Connect with us

Politica

Consilierul județean Marian Crușoveanu (PNL): “PSD joacă alba – neagra cu electoratul din județul Constanța”

Publicat

la

După circul pesediștilor constănțeni din cazul actualul președinte al CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, liberalii s-au mobilizat și au transmis mesaje prin intemediul paginilor de Facebook. Astfel, consilierul județean Marian Crușoveanu susține că social democrații joacă “alba – neagra cu electoratul din județul Constanța” și îl numește pe Horia Țuțuianu drept un “candidat expirat înainte de termen”.

Iată comentariul vizavi de modul în care Horia Țuțuianu a fost scos din prima linie de la CJC de toată conducerea PSD Constanța, în favoarea lui Felix Stroe.

PSD joacă alba-neagra cu electoralul din Constanța!

Uite candidatul, nu e candidatul! #Țuțuianu a fost candidatul alba-neagra al PSD: După ce a împânzit județul cu bannere, a aflat că nu mai este candidatul PSD. A primit o listă de promisiuni, doar-doar să rămână alături de tătucul PSD.

Se știe bine că, după alegeri, bannerele folosite de candidați sunt extrem de folositoare, în ideea că acoperă lemnele din gospodăriile oamenilor. Anul acesta, aceste bannere vor ajunge mai repede în gospodăriile localnicilor, căci candidatura lui Țuțuianu a expirat înainte de termen.

Pe de altă parte, zilele acestea, după ce a fost plimbat pe tot eșichierul politic local, Țuțuianu s-a mulțumit cu promisiunile șefului de partid. Probabil că aceste promisiuni vor continua în aceeași notă în care unii dintre colegii domniei sale au fost plimbați cu promisiunile de la parlamentar la director, până la prefect.

Recomandarea mea pentru Țuțuianu este să încălzească bine zarurile în mână, pentru că tablele reprezintă un joc binevenit pentru cei pensionați politic, înainte de termen. Trecând peste această situație comică prin care trece PSD, reținem faptul că este un partid inconsecvent cu deciziile proprii. După ce fostul candidat al PSD s-a plimbat prin tot județul, tăind panglici, pozând și umflându-și mușchii, a aflat brusc și neașteptat că activitatea sa de viitor este doar un câmp plin de promisiuni.

Pentru cei care urmăresc scena politică din Constanța și mai ales pentru alegători, promisiunile PSD-ului rămân doar cuvinte adunate de pe câmpurile pline de bălării.

NOTĂ! La doar o zi după ce conducerea PSD Constanța a decis că mai potrivit pentru șefia CJ Constanța în mandatul viitor este Felix Stroe și Horia Țuțuianu a anunțat cu surle și trâmbițe că pleacă din partid (alături de el și alți câțiva apropiați social democrați, printre ei primarul de la Peștera, Marius Liviu Petre), Țuțuianu s-a întâlnit la o cafenea din Constanța cu Horia Constantinescu, candidatul PPUSL la Primăria Constanța. Palma bătută în vazul lumii însemna o viitoare colaborare, dar prima zi din săptămână a adus o altă surpriză. Horia Țuțuianu a revenit asupra deciziei, rămâne în PSD și pare să se mulțumească și cu o funcție de… vice la CJ într-un viitor mandat câștigat de PSD. Și campania electorală nici n-a început…

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: