Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Stelian Ion: „Chițac a mințit public spunând că nu e nicio problemă în parcul de la Gară. E părtaș la acest masacru ecologic“

Published

on

stelian ion

Liderul USR Constanța, deputatul Stelian Ion, a declarat că, în urma sesizărilor pe care le-a făcut împreună cu colegii săi din partid, Garda de Mediu a efectuat un control și a amendat grupul de firme pe care primarul Vergil Chițac l-a contractat pentru așa-zisa reabilitare a parcului de la Gară.

„Un grup de firme care, cu semnătura lui Vergil Chițac, nu toacă doar pomii sănătoși din parc, ci și sume considerabile din banii munciți de constănțeni: 17 milioane de lei! Așadar, iată care sunt amenzile date de Garda de Mediu: „10.000 de lei pentru vătămarea arborilor, rădăcini secționate, scoarța afectată de utilaje și 5.000 de lei pentru că, printre copaci se afla depozitat pământ, dar nu din acela vegetal, ci pământ scos în urma lucrărilor, amestecat cu dalele sparte. Era un munte de pământ amestecat cu dale“. Constatările făcute în teren de comisarii Gărzii de Mediu confirmă, din păcate, dezastrul pe care îl comite Chițac pentru a puncta electoral și faptul că, la scurt timp după apariția materialului video făcut de noi în parc, Primăria a mințit fără nicio jenă transmițând public că acei pomi erau afectați de furtună, nu de buldozere. Amintesc că specialiștii care ne-au însoțit în parc au dat un semnal de alarmă asupra faptului că, în eventualitatea unei vânt mai puternic, acești arbori schingiuiți reprezintă un real pericol, deoarece se pot oricând prăbuși și pot provoca o tragedie. Un dezastru pe care nu Chițac îl plătește din buzunarul său, ci constănțenii – atât amenda, cât și lucrările de mântuială!“, a spus Stelian Ion.

Parlamentarul constănțean spune că, de asemenea, Garda de Mediu a confirmat că pentru aceste lucrări dirigintele de șantier, adică cel care trebuia să supravegheze lucrările din partea primăriei, ar fi o firmă de apartament cu zero angajați.

„Totul se face după ureche și cât mai rapid, pentru că se apropie alegerile, iar primarul PNL nu are nimic să le arate constănțenilor. Primarul Chițac e părtaș la acest masacru ecologic. A mințit public spunând că nu e nicio problemă acolo, a încercat să acopere firma vinovată și nu a luat nicio măsură împotriva supervizorului. Se putea și altfel? Bineînțeles. Primarul USR de la Timișoara, Dominic Fritz s-a confruntat cu o situație similară în Parcul Civic. Nu doar că a refuzat să facă recepția unor lucrări de mântuială, dar a reținut firmei responsabile garanția de execuție în valoare de 250.000 de lei, iar banii au fost folosiți pentru refacerea a tot ceea ce s-a făcut prost în primă fază. Deci se poate!“, mai spune Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions