Connect with us

Politica

Constanța. Partidul Pro România își face organizația fără politicieni cu renume

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Pro România, partidul înfiinţat de Daniel Constantin și Victor Ponta, a primit personalitate juridică în data de 20 februarie a.c. Liderii interimari ai noii formațiuni politice au demarat deja acțiuni de mobilizare a oamenilor, în scopul de a-și face cunoscut proiectul politic. Chiar în data de 20 februarie, deputatul Mircea Banias, cel care urmează să se ocupe de activitatea Organizației Județene a partidului Pro România a declarat pentru “Ordinea.ro” că proiectul dă șansa celor care doresc să facă “politică #altfel”, exprimându-și convingerea că proiectului i se vor alătura “oameni valoroși”.

Banias nu a dorit să vorbească despre cei cu care porată discuții pentru a se alătura proiectului, a comentat că este din timp pentru a face vreun anunț în acest sens și susține că a discutat cu inclusiv cu aleși locali, însă aceștia și-ar pierde mandatele, în situația în care s-ar înscrie într-o altă formațiune politică decât cea pe listele căreia au obținut funcțiile deținute.

Planuri organizatorice

La organizația municipiului reședință de județ, lucrurile nu se prezintă cu mult difert. Aici, președinte interimar și cel desemnat să se ocupe cu formarea echipei este Bogdan Cristian Dicu. Acesta a declarat pentru ziarul nostru că organizația municipală Constanța numără la acest moment doar 31 de membri, cu toții fără experiență politică. Dicu susține pentru “Ordinea.ro” că lipsa experienței politice nu este piedică în promovarea “unor valori sănătoase pentru o societate pe care ne-o dorim modernă”. De asemenea, același lider interimar al Pro România Organizația Municipală Constanța ne-a în data de 12 martie este programată o ședință care are ca principală temă de discuții stabilirea calendarului de organizare a departamentelor interne.

 

“Organizația de la municipiul Constanța are momentan 21 de membri din care cea mai mare vechime în politică o am eu, respectiv doi ani. Majoritatea nu au făcut niciodată politică! Prima ședință oficială a avut loc în data de 27 februarie, atunci am stabilit modul de lucru pentru viitorul apropiat și alinierea acestuia la statutul partidului. De asemenea, la întâlnirea despre care discutăm s-a stabilit și data viitoare ședințe, respectiv pe 12 martie. Atunci am decis că vom stabili modul de organizare al departamentelor în cadrul organizației.”

Atât deputatul Mircea Banias, cât și Bogdan Dicu, liderul interimar al Organizației Municipale a partidului Pro România Constanța sunt foști membri ai ALDE.

Precicăm doar că Daniel Constantin susține că împreună cu Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu şi ceilalţi colegi vor participa la constituirea tuturor organizaţiilor judeţene în perioada următoare, pornind cursa pentru primul obiectiv major, şi anume alegerile europarlamentare din 2019.

Citiți și:

A fost înființat partidul Pro România. Ce spune Mircea Banias despre proiectul Pro România Constanța

Comments

comments

Politica

Klaus Iohannis îi scrie Vioricăi Dăncilă. Președintele vrea să știe agenda fiecărei ședințe de Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis luni, 17 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea anunță restructurări de personal în ministere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, a avut loc Consiliul Național al PSD, prilej cu care președintele Liviu Dragnea a avut un discurs de aproape două ore. Printre subiectele abordate s-a numărat și acela legat de restructurarea și reorganizarea ministerelor.

El a spus că în România sunt insituții mult prea ”umflate” dar și unele care nu ar trebui să existe:

”Atâtea agenții sunt în România care s-au autoinventat și și-au pus taxe ca să poată să aibă finanțare.”  Argumentul reprezentanților acestora este că ei se autofinanțează, dar niciodată nu-și pun problema că poate românii ar vrea să plătească mai puține taxe.

”Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni la agenții…”, a continuat Liviu Dragnea.

El a afirmat că există instituții care au nevoie de personal suplimentar, dar nu pot face angajări întrucât sunt altele supradimensionate.

”Cred că miniștrii o să aibă curaj…”, a spus Dragnea. ”Eu cred că trebuie să intrați serios și să faceți analiză a sistemului bugetar. O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe! Până la urmă, e important ce se finalizează.”, și-a continuat președintele PSD discursul.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea: “Vă rog să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut un discurs foarte virulent, duminică, la ședința Consiliului Național al PSD, în cursul căruia i-a cerut lui Mihai Drăghici, trezorierul PSD, și lui Florin Iordache, fostul ministru al justiției, să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că șeful statului a trădat interesele României atunci când a susținut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Dragnea le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

”Vă rog ca, după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că sprijinul de specialitate va fi dat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

”Sprijin de specialitate. Noi tot ce facem facem la vedere. Sunt lucruri pe care nu le facem şi pentru care suntem puşi să dăm socoteală, dar pentru lucruri care le facem la vedere”, a mai spus Dragnea.

El a continuat apoi seria atacurilor la adresa preşedintelui statului.

Tudorel Toader a avut, luni dimineață, o primă reacție, spunând că va analiza plângerea de înaltă trădare.

„Dânșii, dacă vor fi, vor fi autorii sesizării în conținut și în formă. Eventual, dacă mă întreabă, eu îmi voi spune părerea la momentul respectiv. Dar fiți de acord că nu pot să-mi spun părerea pe un document pe care nu l-am văzut”, a spus Tudorel Toader, luni dimineață.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: