într-un interviu recent (vezi AICI), Murad declara că partidul l-ar pregăti pentru o candidatură la Consiliul Județean Constanța, însă menționa că inima sa ar bate tot pentru Mangalia. Cum Murad deține terenuri împădurite și afaceri în sudul litoralului, opinăm că acesta ar avea interesul firesc pentru a negocia un viitor favorabil, fie cu el ca primar, așa cum și-a dorit în 2020, fie cu un alt candidat pe care să-l ajute din umbră.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions