Connect with us

Politica

Consilierul județean Marian Crușoveanu (PNL): “PSD joacă alba – neagra cu electoratul din județul Constanța”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

După circul pesediștilor constănțeni din cazul actualul președinte al CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, liberalii s-au mobilizat și au transmis mesaje prin intemediul paginilor de Facebook. Astfel, consilierul județean Marian Crușoveanu susține că social democrații joacă “alba – neagra cu electoratul din județul Constanța” și îl numește pe Horia Țuțuianu drept un “candidat expirat înainte de termen”.

Iată comentariul vizavi de modul în care Horia Țuțuianu a fost scos din prima linie de la CJC de toată conducerea PSD Constanța, în favoarea lui Felix Stroe.

PSD joacă alba-neagra cu electoralul din Constanța!

Uite candidatul, nu e candidatul! #Țuțuianu a fost candidatul alba-neagra al PSD: După ce a împânzit județul cu bannere, a aflat că nu mai este candidatul PSD. A primit o listă de promisiuni, doar-doar să rămână alături de tătucul PSD.

Se știe bine că, după alegeri, bannerele folosite de candidați sunt extrem de folositoare, în ideea că acoperă lemnele din gospodăriile oamenilor. Anul acesta, aceste bannere vor ajunge mai repede în gospodăriile localnicilor, căci candidatura lui Țuțuianu a expirat înainte de termen.

Pe de altă parte, zilele acestea, după ce a fost plimbat pe tot eșichierul politic local, Țuțuianu s-a mulțumit cu promisiunile șefului de partid. Probabil că aceste promisiuni vor continua în aceeași notă în care unii dintre colegii domniei sale au fost plimbați cu promisiunile de la parlamentar la director, până la prefect.

Recomandarea mea pentru Țuțuianu este să încălzească bine zarurile în mână, pentru că tablele reprezintă un joc binevenit pentru cei pensionați politic, înainte de termen. Trecând peste această situație comică prin care trece PSD, reținem faptul că este un partid inconsecvent cu deciziile proprii. După ce fostul candidat al PSD s-a plimbat prin tot județul, tăind panglici, pozând și umflându-și mușchii, a aflat brusc și neașteptat că activitatea sa de viitor este doar un câmp plin de promisiuni.

Pentru cei care urmăresc scena politică din Constanța și mai ales pentru alegători, promisiunile PSD-ului rămân doar cuvinte adunate de pe câmpurile pline de bălării.

NOTĂ! La doar o zi după ce conducerea PSD Constanța a decis că mai potrivit pentru șefia CJ Constanța în mandatul viitor este Felix Stroe și Horia Țuțuianu a anunțat cu surle și trâmbițe că pleacă din partid (alături de el și alți câțiva apropiați social democrați, printre ei primarul de la Peștera, Marius Liviu Petre), Țuțuianu s-a întâlnit la o cafenea din Constanța cu Horia Constantinescu, candidatul PPUSL la Primăria Constanța. Palma bătută în vazul lumii însemna o viitoare colaborare, dar prima zi din săptămână a adus o altă surpriză. Horia Țuțuianu a revenit asupra deciziei, rămâne în PSD și pare să se mulțumească și cu o funcție de… vice la CJ într-un viitor mandat câștigat de PSD. Și campania electorală nici n-a început…

Comments

comments

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: