Connect with us

Actual

Consilierul de Eforie Virgil Negru (Găină), arestat în SUA pentru fraudă. ”Carderul” PSD-ist a fost exclus din Consiliul Local

Published

on

Virgil Negru arestat in SUA

În urmă cu mai bine de o lună, secretarul general al Orașului Eforie a notificat organizația județeană a Partidului Social Democrat că membrul acestei formațiuni Virgil Negru și-a pierdut calitatea de consilier local la Eforie, ales pe listele PSD, după ce a absentat timp de trei luni, în mod nemotivat, de la ședințele acestui for. Informația a fost confirmată pentru Ordinea.Ro de către primarul orașului Eforie, Robert Șerban (PNL). ”Validarea unui nou consilier din partea PSD se face la Judecătorie, conform Codului Administrativ. Toate procedurile care reveneau autorității locale au fost îndeplinite de secretarul general al orașului. Mai departe, este treba acestui partid să obțină validarea unui supleant” – a lămurit Robert Șerban.

Motivul cert al absenței lui Negru de la ședințele Consiliului Local a rămas necunoscut până astăzi. Misterul s-a spulberat după ce publicația G4Media, citând Los Angeles Times, a lansat informația că Negru se află în arest preventiv în Statele Unite ale Americii, după ce a fost reținut în flagrant, la un bancomat, pe 1 aprilie 2023, la ora locală 8, de Poliția din Simi Valley, California, în timp ce folosea carduri clonate pentru a retrage fraudulos banii unor asistați sociali. ”El (Virgil Negru – n.r.) se numără printre zecile de cetățeni români care au venit recent în regiune pentru a fura bani și bonuri de masă, spun autoritățile, atrași de numărul mare de persoane care beneficiază de asistență publică și de securitatea slabă a cardurilor pe care statul le folosește pentru a distribui banii.” – notează Los Angeles Times citată de G4Media.

Servantul familiei Brăiloiu

Virgil Negru a fost inspector în Primăria Eforie în perioada în care aceasta era condusă de Ovidiu Brăiloiu, fiind considerat un apropiat al familiei acestuia. În fapt, Negru activa ca șofer personal și servant al fostului primar, deși era salarizat ca inspector din fondurile publice. Inițial, acesta s-a numit Găină, însă și-a schimbat oficial numele, devenind Negru, în baza unei hotărâri a Consiliului Județean Constanța, de pe vremea lui Nicușor Constantinescu. După decesul lui Ovidiu Brăiloiu (2017), Negru a continuat colaborarea cu fratele defuntului, fostul senator PSD-ist Tit-Liviu Brăiloiu, devenit celebru prin semnele obscene pe care le-a făcut de la tribuna Parlamentului sau prin trivialitățile adresate unei colege din legislativ.

Din anul 2016, Virgil Negru a activat în calitate de consilier local și s-a afirmat ca un aprig opozant al primarului actual, Robert Șerban. De pomină au rămas scandalurile făcute de Negru la ședințele de Consiliu Lolcal de la Eforie, în care s-a opus vehement branșării locuințelor din oraș la rețeaua de gaze naturale sau reabilitării cu fonduri europene a grădinițelor, falezelor și parcurilor din localitate. Mai multe detalii AICI.

Advertisement

În 2020, Virgil Negru s-a implicat activ în campania electorală pentru alegerile locale, susținând candidatura colegei sale de partid, Virginia Uzun (mai multe detalii AICI).

Deși sărăcuț în declarația de avere, Virgil Negru era cunoscut drept putred de bogat în comunitatea locală eforiană. În mediile locale se specula că acesta ar fi prins cheag pe când șofa pentru familia Brăiloiu. Informația trebuie completată acum, oficial, anume că una din sursele bogăției era furtul de pe carduri.

Poziția PSD

”Virgil Negru a fost suspendat în cadrul ședinței BPJ din luna mai din funcția de președinte al Organizației PSD Eforie, dar și din calitatea de membru PSD. PSD a răspuns solicitării C.L. Eforie de validare a următorului supleant de pe lista consilierilor.” – a declarat pentru Ordinea.Ro purtătorul de cuvânt al PSD Constanța.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement