Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Stâlpul puterii lui Maricel Cîrjaliu își caută loc de muncă după alegerile locale

Published

on

Traian Bureta demolare Zaharia Agigea

Șeful Poliției Locale din Agigea, Traian Bureța, s-a dat de gol, printr-un comentariu pe o rețea socială, că își caută un nou loc de muncă după alegerile locale. La scurt timp, acesta a șters comentariul, însă o captură a ajuns în posesia redacției Ordinea.Ro. Totul a pornit de la o dispută pe Facebook a acestuia cu un cetățean din comuna Cumpăna, care a avut îndrăzneala să-l numească ”sluga lui Maricel, primarul PSD-ist din Agigea” și ”șeful miliției locale care terorizează cetățenii la ordinul primarului”. Bureța a replicat sec: ”după ce câștigă doamna Gâju, vin la Cumpăna”.

Deși răspunsul ar putea fi citit în sensul unei amenințări, acesta trădează și preocuparea șefului Poliției Locale din Agigea de a-și găsi un nou job după alegerile locale. Iar un astfel de gând ar fi legitim și firesc, de vreme ce primarul din Agigea, învechit în funcție de 16 ani, s-a cam smochinit, vorba unei publicații locale, după ce mai toate partidele care contează s-au unit să producă schimbarea (mai multe detalii AICI).

WhatsApp Image at .. PM

Traian Bureța nu este o simplă rotiță în angrenajul de putere al lui Maricel Cîrjaliu. În calitate de șef al Poliției Locale, acesta a amendat cetățenii din Agigea pentru că au comentat negativ activitatea primarului Maricel Cîrjaliu, pe Facebook (mai multe detalii AICI).

De asemenea, Bureța este omul care a reușit să obțină dizolvarea Consiliului Local, în baza unui fals intelectual (mai multe detalii, AICI), lăsând localitatea la discreția unei singure persoane, adică la mâna șefului său, care a împărățit de unul singur în ultimii ani, sfidând orice idee de democrație.

Advertisement

În anul 2021, Bureța a fost promovat, pentru scurt timp, în funcția de secretar general al comunei Agigea. Iar din această postură a redactat o cerere de dizolvare a Consiliului Local, pe care a depus-o la instanța de judecată. El a susținut că sunt întrunite condițiile dizolvării, întrucât s-ar fi ținut trei ședințe de Consiliu, fără să se adopte nicio hotărâre. În realitate, s-au ținut doar două ședințe, nu trei, iar la una din ele primarul s-a ridicat înainte de vot, părăsind încăperea împreună cu secretarul general. Ori în lipsa secretarului, votul nu a putut fi consemnat. Ședința a fost transmisă live (detalii AICI) de liderul opoziției, Gabriel Ciobanu, cel care a fost ales viceprimar, dar nu a fost acceptat și recunoscut de Cîrjaliu. A treia ședință nici nu s-a mai ținut, întrucât a fost convocată din scurt, fără respectarea termenului legal, de către Cîrjaliu.

Hotărârea de dizolvare, obținută de Bureța prin inducerea în eroare a instanței de judecată, nu a putut fi reformată, întrucât în această materie legea nu prevede cale de atac. Hotărârile de dizolvare sunt definitive cu fondul, în scopul urgentării alegerilor parțiale. Procedura este justificată de dorința legiuitorului ca localitățile în cauză să nu fie lipsite prea mult timp de forul democrației locale, care este Consiliul Local. Or după ce s-a obținut dizolvarea, la Agigea nu s-au mai organizat alegeri parțiale, fiind încălcate și litera, și spiritul legii.

După ce și-a împlinit misiunea de a obține dizolvarea Consiliului Local prin minciună, Bureța a revenit la șefia Poliției Locale. Din clipul de mai jos, care a fost văzut de un milion de persoane, puteți afla ceva din stilul său de acțiune:

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions