Connect with us

Politica

Constanța. Liderul liberalilor din CJ acuză: Am depus 11 proiecte și niciunul nu a ajuns pe ordinea de zi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Marian Iordache, noul lider al grupului liberalilor din cadrul Consiliului Județean Constanța, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă activitatea colegilor săi pentru administrația județeană. Astfel, pentru bugetul județean din acest an, Iordache a vorbit despre faptul că aleșii locali ai PNL au depus 11 proiecte de hotărâre de la începutul mandatului, însă niciunul nu a ajuns pe ordinea de zi. Liberalii vor Spitl Clinic de Pediatrie, Teatru pentru Copii și grădinițe senzoriale în cadrul instituțiilor de învățământ speciale. “Până acum au fost doar schimburi de fațadă pentru administrația județeană, niciunul nu a avut conținut. Ne propunem să discutăm mai mult, să vă aducem proiectele în prim plan pentru a le face cunoscute locuitorilor județului Constanța. Bugetul de anul acesta este unul mai mic, de susținere care are ca sursă de venit cota pe venit. Așa a decis președintele CJC. Noi avem proiecte pe care le propunem, printre ele construirea unui Spital Clinic de Pediatrie, a unui Teatru pentru Copii, grădinițe senzoriale  în cadrul instituțiilor de învățământ cu probleme speciale. Pentru toate acestea, plecăm de la faptul că avem condiții de ev mediu și ne dorim un pas către civilizație. Avem 11 proiecte pe care le-am pregătit și depus la Consiliul Județean încă de la începutul mandatului și, de un an și jumătate, niciunul nu a intrat pe ordinea de zi”, a declarat Marian Iordache. În aceea ce privește motivele transmise de conducerea CJ pentru neintroducerea proiectelor PNL pe ordinea de zi a ședințelor administrației județene, Iordache a spus că au primit ca răspuns “motive birocratice”.

Marian Iordache îl înlocuiește pe George Mushcină, care s-a retras de la șefia grupului PNL din Consiliul Județean Constanța din cauza unor probleme de sănătate.

La rândul său, președintele Organizației județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă a explicat că aleșii județeni liberali vor avea toată susținerea lui în promovarea proiectelor și vor continua să se opună tuturor acelor inițiative care “nu aduc nimic bun pentru locuitorii județului Constanța”.

“Vom susține proiectele constructive pentru județ și ne vom opune celor care nu aduc nimic bun pentru cetățenii județului Constanța”, a spus Bogdan Huțucă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul lui Huțucă în bătălia internă pentru supremație: „Lupta nu trebuie dusă dincolo de linia roșie“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe cine va susține PNL Constanța la șefia partidului? Asta e întrebarea la care mulți liberali constănțeni așteaptă un răspuns. Liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă, a postat un mesaj pe Facebook în care spune că nu trebuie dusă lupta internă dincolo de o linie roșie.

„Partidul Național Liberal a fost mereu puternic atunci când am fost cu toții împreună, când am avut cu toții același scop și același ideal. Acest lucru a fost valabil și acum 100 de ani când am făcut Marea Unire, dar și în ultimii ani, când am trecut împreună prin două crize globale complicate, criza sanitară și criza economică.

Modul în care am gestionat aceste crize mi-a confirmat încă o dată de ce membrii Partidului Național sunt atât de mândri de partidul lor. Într-un context extrem de dificil am asigurat pentru țară o guvernare liberală care a început în toamna anului 2019 și care continuă cu succes și astăzi.

Avem în fața noastră un nou Congres, o nouă ocazie să ne arătăm susținerea pentru o echipă sau alta, o nouă ocazie să decidem drumul pe care va merge Partidul Național Liberal.

În campania electorală internă ce va urma se vor face cu siguranță declarații mai mult sau mai puțin contondente. Așa se întâmplă mereu, așa se va întâmpla și acum. Oamenii se vor poziționa în tabere diferite, e absolut normal să fie așa. Totuși, în actuala cursă internă nu trebuie să uităm că atunci când am fost împreună, atunci când am vâslit cu toții în aceeași direcție, atunci lucrurile au fost bune atât pentru Partidul Național Liberal cât și pentru România. De aceea, cred că nu trebuie să ducem această luptă internă dincolo de o linie roșie. Acest lucru nu va ajuta nici Partidul Național Liberal și nici România. Indiferent de rezultatul Congresului ce va avea loc pe 25 septembrie, avem obligația de a rămâne împreună și de a consolida și întări marea familie liberală.

Echipa care va câștiga la Congres trebuie să fie echipa Partidului Național Liberal și echipa României. Doar așa vom fi siguri că împreună vom putea asigura o lungă și prosperă guvernare liberală. Doar așa vom fi siguri că vom reuși măcar să ne apropiem de măreția liderilor liberali din urmă cu un secol. Doar așa vom fi siguri că România este pe mâini bune.“, a spus Huțucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul USR Remus Negoi vrea urgentarea plantării de perdele forestiere în județul Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că în toamna acestui an va fi înaintată o inițiativă legislativă prin care se da posibilitatea trecerii mai ușoare a unor terenuri din domeniul privat în domeniul de interes public în vederea înființării de perdele forestier. Negoi spune că trebuie creată o legislație mai permisivă prin care statul să poată intra mai ușor în posesia unor terenuri și pe care să poată fi plantate perdele forestiere. Evident, spune Negoi, oamenii trebuie să fie despăgubiți pentru terenurile cedate la valoarea pieței.

„Lipsa perdelelor forestiere are efecte negative şi asupra agriculturii, iar judeţul nostru a devenit una dintre cele mai aride zone din ţară. Studiile arată că perdelele forestiere sporesc producţia agricolă cu peste 35%.“, spune Negoi.

El atrage atenția că, având doar 29,52% suprafață împădurită (conform IFN), România este departe de media țărilor din UE (43%), iar Constanța se află în topul judeţelor cu o suprafață împădurită foarte redusă, sub 10%.

Negoi afirmă că refacerea terenurilor degradate ajută la recuperarea biodiversităţii, iar pădurile absorb emisiile de carbon care generează efectul de încălzire globală.

„Prin programul nostru de guvernare urmărim stoparea tăierilor ilegale, prin lansarea DNA-ului Pădurilor, și transparentizarea pieței lemnului, propunem declanșarea unui program multianual de împădurire a terenurilor degradate care sunt optime pentru vegetația forestieră şi ne dorim profesionalizarea administrației silvice. Este de dorit să se atingă un ritm de împădurire anual care să facă posibilă acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României, până în 2050. Creșterea treptată a capacității de împădurire se potate realiza prin atragerea de fonduri europene, prin fonduri private și prin alocări bugetare.“, a mai spus senatorul de Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu vrea reorganizare administrativ-teritorială în „mod natural“ nu printr-o lege

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a nu susține ideea unei reforme administrativ-teritoriale care să ducă la scăderea numărului de localități. El vrea ca reorganizarea să se facă în „mod natural”.

„Aș vrea să creăm motivația să se realizeze natural reorganizarea administrativ-teritorială, nu printr-o lege, să creăm proiecte în jurul cărora aceste UAT-uri (unități administrativ-teritoriale) să se unească. Dacă venim într-o zonă și finanțăm școală, spital, să se unească natural”, a declarat Florin Cîțu, joi, la Alba Iulia. El a punctat că aceasta este opinia sa personală.

Prim-ministrul a mai susținut că 1.250 de localități din totalul de circa 3.200 au cheltuieli cu salariile mai mari decât veniturile: „E o problemă de sustenabilitate a finanțelor. Multe UAT-uri chiar nu au venituri, nu au de unde să plătească”.
La finele lunii trecute, Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a susținut că sistemul de împărţire pe judeţe, care datează din 1968, reprezintă o piedică în calea dezvoltării, prin urmare e nevoie de o modifcare a Constituției.

Sursa: B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: