Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Consiliul Județean Constanța, prezent la Salonul Mondial de Turism de la Paris

Published

on

targ de turism

Consiliul Județean Constanța este prezent, zilele acestea, la Salonul Mondial de Turism – MAP (Le Monde à Paris), un eveniment expozițional cu o tradiție de peste 40 de ani, care se desfășoară în perioada 16 – 19 martie, în capitala Franței. În cadrul pavilionului național, organizat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, participanții din întreaga țară sunt prezenți pentru a promova cele mai atractive destinații turistice din România.

„Prezența instituției noastre la această manifestare internațională reprezintă o oportunitate reală de promovare în lume, a potențialului turistic al județului nostru, dar și a folclorului, tradițiilor şi a tot ceea ce este autentic dobrogean. Consiliul Județean Constanța este unul dintre cei 19 expozanți ce reprezintă standul României, alături de agenții de turism, autorități locale, companii aeriene și organizații non-guvernamentale.

Pentru acest eveniment important, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au pregătit cele mai încântătoare momente, care redau, în cel mai atractiv mod, frumusețea şi diversitatea peisajelor dobrogene, bogaţia şi varietatea vestigiilor arheologice şi a monumentelor istorice. Amplasat într-o zonă centrală a pavilionului, standul la care județul nostru este prezent, prezintă prin intermediul unui panou led, imagini reprezentative şi filmul de prezentare al județului Constanța, în timp ce, participanți din toate colțurile lumii pot degusta binecunoscutele noastre preparate tradiționale. Printre surprizele pregătite, se află şi o degustare de vinuri premiate internațional, produse în cramele din Dobrogea.

De la acest eveniment, nu puteau să lipsească îndrăgiții artiști ai Ansamblului Folcloric Profesionist “Brâulețul”, un brand al Dobrogei, cu o tradiție de aproape 60 de ani. Momentele folclorice și suitele de dansuri tradiționale dobrogene, susținute de artiştii ansamblului, au fost principala atracție a primei zile, din cele patru, pe parcursul cărora se va desfășura evenimentul.

Toate aceste momente speciale înseamnă, în fond, o prezentare a identității noastre dobrogene. O prezentare a tradițiilor pe care le-am moștenit, a preparatelor culinare, obiceiurilor străvechi şi a tuturor valorilor cu care ne mândrim, ne identificăm şi ne recunoaștem, oriunde am merge în lume.

Turismul este un sector important pentru economia județului Constanța, iar prin participarea la astfel de târguri, cu siguranță vom obține o mai mare vizibilitate a județului nostru și, implicit, atragerea interesului tour-operatorilor europeni, astfel încât să avem o creștere exponențială a turiștilor străini.“, spun cei de la CJC.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions