Conecteaza-te cu noi

Administratie

Consilierii USR și PSD au respins propunerea lui Chițac de a majora taxa de salubritate. Populația va plăti tot 8 lei

Published

on

Consilierii locali din Constanța au respins, astăzi, proiectul de modificare a taxelor și impozitelor pentru 2024, care cuprindea creșterea taxe de salubrizare de la 14 la 17 lei/persoană/lună. Fostul viceprimar Florin Cocargeanu acuza, ieri, că administrația Chițac că dorea să pună în cârca cetățenilor întreaga sumă. Asta în condițiile în care până acum, populația plătea 8 lei/persoană/lună, iar diferența până la 14 lei/persoană/lună era suportată de Primărie.

În ședința de azi a CLM, aleșii USR și cei de la PSD au făcut front comun și au aprobat amendamentul USR privind anularea creșterii taxei de salubritate la 17 lei. De precizat că și aleșii PSD au depus un amendament similar, care nu a mai fost nevoie de a fi supus la vot. Împotriva amendamentului au votat doar consilierii PNL.

În cadrul ședinței, primarul Chițac a încercat în zadar să le explice aleșilor locali că la baza creșterii prețului de salubritate a stat o notă de fundamentare și o decizie a Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare. În plus, Chițac a spus că, nicăieri în Europa nu se mai acordă subvenții la salubritate și că regula este că „poluatorul plătește“. Adică, cetățeanul, în viziunea primarului. Chițac spus că Primăria suportă, anual, o subvenție de 40 de milioane de lei, la care se mai adaugă 10 milioane de lei pentru că nu se colectează selectiv. De altfel, primarul a mai afirmat că administrația publică locală plătește anual amenzi de 4 milioane de lei pentru că nu se reciclează. „Din 10.000 de tone de deșeuri, sunt reciclate doar 200 de tone“, a spus Chițac.

Astfel, la final, cu amendamentul USR, proiectul a fost votat de toți consilierii, dar fără să se aplice majorarea taxei de la salubritate la 17 lei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions