Connect with us

Administratie

Constanța. Primăria montează mobilier urban în stațiile RATC din tot orașul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanța a început, astăzi, lucrările de montare a 250 de bănci în staţiile RATC din tot oraşul.

Băncile sunt destinate spațiilor de așteptare a mijloacelor de transport în comun care nu dispuneau de această dotare. Astăzi, lucrătorii montează bănci în stațiile de pe bulevardele Tomis și Mamaia, iar mâine vor continua cu I.C. Brătianu și Alexandru Lăpușneanu, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța.

De asemenea, 40 de coșuri de gunoi se montează pe strada Ștefan cel Mare și pe străzile adiacente, după ce cu puțin timp în urmă au fost amplasate bănci.

Comments

comments

Administratie

Chiriță dezminte că va candida pentru o funcție guvernamentală: „Proiectul meu politic e legat de Hârșova“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Odată cu preluarea guvernării de către PNL, automat, liberalii vor trece la schimbarea tuturor prefecților susținuți de social-democrați. La Constanța, printre cei despre care s-a spus că ar urma să îi ia locul actualului prefect Dumitru Jeacă se numără și fostul primar al orașului Hârșova, liberalul Ionel Chiriță. Zvonurile lansate de piață au fost dezmințite categoric de Ionel Chiriță. Acesta a declarat pentru Ordinea.ro că dezminte categoric faptul că va candida pentru o funcție guvernamentală în acest moment.

„Dezmint zvonul că aș avea intenția să plec la Constanța sau București pentru vreun post în actuala guvernare. Proiectul meu politic se leagă de o performanță la Hârșova, care să înțeleagă, să respecte și să ajute cetățeanul. Hârșova are nevoie de un primar liberal și, de aceea, mi-am asumat, după o discuție membrii PNL, o candidatură la funcția de primar la alegerile locale de anul viitor. Proiectul meu politic este să arăt, din poziția de primar, că Hârșova poate mai mult, cu un președinte liberal, cu un prim-ministru liberal, cu un primar liberal! În Hârșova sunt mulți oameni care au nevoie de ajutorul autorităților, fie că sunt întreprinzători sau persoane aflate în nevoi, fie că sunt elevi, adulți, oameni maturi sau pensionari. Pentru a beneficia de acest ajutor este nevoie de edili capabili, buni gospodari, cinstiți, modești, entuziaști, cu inimă bună și devotați care să arate că orașul nostru poate mai mult. Voi candida în alegerile locale de anul viitor pentru a pune capăt incompetenței, greșelilor, abuzurilor şi, mai ales, infracțiunilor săvârșite de administrația locală sub coordonarea lui Tudorel Nădrag și Viorel Ionescu, liderii „Combinației toxice locale PSD-ALDE”, față de care mă delimitez total“, a spus Chiriță.

Liberalul, președintele executiv al Asociației Orașelor din România, a punctat, referitor la zvonul că primar în funcție ar putea candida din partea PNL, că „Birou Politic al PNL Hârșova a hotărât că nu va susține niciodată o candidatura a lui Ionescu Viorel.

„Decizia este argumentată prin următoarele: PNL Hârșova nu poate susține un traseist politic pentru funcția de primar, pentru a nu compromite principiile afirmate până acum; PNL Hârșova are în rândul membrilor și a simpatizanților săi potențiali candidați mult mai competenți și mai onești decât actualul primar; Niciunul din membrii actualei Echipe Liberale nu și-ar compromite imaginea personala susținând candidatura actualului primar“, a afirmat Ionel Chiriță.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Festinul dat astăzi de Făgădău, taxat de constănțeni: „De ce aveți nevoie de noi numai înainte de alegeri?“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a organizat, astăzi, un adevărat festin în cinci locații din Constanța: Piațeta Badea Cârțan, Parc Casa de cultură, Parc Tomis II, CET și Piațeta FAR. Ignorând faptul că ne aflăm într-o perioadă de plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, iar primarul Constanței este direct implicat, Decebal Făgădău i-a chemat pe constănțeni să mănânce și să bea gratuit. Motivul? Ziua Dobrogei. Tochitură cu carne de curcan și pui și o plăcintă dobrogeană au fost în meniul pus la dispoziție de Primăria Constanța. Atmosfera a fost întreținută de soliști de muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc și grecesc, iar vinul a curs din belșug.

Primarul Constanței nu a scăpat prilejul de a face o baie de mulțime printre constănțenii veniți să servească din bucatele puse gratuit la dispoziție de administrația locală. Deși se aștepta ca toată lumea să aprecieze gestul său, Făgădău a găsit și cetățeni nemulțumiți de faptul că acesta își aduce aminte de ei doar în apropierea campaniilor electorale. La Pavilionul din parcul Tomis II, unul dintre cetățeni l-a luat la întrebări pe primarul Decebal Făgădău.

„De ce aveți nevoie de noi numai înainte de alegeri?“, a fost întrebarea cetățeanului nemulțumit.

Stelian Ion: „Pomeni electorale care ne amintesc de Radu Mazăre“

Gestul primarului Făgădău de a oferi aceste pomeni electorale taman în plină campanie electorală, în care candidatul primarului din Constanța, Viorica Dăncilă, este candidat la Președinție, a fost taxat și de deputatul USR de Constanța Stelian Ion.

„Astăzi este ziua Dobrogei și cu această ocazie le spun La Mulți Ani tuturor dobrogenilor, dar din păcate primarul Decebal Făgădău profită de o asemenea zi de sărbătoare pentru a oferi pomeni electorale. Este grav și ne aduce aminte de fostul primar Radu Mazăre. Acesta proceda de aceeași manieră, în sensul că de 1 Decembrie și de alte zile festive oferea fasole cu ciolan afumat și făcea astfel de gesturi, în loc să aducă în discuție și să creeze evenimente. Asta în condițiile în care primarul ar trebui să facă altceva, să atragă investiții foarte multe. În Constanța să fie foarte multe job-uri bine plătite și oamenii să nu fie încântați la o tochitură dată chipurile de Primărie, de Făgădău, Mazăre sau nu mai știu eu cine“, a spus Stelian Ion.

El spune că, în același timp, a observat altceva. Stelian Ion spune că Făgădău s-a trezit din somn și pare că vrea să îngrașe porcul în ajun, cu câteva luni înainte de alegerile locale, să răscolească toată Constanța și să facă un șantier.

„E bine că se fac lucrări, nimic de spus, doar că lucrurile astea trebuie să se facă pe toată durata mandatului nu în ultimele luni când crede Decebal Făgădău că va obține în felul ăsta voturi. Nu, asta e o strategie greșită. Asta înseamnă că timp de trei ani și jumătate a stat degeaba, a stat în pasivitate și nu a făcut lucrările care ar fi trebuit fi făcute. Asta înseamnă că i-a ținut pe oameni cu străzile neasfaltate, că și-au distrus mașinile prin tot felul de gropi, că au înghițit praf în cartiere precum cel al Compozitorilor. Lucrurile astea o să înceteze începând cu 2020 când Decebal Făgădău nu va mai fi primarul Constanței. Eu cred că lumea s-a săturat de maniera asta batjocoritoare în care PSD-iștii îi tratează pe constănțeni și pe cei ai altor localități din România. Cred că se va vedea pe viitor că românii nu mai pot fi păcăliți cu genul ăsta de pachețele, pui, ulei și străzi făcute înainte cu o lună de alegeri“, a punctat Stelian Ion.

Sursa foto: facebook.com/PrimariaConstanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Un tip de la UNPR-ul lui Gabriel Oprea, numit șef la ISJ de guvernul liberal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Cristina Anisie, l-a numit în funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pe Sorin Mihai, un profesor de la Şcoala Gimnazială Gala Galaction din Mangalia.

El a mai fost inspector şcolar adjunct în anul 2015, în perioada Guvernului Ponta.

Sorin Mihai este consilier local la Mangalia, din partea partidului fondat de fostul general Gabriel Oprea, UNPR, partid care tocmai se pregătește să fuzioneze cu PSD. Totuși, deși reprezintă această formațiune, Sorin Mihai are o colaborare foarte strânsă în cadrul Consiliului Local Mangalia cu PNL și cu primarul liberal Cristian Radu. Practic, liberalii au 9 consilieri locali, însă formează majoritatea în cadrul CL Mangalia alături de cei doi consilieri aleși pe listele UNPR, unul din aceștia fiind profesorul Sorin Mihai.

De-a lungul timpului, Sorin Mihai a votat toate proiectele inițiate de primarul liberal al Mangaliei sau de colegii acestuia. UNPR-istul a fost acuzat de opoziția politică din Mangalia că a dat votul decisiv pentru mai multe proiecte controversate. Este vorba de o rectificare de buget din 14 iulie 2016, prin care banii pentru mansardarea Școlii Gala Galaction, în care funcționa ca profesor, au fost mutați pentru alte proiecte mai puțin urgente. De asemenea, a susținut proiectul privind mutarea Colegiului Economic din centrul orașului în fostele cămine ale Liceului Industrial Ion Bănescu. Clădirea centrală urma să revină Școlii Gala Galaction. Însă această inițiativă nu s-a materializat. În 2017, Sorin Mihai a votat pentru contractarea de către Municipiul Mangalia a unui credit de 60 de milioane de lei de la CEC Bank. Iar anul acesta, a votat ca amenzile judiciare primite de primar, în calitate de persoană fizică, să fie achitate de la bugetul local. Deși opoziția a protestat vehement, arătând că amenzile judiciare au fost aplicate de instanță persoanei fizice Cristian Radu, pentru o culpă procesuală directă a acestuia, majoritatea PNL-UNPR a adoptat proiectul. 

În clipul de mai jos, puteți vedea declarația lui Sorin Mihai la depunerea candidaturii din parte UNPR, în anul 2016. 

Sursa foto: mangalianews.ro

Sursa informației: Ziua de Constanța (vezi AICI). 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: