Connect with us

Societate

Constanţa e în carantină. Cum se desfăşoară concursul de mâine, de la DGASPC

Publicat

la

Din această seară, de la ora 20.00, municipiul Constanţa a intrat în carantină. Mâine, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează concurs pentru ocuparea mai multor posturi vacante în centre din întreg judeţul. Acesta se va desfăşura la sediul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, str. Nicolae Măndoi nr. 17 (zona Halta Traian, vis-a-vis de Str. Interioara nr. 2).

Sunt zeci de posturi scoase la concurs, pentru diferite centre din Poarta Albă, Negru Vodă,  Techirghiol, Lazu, Cumpăna, ca atare, sunt zeci de persoane care trebuie să ajungă la locul de desfăşurare a acestuia.

Având în vedere această carantinare, reprezentanţii instituţiei au transmis persoanelor înscrise la concurs următoarele:

Concursurile pentru ocuparea funcţiilor contractuale ce se derulează sâmbătă, 21 noiembrie, se vor desfăşura conform calendarelor stabilite.

Candidaţii au obligaţia prezentării la locul de desfăşurare a concursurilor cu o oră înainte de începerea acestora în vederea efectuării procedurilor de triaj epidemiologic şi de completare a declaraţiei pe propria răspundere cu privire la respectarea măsurilor de prevenire şi răspândire a virusului SARS – CoV-2.

Candidaţii se vor deplasa de la domiciliu la locul de desfăşurare a concursului în baza declaraţiei pe propria răspundere conform anexei nr.1, în care vor menţiona în mod obligatoriu (numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării) necesitând totodată semnătura olografă a titularului.
la rubrica locul/locurile deplasării menţionaţi: “participarea la concursul organizat de D.G.A.S.P.C. Constanţa pentru ocuparea posturilor vacante”;
– pentru Direcţia de Asistenţă Socială Persoane Adulte, la locul de desfăşurare se va trece: la sediul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori”, str.Nicu Mandoi nr.17, Constanţa;
– pentru Direcţia de Protecţia Copilului la locul de desfăşurare se va trece: la sediul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul”, str.Semănătorului nr.8, ( zona Trocadero), Constanţa;

Declaraţia pe propria răspundere poate fi redactată olograf “de mână”, cu respectarea tuturor câmpurilor obligatorii din declaraţia tip (numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării) necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

“În situaţia în care candidaţii întâmpină probleme în ceea ce priveşte accesul în Municipiul Constanţa, Judeţul Constanţa, din partea organelor abilitate de control, aveţi posibilitatea contactării Preşedintelui Comisiei de concurs, respectiv Direcţia de Asistenţă Socială Persoane Adulte, doamna Fătu Atena, tel.0723/166862 şi a Preşedintelui Comisiei de concurs Direcţia Protecţia Copilului, doamna Simionescu Simona Mihaela, tel. 0727/377998.”, precizează reprezentanţii DGASPC. 

Iată şi modelul declaraţiei pentru deplasarea in interiorul municipiului:

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Comments

comments

Societate

Campanie de control pe litoral. Ce amenzi au aplicat inspectorii de muncă

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 15 iulie – 4 septembrie a.c., se desfășoară Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă  în unități care desfășoară activitate pe litoralul Mării Negre.

In prima săptămână de control, inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă au verificat un număr de 62 angajatori, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei și au fost depistate 2 persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat un număr de 30 de angajatori unde au dispus 65 de masuri de remediere a neconformităților constatate si au aplicat o sancțiune contravenționala în valoare de 4.000 lei pentru neefectuarea instructajului din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare. Echipele de control au acționat și în weekend, ocazia cu care s-a verificat și respectarea de către angajatori a timpului de lucru și de odihnă al salariaților.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Se modifică programul de vizitare la Acvariul din Constanța

Publicat

la data de

Scris de

De astăzi, vizitatorii Acvariului din Constanța vor avea acces în incintă până târziu. S-a modificat programul de vizitare, astfel că turiștii și localnicii se pot bucura de expozițiile de faună și floră până la ora 22.00.

Până acum programul era între orele 8.30 – 20.00.

Noul program, valabil până în data de 23 august, este de luni până duminică între orele 10.30- 22.00. Programul casieriei este între orele 10.30 – 21.30.

Prețul biletelor rămâne neschimbat, respectiv:

Adulți: 30 de lei

Tarif Însoțitor (0-18 ani) 20 de lei

Elevi/Studenți 7,50 lei
Copiii până la 7 ani intră gratuit.

Important: ACCESUL ÎN ACVARIU SE FACE PROGRESIV prin așteptarea la rând – indiferent de modalitatea de achiziționare a biletului – online sau la casier.

Reamintim că spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.

De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul, este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Vrei să te angajezi în comuna Corbu? Iată ce posturi sunt disponibile

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Salubrizare Corbu, județul Constanța, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcțiilor contractuale de execuție, vacante, după cum urmează:

  1. sortator
  2. manipulant

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

  • nivelul studiilor: generale;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului: nu se solicită.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  • 13 august 2021, ora 10:00: proba scrisă;
  • 16 august 2021, ora 12:00: proba interviu.

Dosarele de înscriere se depun la sediul instituției în termen de 10 zile de la publicarea anunțului.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Serviciului Public de Salubrizare Corbu, cu sediul în comuna Corbu, parcela NG67, lot 21/2 (Str. Principală nr. 38), județul Constanța, telefon 0241/766.100.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: