Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Constanța. Cocargeanu îi cere lui Chițac să organizeze o dezbatere publică pe marginea bugetului din acest an

Published

on

chitac cocargeanu

Fostul viceprimar al Constanței Florin Cocargeanu îi cere primarului Vergil Chițac să organizeze o dezbatere publică pe marginea bugetului de venituri și cheltuieli al orașului pentru acest an. Liderul USR spune că cetățenii au dreptul să afle direct de la edili modul cum se va dezvolta orașul și în ce fel le va influența calitatea vieții.

„Consultarea cetățenilor în cadrul procesului de luare a deciziilor de interes major ar trebui să fie o prioritate pentru administrația locală și ar reprezenta un pas important spre o politică îndreptată către comunitate. Mai mult decât atât, ar legitima deciziile luate. Crearea unui cadru de dialog între constănțeni și administrație ar crește transparența, dar și încrederea acestora în serviciile publice. Cetățenii nu au doar dreptul de a-și alege reprezentanții o dată la patru ani, ci și acela de a fi participanți activi la luarea deciziilor. Există și administrații care au înțeles importanța democrației participative și beneficiile dialogului cu comunitatea locală – Primăria Sector 2, Primăria Cluj-Napoca, Primăria Oradea organizează dezbateri publice pe tema bugetului local. Din orgolii puerile, primarul Vergil Chițac nu se consultă cu toate partidele politice, dar refuzul de a purta un dialog cu cetățenii nu are nicio justificare.“, spune Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions