Connect with us

Administratie

CJ Constanța plătește peste 150.000 de lei pentru reparații la sistemul de iluminat de la Pavilionul Expozițional

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Consiliului Județean Constanța informează că este interesată să achiziționeze firmă de profil pentru proiectul “Reabilitarea instalației de iluminat și a tablourilor de distribuție exterioare” la Pavilionul Expozițional din municipiul Constanța.

Conform descrierii achiziţiei, urmează a fi executate lucrări de reparații la instalațiile de iluminat exterior moderne, necesare realizării în aer liber a activităților culturale și festive, bazate pe montarea unor corpuri de iluminat cu tehnologie LED, ce asigură un grad de luminozitate ridicat, performanță ridicată, confort în utilizare, alimentarea cu energie electrică a expozanților în deplină siguranță, reducerea consumului de energie electrică, minimalizarea cheltuielilor de întreținere.

Tipul achizitiei: Achiziţie directă- execuție lucrări.

Condiţii de participare: Pot participa toţi operatorii economici interesaţi, indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP. Operatorii economici pot posta oferta de preţ in catalogul de produse/ servicii/ lucrări din SEAP.

Informații suplimentare pot fi obținute de firmele interesate de la Serviciul Achiziţii, Analiză Piaţă şi Urmărire
Contracte, Consiliul Judeţean Constanţa, Bd. Tomis nr. 51, tel.0241.488.413, fax.0241.488.411, email: licitaţii@cjc.ro. Operatorii economici interesaţi pot solicita clarificări cu cel puţin 2 zile lucrătoare înainte de data limită de depunere a ofertelor, prin formularea unei solicitări scrise pe adresa de e-mail licitatii@cjc.ro , iar răspunsul la solicitările de clarificări va fi postat in cuprinsul anunţului publicat pe siteul autorităţii contractante.

Condiții contractuale: Termenul de execuție este de 20 zile lucrătoare, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi predarea amplasamentului de către beneficiar.

Perioada de garanție va fi de 24 de luni de la semnarea procesului verbal de recepție, semnat de ambele părți, fără obiecțiuni, la terminarea lucrărilor.

Garanţia de bună execuţie va fi de 5% din preţul contractului, fără TVA și se va constitui în termen de 5 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a contractului. Reţinerea şi restituirea garanţiei de bună execuţie se va face cu respectarea prevederilor art. 39-40 din H.G. nr. 395 din 2016, cu modificările și completările ulterioare.

Criteriul de atribuire stabilit este “pretul cel mai scazut”.

Valoarea totală a propunerii financiare nu trebuie să depăşească valoarea estimată a achiziţiei, iar valoarea estimată a fost stabilită la suma de 154.000 lei fără TVA.

Perioada de valabilitate a ofertei este de 60 de zile.

Termenul limită de depunere a ofertelor: 18.07.2019, ora 12:00.

Adresa la care se transmit/depun ofertele: Toţi operatorii economici interesaţi vor transmite ofertele pe adresa de e-mail: licitatii@cjc.ro sau la Registratura Consiliului Judeţean Constanţa, B-dul Tomis nr. 51, Municipiul Constanţa.

Comments

comments

Administratie

Locuitorii din Mangalia s-au săturat de starea de alertă. Au dat buluc la obor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România este din data de 15 mai, pentru o periodă de 30 de zile, în stare de alertă cauzată de pandemia de coronavirus. După două săptămâni, românii s-au săturat să respecte restricțiile impuse de legislația specifică și au ieșit din case în masă. La Mangalia, spre exemplu, ultima zi din luna mai a coincins și cu deschiderea oborului din localitate iar locuitorii au luat cu asalt spațiul special amenajat pentru mărfurile comercializate în aer liber.

Iată câteva imagini postate de fostul primar al municipiului, Zanfir Iorguș, pe contul său de Facebook.

“Eu nu mai înteleg nimic…. e bine ca s-a deschis oborul…. dar cerințele de distanțare socială sunt unele pentru târguri și altele pentru terase și turism…!!!!??? Ce nu văd guvernanții e că dacă la nivel național turismul reprezintă 5%, pentru noi, cei din Mangalia, turismul reprezintă 40% din economia orașului… iar restricțiile impuse de guvern ne vor afecta serios…!!!”, este comentariul fostului edil din Mangalia.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce spune deputatul Mircea Dobre despre parcarea din zona Galeriilor Soveja

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la funcția de primar al Constanței, deputatul Mircea Dobre, spune că tocmai a aflat pentru cine sunt „desenate pe asfalt cele 300 de locuri de parcare din zona străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic“. Într-o postare pe Facebook, Dobre spune că nicidecum pentru locuitorii din zonă.

„Primăria Constanța mai rezolvă o problemă, nu pentru constănțeni, ci pentru comercianții care au mai negociat un magazin, în locul Galeriilor Soveja. Și nu e suficient că se mai betonează o porțiune din Constanța, dar locuri de parcare pentru viitorul complex comercial nu vor fi, deci e foarte posibil ca negocierea să includă cele 300 de spații din zona de locuințe, situată în imediata apropiere. Am sperat că Primăria Municipiului Constanța se va gândi, măcar acum, la viitorul orașului și al copiilor noștri, că va demola Galeriile Soveja pentru a aduce aici un spațiu verde, cu locuri de joacă. Noi am propus acest proiect – Un parc nou, cu parcare subterană, cap de linie pentru autobuzul 44, o zonă verde care să le facă viața mai frumoasă constănțenilor, un loc pentru copii și pentru seniori. Dar un astfel de proiect nu aduce bani… Deci va fi market. Ba, mai mult, directorul RAEDPP – regie din subordinea Consiliului Local Constanța – a anunțat cu mândrie, în presă, cum s-au negociat contractele cu o serie de comercianți care își doresc viitorul market.“, a punctat Dobre.

Reprezentantul PRO România afirmă că, așadar, în zona mai sus amintită nu se amenajează un parc pentru constănțeni, ci un centru comercial.

„Nu verdeață, ci betoane; nu locuri de joacă pentru copii, ci magazine. Și nimic despre locuri de parcare. Cum suprafața nu este mare, probabil se bazează pe cele 300 „construite” în zona străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. Ca întotdeauna, aceeași conducere a Primăriei, lipsită de transparență, a uitat să spună că acele locuri de parcare nu vor fi pentru locuitorii din cartier, ci pentru acest centru comercial. Stimați constănțeni, vă doriți un nou centru comercial în acea zonă? Cumva este vreun concurs la nivel mondial, prin care se caută orașul cu cele mai multe market-uri de pe planetă?

De ce nu înțeleg aleșii locali ai PNL, PSD și PMP că cei care locuiesc în zona Galeriilor Soveja parcurg:

500 m până la Mega Image Tomis 3

500 m până la Lidl Piața Tomis 3

1 km până la Kaufland

1 km până la Auchan din Vivo Mall

1 km până la Cora din City Mall

1,5 km până la Lidl Tăbăcărie?

De ce nu se folosește terenul aferent Galeriilor Soveja pentru un proiect precum cel propus de PRO România Constanța (https://www.facebook.com/344458106051842/posts/791559628008352/?d=n)

sau orice altceva, prin care să le oferim copiilor locuri de joacă, iar seniorilor locuri pentru relaxare? Hai, măcar acum, să ne gândim la viitor, la generațiile viitoare! Cât de inconștient să fie un primar, ca timp de 10 ani să se gândească DOAR cum să betoneze toate terenurile care aparțin Primăriei Constanta sau altor entități din subordinea Consiliului Local Constanța? După cum v-am spus, PSD = PNL = PMP, iar blatul funcționează perfect pentru cei care conduc în acest moment destinele municipiului Constanta.“, a subliniat Dobre.

Citește și:

Pericol de Hypermarket la Galeriile Soveja. Deputatul Mircea Dobre vine cu o altă soluție

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Parcarea de pe strada Parâng, în imagini

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu două luni, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL a finalizat lucrările de amenajare a parcării situate pe strada Parâng. Spațiul public urban a fost reconfigurat pentru a fi adaptat nevoilor locuitorilor din zonă. Au fost create 26 de noi locuri de parcare în urma lucrărilor de excavare, compactare și asfaltare a terenului. Spațiile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate și numerotate corespunzător.

„Primăria Municipiului Constanța continuă să construiască noi locuri de parcare în toate cartierele orașului prin identificarea și amenajarea potrivită a locurilor virane și reorganizarea spațiilor existente. Vă prezentăm imagini înainte și după finalizarea lucrărilor edilitare.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: