Connect with us

Politica

(VIDEO) Aici sunt banii dvs.! Vedeți unde spune administratorul RAJDP că s-au dus banii în mandatele lui Nicușor Constantinescu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă raportul activității pentru anul trecut. Printre obiectivele a fost și activitatea Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța, despre care șeful administrației județene susține că era pe butuci, respectiv în pragul falimentului. În susținerea declarațiilor sale, Lucian Lungoci, administratorul RAJDP Constanța, a adus acuzații grave fostelor conduceri ale Regiei de Drumuri, mandate asigurate de colegi de-ai săi din Partidul Social Democrat, Vasile Moldovan și Adrian Gâmbuțeanu. De precizat că ambii au fost șefii Regiei de Drumuri Județene din Constanța în perioada în care Consiliul Județean Constanța era administrat de fostul prim-vicepreședinte al PSD Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu.

Pentru a vedea acuzațiile aduse fostei conduceri a CJ Constanța, dar și care sunt obiectivele Regiei Județene de Drumuri Constanța, vă invităm să vizionați următoarele declarații.

Concluziile vă aparțin!

Comments

comments

Politica

Mangalia. Menabit Ozghiun: „Retragerea lui Nicu Moroianu mă avantajează“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Noua configurație pe tabla de șah a alegerilor locale din Mangalia a adus, indirect, avantaje electorale fostul consilier local Menabit Ozghiun, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Mangalia. Acesta a spus pentru Ordinea.ro că retragerea lui Nicolae Moroianu din postura de candidat al Alianței „Uniți pentru Mangalia” și desemnarea lui Zanfir Iorguș a dus la reorientarea intențiilor de vot a multor cetățeni.

„În Mangalia sunt mulți cetățeni care l-ar fi votat pe Nicu Moroianu, deoarece îi urăsc atât pe Zanfir Iorguș, cât și pe Cristian Radu. Cum Moroianu a fost înlocuit cu Iorguș, mulți nu au văzut cu ochi buni această mișcare și s-au îndreptat către mine. Această rocadă Moroianu – Iorguș mă avantajează electoral.“, a spus Menabit Ozghiun.

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Mangalia a adăugat că este atacat din toate direcțiile de cei de la PSD, PNL și USR, pentru că „este un candidat care contează în ecuația politică“.

„În mod normal, un duel între Cristian Radu și Zanfir Iorguș ar fi captat toată atenția. Numai că, apariția mea a încurcat multe planuri și, de aceea, fiecare încearcă să ia voturi de la mine“, a notat reprezentantul PER.

Menabit Ozghiun a spus că, în general, campania de strângere de semnături decurge foarte bine și că, până în prezent, aproximativ 1.000 de cetățeni din Mangalia au semnat pentru el.

„Legea electorală prevede că, pentru a candida la funcția de primar, îmi trebuie 250 de semnături, dar eu am adunat peste 1.000. Cei care cred în mine și echipa mea de la PER și ceea ce putem oferi noi pentru Mangalia pot să vină la corturile noastre amenajate lângă Piața Centrală, Casa Tineretului (la sensul giratoriu) și Portul Turistic. Semnăturile și candidaturile vor fi depuse la finele acestei săptămâni sau cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, după ce vom verifica listele cu semnături.“, a afirmat liderul PER, care a spus că în această săptămână se va decide cine va candida pe listele partidului la funcția de consilier județean.

Menabit Ozghiun a prezentat pe contul său de Facebook și o listă cu proiectele pe care vrea să le implementeze dacă ajunge primar și spune că întotdeauna a realizat ceea ce a promis că va face:

 • Înființarea „Serviciul Străzi” – entitate juridică a municipalității.
 • Scutire 100% a taxei de rezervare pentru locul de parcare rezidențială, dacă respectivul loc de parcare nu este iluminat public, nu este supravegheat video sau dacă nu este marcat corespunzător de către Primărie.
 • Zugrăvirea periodică a blocurilor în parteneriat public-privat.
 • Programul “Mangalia cu Flori”.
 • Regulamentul Arborilor: obligația de a planta 4 arbori pentru fiecare copac tăiat.
 • Înfiinţarea unui parc forestier cu 5.000 de arbori, Mangalia să aibă un loc pentru picnic si pentru evenimente outdoor.
 • Mutarea variantei Mangaliei lângă strada Alexandru Iliaș (proiect CNADR), actuala variantă va deveni stradă locală, amenajată cu pistă de biciclete.
 • Taxa Specială pe punctele de lucru de pariuri sportive și jocuri de noroc, pentru a sprijini sportul practicat de copii.
 • Construcția Palatului Copiilor în Parcul Evergreen. Să dăm un sens betoanelor.
 • Creative Cluster” în Agenția pentru Dezvoltare Locală Mangalia (în parcul industrial), unde oricine poate desfășura activități conform pasiunilor, în ateliere și spații amenajate și dotate.
 • Atragerea investitorilor pentru construcția unui mall cu 2 săli de cinema: unul cu 250 locuri, al doilea cu 50 locuri pentru copii, cu proiecție 4D.
 • Sprijin real pentru activități culturale și sportive: Organizarea de spectacole în seri festive pentru turiști, în hoteluri. Înființarea unui Club Sportiv.
 • Construcția clădirii de școală pentru “Gala Galaction.
 • Pentru fiecare 1.000 de locuitori, înființarea a unui teren de sport amenajat modern.
 • Înființarea Agenției pentru Dezvoltare Locală Mangalia pentru a dezvolta 300 de afaceri noi și 1.200 locuri de muncă.
 • Construcția a 10 parcări supraetajate în primii 2 ani, pe terenurile unde s-au demolat garajele, pentru a rezolva problema parcărilor. Autofinanțare prin ADL Mangalia.
 • Granturi municipale între 20-40.000 de euro pentru demararea afacerilor, cu condiția ca proiectul să asigure minim 4 angajați cu salariul MEDIU. În primii 2 ani, cu impozitele pe salarii și impozitele pe profit Primăria recuperează valoarea grantului.
 • Centrul Municipal pentru Fonduri Structurale (europene și de stat, nerambursabile): întocmește GRATUIT documentațiile și studiile de fezabilitate pentru cererile de finanțare ale solicitanților locuitori ai Mangaliei.
 • Schemă de minimis pentru scutire 50% la impozite pe clădiri și pe terenuri, pentru hotelierii care angajează permanent 8-12 salariați. Proiectul generează 1.600 locuri de muncă permanente.
 • Planul Local pentru Siguranță Publică: sistemul de telegestiune în iluminatul public va permite montarea camerelor de supraveghere pe străzi, în parcări, în parcuri, la ghenele de gunoi.
 • Reorganizarea Poliției Locale cu atribuții în folosul cetățenilor, și nu împotriva lor.
 • Construirea mai multor locuri frumoase în municipiu și stațiuni, cu care locuitorii Mangaliei să se mândrească.
 • Implementarea programului “Grijă pentru Vârstnici” la nivel de municipiu.
 • Organizarea unui Târg-Eveniment duminical cu activități pentru copii, cu spectacole și concursuri, în parteneriat cu asociațiile și fundațiile din Mangalia.
 • Amenajarea şi dotarea Pieței Volante de lângă Portul Turistic în conformitate cu legislația în vigoare.
 • Amenajarea Centrului Vechi (Piața Republicii) cu terase și activități comerciale, conform Conceptului Municipal. Mutarea sediilor de partide din centrul orașului.
 • Implementarea în Primăria Mangalia a unui sistem integrat cu aplicație municipală pentru cereri online, informații solicitate, cereri pentru autorizații și sesizări. Inclusiv audiențele cu primarul vor putea fi și online.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion bagă bățul prin gardul PNL: „Salut gestul lui Muhscină de a demasca înțelegerile subterane din partid“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța lansează un atac dur la adresa conducerii PNL Constanța, pe care o acuză că a pus mai presus interesele personale decât interesul de a elimina PSD de la conducerea municipiului Constanța și a județului. Mai mult decât atât, Stelian Ion critică PNL și pentru „alegerile defectuoase“ în ceea ce privește candidații pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean, pe care îi consideră „politicieni expirați“.

Alegerile locale din această toamnă reprezintă o șansă istorică de a scăpa municipiul și județul Constanța de PSD și de tot ce înseamnă această cangrenă a corupției, hoției și incompetenței în administrația publică. Conștient de importanța acestui moment am militat cu toată energia pentru coagularea forțelor de dreapta din Constanța pentru ca Felix Stroe, Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu și gașca lor pesedistă să plece acasă. Pentru noi, USR PLUS, este clar că actuala conducere a PNL Constanța nu achiesează la acest proiect politic de a uni forțele de dreapta, și cu părere de rău constatăm chiar rea voință și agresivitate în ceea ce ne privește, după cum lesne s-a putut constata din pozițiile publice ale liderilor PNL Constanța. Pentru noi nu este un capăt de drum, ba din contră. Mergem mai departe și mai determinați ca niciodată. Vedem însă că există și oameni curajoși și de caracter în PNL, oameni care nu se tem să spună lucrurilor pe nume atunci când politicul deraiază de la regulile corectitudinii și transparenței. Salut în acest sens gestul vicepreședintelui PNL Constanța, George Muhscină, de a demasca public înțelegerile subterane din partid, acesta acuzând în mod deschis „înțelegerile” și „cooperativele” din PNL și PSD care lucrează cot la cot pentru a-i păstra pe Făgădău, Țuțuianu și Felix Stroe la putere. Este un act de curaj și dovada clară că membrii PNL nu pot fi captivi la nesfârșit deciziilor de partid care nu-i reprezintă și nu le face cinste. De-a lungul timpului am avut un dialog bun cu unii dintre liberalii constănțeni iar pe alții i-am apreciat, fără a avea o comunicare directă. USR PLUS și PNL chiar am promovat un proiect comun referitor la bugetarea participativă, la care au lucrat membrii ambelor formațiuni. Oameni precum Adriana Arghirescu, Mihaela Andrei, Bogdan Bola, Bogdan Barață, Costin Avătavului și alții au fost și pot fi parteneri de dialog valoroși, cu care sunt convins că vom putea face o echipă bună pe viitor, indiferent de poziționarea fiecăruia în campania electorală.

Ne-am fi dorit pentru municipiul Constanța și pentru județul Constanța o echipă tânără și puternică, un tandem PNL USR-PLUS care să pună în valoare tânăra generație și cu care să spulberăm PSD-ul. Conducerea PNL nu a vrut. Pentru unii lideri din PNL au fost mai importante jocurile politice, aducerea în față a unor politicieni expirați. Să promovezi în anul 2020 un personaj politic obscur, îmbogățit din contracte cu statul, cu prietenii strânse cu pesediștii, precum Mihai Lupu, este o jignire la adresa tuturor oamenilor de dreapta. Să propui pentru primăria Constanța exact varianta care are a pierdut alegerile în 2016 în fața unor candidați slabi și nu a dovedit nimic ca parlamentar este o eroare gravă. Să te pui la masă cu o persoană condamnată penal pentru a mai ciupi niște voturi de la o minoritate etnică este scandalos. Să susții candidatura unor persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni este o lipsă de respect la adresa alegătorilor de dreapta, o abandonare a valorilor liberale. Cred în puterea exemplului și în onoare și de aceea cred că alături de liberalii adevărați, indiferent de partidul din care fac parte vom putea pune în mișcare cât de curând proiectul de coalizare a dreptei în județul Constanța. Alături de adevărații oameni de dreapta sunt convins că ne vom putea croi drum prin încrengătura de interese, abuzuri și trădări prin care PSD dorește să controleze în continuare Constanța“, a spus Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conducerea PRO România a decis: Vot pentru demiterea Guvernului Orban

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Membrii Delegației Naționale a PRO România au decis, astăzi, să susțină o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Concluzia celor de la PRO România a fost că România se adâncește în criză cu fiecare zi de guvernare a acestui Executiv.

„Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situația a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie Guvernul visa anticipate și spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia și-așa șubrezită și care au îngenunchiat companiile autohtone. Nu au venit cu soluții pentru scoală, pentru sănătate, pentru economie, nu și-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialiști și continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale și alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină și trebuie să plece”, a declarat Victor Ponta.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: