Connect with us

Politica

Constănțenii Cristina Dumitrache și Tit Brăiloiu, cei mai bogați parlamentari. Bunuri și bijuterii de sute de mii de euro

Publicat

la

Averile celor 465 de senatori şi deputaţi nu sunt estimate doar în terenuri, conturi bancare şi maşini, ci şi în icoane, sculpturi, picturi, timbre şi ceasuri care pot valora sute de mii de euro. Jurnaliștii de la Mediafax au făcut un top al parlamentarilor care dețin bunuri și bijuterii de sute de mii de euro.

Astfel, jurnaliștii de la Mediafax scriu că deputatul PSD de Constanța, Ileana Cristina Dumitrache este cel mai bogat parlamentar, din acest punct de vedere. Astfel, dintre cei 329 de deputați, în topul celor mai bogați la capitolul “bunuri prețioase” se află trei social democrați. Pe primul lor este Cristina Dumitrache de la PSD Constanța, cu 397.000 de euro investiți în tablouri (102.000 euro), în icoane (70.000 euro), în mobilier (50.000 euro). De asemenea, parlamentarul constănțean are bijuterii în valoare de 105.000 euro și a declarat cadouri în valoare de 70.000 de euro.

Cristina Ileana Dumitrache, fiica boss-ului de la 2 x 1 Holding. soția fostului consul onorific al României la Ancona și fina lui Valeriu Zgonea

Cristina Ileana Dumitrache a fost aleasă deputat în Parlamentul României în anul 2008. Este fiind lui Ion Dumitrache, lider PSD Constanța, fost consilier județean în cadrul CJ Constanța și unul dintre patronii 2 x 1 Holding.

În anul 2013, Cristina Dumitrache s-a căsătorit cu George Teșeleanu,  fost consul onorific al României la Ancona, Italia. Nașii cuplului Dumitrache – Teșeleanu au fost Carmen şi Valeriu Ştefan Zgonea.

Valeriu Zgonea a fost președinte al Camerei Deputaților și e 18 octombrie 2015 a fost ales în funcția de Președinte Executiv al Partidului Social Democrat. Pe 27 aprilie 2016 a fost exclus din PSD în urma declarațiilor sale împotriva președintelui partidului, Liviu Dragnea.

Bogat și neinteresat de problemele județului Constanța, Brăiloiu a inventat “Belina de Giurgiu”

Conform aceleiași surse, în rândul senatorilor, averile din bijuterii, picturi și ceasuri trec de 100.000 de euro. Dintre cei 136 de senatori, în top, conform declarațiilor de avere, sunt doi parlamentari PSD și unul de la PNL.

Și la Senat, Constanța se află pe primul loc în rândul parlamentarilor cu averi impresionante. Astfel, Tit Liviu Brăiloiu deține, la acest capitol, bunuri și bijuterii în valoare de 380.000 de euro. Banii provin, conform declarației de avere, din ceasuri de diferite mărci (300.000 euro), bijuterii din aur și pietre prețioase în valoare de 80.000 de euro.

Cu o asemenea avere sigur că problemele alegătorilor săi din județul Constanța nu prezintă niciun interes. Brăiloiu a promovat în acest mandat un proiect în județul… Giurgiu. Și nu unul care le-ar fi de folos oamenilor de aici, ci colegilor săi din Parlament.

Parlamentarul constănțean a depus în luna decembrie a anului trecut o inițiativă legislativă care prevede trecerea lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur și a barajului Gradinari, din domeniul public al statului și din administrarea Apelor Române în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, în vederea realizării proiectului “Spațiu pentru pescuit sportiv și agrement”.

Iată dovada, concluziile vă aparțin.

Tit Brăiloiu înventează “Belina de Giurgiu”

Și asta nu e tot. Fratele fostului primar al orașului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a fost protagnistul unui circ demn de toată jena, în Parlamentul României. Și-a înjurat colegii, a adresta cuvinte jignitoare jurnaliștilor și a făcut semne obscene colegelor din Senat.

“Ordinea.ro” a relatat de fiecare dată ieșirile publice ale senatorului constănțean. Vi le reamintim și aici:

Circ cu înjurături de maidan în Parlament. Cum i se adresează Tit Brăiloiu unei senatoare USR

De aici, “Ordinea.ro” a decis ca activitatea lui Tit Liviu Brăiloiu să nu mai fie prezentată în paginile ziarului, dovedind pe tot parcursul mandatului că locul său NU este în Parlament.

Vă oferim și argumentele:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Important! Declaraţia de avere pe care o completează anual îi obligă pe parlamentari spună tot ceea ce înseamnă „bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 euro”, după cum e specificat în formularul tip de pe site-urile celor două camere ale Parlamentului.

Declaraţiile de avere şi de interes trebuie depuse anual de parlamentari şi sunt verificate de Agenţia Naţională de integritate.

Cine sunt ceilalți bogați din Parlamentul României, citiți aici .

 

Comments

comments

Politica

Guvernul Cioloş prinde contur. Iată lista de miniștri pregătită de USR

Publicat

la data de

Scris de

Premierul desemnat Dacian Cioloş şi USR PLUS au susţinut, astăzi, o şedinţă în care au pus la cale un plan de guvernare pentru noul cabinet, plan ce urmează să fie prezentat în Parlamentul României.

Lista posibililor miniştri din noul Guvern Cioloş:

Ministerul Finanţelor – Dragoş Pîslaru (fost ministru al Muncii în primul Guvern Cioloş – 2016);

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica (fost prefect al Capitalei);

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna (fost vicepremier, co-preşedinte al USR PLUS);

Ministerul Justiţiei – Stelian Ion (fost ministru al Justiţiei; ministrul demis de Florin Cîţu de la care a pornit criza politică);

Ministerul Apărării Naţional – Nicu Fălcoi (senator între 2016-2020, actual deputat);

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudi Năsui (fost ministru al Economiei);

Ministerul Energiei – Cristina Prună (deputat din anul 2016);

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă (fost ministru al Transporturilor);

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean (fermier şi membru al USR-PLUS);

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu (jurnalist, scriitor, fost senator);

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea (fost europarlamentar, fost ministru al Fondurilor Europene);

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu (deputat PLUS);

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu (deputat reales, purtător de cuvânt al USR PLUS);

Ministerul Sănătăţii – Ioana Mihăilă (fost ministru al Sănătăţii);

Ministerul Educaţiei – Corina Atanasiu (fost secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene);

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Cosette Chichirău (deputat de Iaşi);

Ministerul Culturii – Marius Manole (actor, simpatizant USR-PLUS);

Ministerul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop (deputat USR PLUS).

Sursa: antena3.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După ce Cîțu a anunțat că bunăstarea românilor se simte deja, PSD a reacționat: „Ei se laudă și economia se scufundă“

Publicat

la data de

Scris de

PSD a reacţionat, printr-o postare pe Facebook, după ce premierul demis, Florin Cîţu, a declarat, astăzi, că „bunăstarea românilor se simte deja”.

„EI SE LAUDĂ ȘI ECONOMIA SE SCUFUNDĂ!

5 REALITĂȚI ale economiei românești pe care Guvernul demis „uită” să le spună!

  1. România – Campioană europeană la creșterea prețurilor la energie.

40% dintre gospodării deja nu își pot achita facturile la întreținere!

  1. România – Cea mai mare inflație din ultimii 11 ani.

Puterea de cumpărare a scăzut cu 14%!

  1. România – record istoric la îndatorare.

Peste 57 miliarde euro împrumutați în 2 ani de guvernare!

  1. România – record istoric la deficitul comercial.

14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde față de perioada similară din 2020)!

  1. România – Campioana europeană la dobânzile împrumuturilor.

Dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE!”, a scris PSD pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lui Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap: „Evaluările ne obligă să nu lăsăm România pe mâna demagogilor și populiștilor“

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, jubilează după ce Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. În timp ce românii nu mai fac față cheltuielilor din cauza exploziei de prețuri, la alde Cîțu și Vîlceanu le duduie economia în cap și spun că ei merită cu prisosință să conducă această țară.

„Agenția de rating Moody’s îmbunătățește perspectiva României de la NEGATIVĂ la #STABILĂ, iar agenția de rating Standard & Poor’s reconfirmă perspectiva #STABILĂ. Acesta este un criteriu după care, cred eu, un guvern trebuie judecat. Nu după părerea tuturor politicienilor, care pentru diferite interese aruncă în spațiul public multe neadevăruri și produc mult zgomot. Guvernul Cîțu este apreciat pentru modul serios și profesionist în care a guvernat și a pus în practică obiectivele de reformă și de consolidare fiscală pe care și le-a asumat. Este unul din motivele pentru care Florin Cîţu trebuie să rămână premierul României.“, a scris Dan Vîlceanu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu, spune, la rândul său, că felicită echipa guvernamentală și oamenii profesioniști care l-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză și a punctat faptul că „evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”.

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Deja începem să simțim bunăstarea. Avem resurse pe care le-am investit fără să creștem deficitul. Toate acestea se văd”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro, ziare.com

Foto: INQUAM Photos

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: