Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Stelian Ion: „Realitatea este următoarea și este cruntă: Chițac bagă buldozerele în parcuri și le distruge“

Published

on

stelian copaci

Constănțenii sunt invitați să meargă și să vadă cu ochii lor dezastrul din parcul Gării, transmite liderul USR Constanța, deputatul Stelian Ion. Reacția acestuia vine după ce primarul Chițac a scris pe Facebook că „Parcul Gării devine mai atractiv, mai verde, mai interesant!“

„Primarul Chițac se face că nu-l vede, chiar se preface, sfidător, că nu există! Chiar și după ce Garda de Mediu a anunțat că a amendat firma ce execută lucrările de reamenajare în parc, ca urmare a dezastrului pe care inspectorii l-au găsit acolo, primarul Vergil Chițac continuă să mintă fără rușine.

Cu o seninătate năucitoare, primarul declară în interviuri că, de fapt, are grijă de spațiile verzi din Constanța, iar pe pagina de Facebook a Primăriei apar postări paralele cu realitatea, ca și când amenda de 15.000 de lei și constatările făcute în teren de specialiștii Gărzii de Mediu au fost făcute în alt oraș!

Realitatea este următoarea și este cruntă: Chițac bagă buldozerele în parcuri și le distruge. În parcul de la Gară, sunt arbori cărora le-au trebuit zeci de ani să crească, unii au peste 100 de ani acolo. Au intrat cu utilaje nepotrivite, au lovit toți copacii, au smuls scoarța, au rupt crengi.

Dacă te duci la fața locului, vezi acești arbori compromiși. Pentru că au rădăcinile retezate, după ce folosesc rezerva care le permite să mai trăiască 2-3 ani, acești arbori se vor usca. În tot acest timp, arborii sunt un pericol real pentru trecători. La un vânt mai puternic, se pot prăbuși. Este necesar să fie evaluați de specialiști adevărați, nu de „doreii” aduși de primarul Chitac, și luate măsuri pentru a securiza parcul și a salva arborii.“, spune Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions