Politica

Constanța. Partidul Pro România își face organizația fără politicieni cu renume

mart. 03, 2018 Mihaela Tîrpan

Pro România, partidul înfiinţat de Daniel Constantin și Victor Ponta, a primit personalitate juridică în data de 20 februarie a.c. Liderii interimari ai noii formațiuni politice au demarat deja acțiuni de mobilizare a oamenilor, în scopul de a-și face cunoscut proiectul politic. Chiar în data de 20 februarie, deputatul Mircea Banias, cel care urmează să se ocupe de activitatea Organizației Județene a partidului Pro România a declarat pentru “Ordinea.ro” că proiectul dă șansa celor care doresc să facă “politică #altfel”, exprimându-și convingerea că proiectului i se vor alătura “oameni valoroși”.

Banias nu a dorit să vorbească despre cei cu care porată discuții pentru a se alătura proiectului, a comentat că este din timp pentru a face vreun anunț în acest sens și susține că a discutat cu inclusiv cu aleși locali, însă aceștia și-ar pierde mandatele, în situația în care s-ar înscrie într-o altă formațiune politică decât cea pe listele căreia au obținut funcțiile deținute.

Planuri organizatorice

La organizația municipiului reședință de județ, lucrurile nu se prezintă cu mult difert. Aici, președinte interimar și cel desemnat să se ocupe cu formarea echipei este Bogdan Cristian Dicu. Acesta a declarat pentru ziarul nostru că organizația municipală Constanța numără la acest moment doar 31 de membri, cu toții fără experiență politică. Dicu susține pentru “Ordinea.ro” că lipsa experienței politice nu este piedică în promovarea “unor valori sănătoase pentru o societate pe care ne-o dorim modernă”. De asemenea, același lider interimar al Pro România Organizația Municipală Constanța ne-a în data de 12 martie este programată o ședință care are ca principală temă de discuții stabilirea calendarului de organizare a departamentelor interne.

 

“Organizația de la municipiul Constanța are momentan 21 de membri din care cea mai mare vechime în politică o am eu, respectiv doi ani. Majoritatea nu au făcut niciodată politică! Prima ședință oficială a avut loc în data de 27 februarie, atunci am stabilit modul de lucru pentru viitorul apropiat și alinierea acestuia la statutul partidului. De asemenea, la întâlnirea despre care discutăm s-a stabilit și data viitoare ședințe, respectiv pe 12 martie. Atunci am decis că vom stabili modul de organizare al departamentelor în cadrul organizației.”

Atât deputatul Mircea Banias, cât și Bogdan Dicu, liderul interimar al Organizației Municipale a partidului Pro România Constanța sunt foști membri ai ALDE.

Precicăm doar că Daniel Constantin susține că împreună cu Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu şi ceilalţi colegi vor participa la constituirea tuturor organizaţiilor judeţene în perioada următoare, pornind cursa pentru primul obiectiv major, şi anume alegerile europarlamentare din 2019.

Citiți și:

A fost înființat partidul Pro România. Ce spune Mircea Banias despre proiectul Pro România Constanța

Comments

comments