Politica Slide

Tit Brăiloiu înventează “Belina de Giurgiu”

ian. 11, 2018 Mihaela Tîrpan

După ce a rezolvat toate problemele județului Constanța (ironic vorbind, evident!), acolo unde a fost ales senator în Parlamentul României, senatorul PSD de Constanța se apucă să facă ordine în județul… Giurgiu. Parlamentarul constănțean a depus în luna decembrie a anului trecut o inițiativă legislativă care prevede trecerea lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur și a barajului Gradinari, din domeniul public al statului și din administrarea Apelor Române în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, în vederea realizării proiectului “Spațiu pentru pescuit sportiv și agrement”.

Potrivit documentului depus la Parlament și înregistrat pentru dezbateri, proiectul de lege inițiat de senatorul PSD de Constanța Tit Liviu Brăiloiu are trei articole, astfel:

1. Se aproba transmiterea Lacului de acumulare Gradinari, inclusiv digurile de contur Zorile si Podisoru, parau Valea Ilfovat si a barajului Gradinari, din domeniul public al statutului si din administrarea Apelor Romane in domeniul public al Judetului Giurgiu si in administrarea Consiliului Judetean Giurgiu. 

2. Consiliul Judetean Giurgiu preia toate drepturile si obligatiile aferente bunurilor imobile prevazute in anexa. 

3. Predarea-preluarea imobilului se face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Iată și forma depusă la Parlement a ceea ce am prezentat:


17b667FG

În expunerea de motive, senatorul constănțean susține că zona unde va fi amenajat spațiul de agrement și pescuit sportiv “beneficiază de un potențial turistic natural deosebit ce va permite practicarea unui turism de calitate”. Mai mult, “proiectul ce urmează a fi demarat constituie o necesitate și o oportunitate (…) și rezultă dezvoltarea locală și regională”. În aceeași ordine de idei, senatorul Brăiloiu explică și faptul că Legea apelor nr. 107/1996 nu permite exploatarea lacului de acumulare in scop turistic de catre Administratia Nationala “Apele Romane”, de aici și faptul că “activitatea de exploatarea lacului din punct de vedere turistic, precum si modernizarea si dezvoltarea zonei mentionate ar putea fi facute de catre Consiliul Judetean Giurgiu prin atragerea de fonduri europene si investitii.”

Iată expunerea de motive pentru a vă convinge singuri de preocuparea senatorului PSD de Constanța de proiectele de dezvoltare ale județului Giurgiu.


17b667EM

Liviu Tit Brailoiu, senator de Constanta, este singurul semnatar al acestei initiative, care urmeaza sa intre in procedura legislativa.

Un lucru este cert și cu siguranță l-ați intuit: președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, este coleg de partid cu parlamentarul de la Constanța. De asemenea, o altă chestiune absolut interesantă privește faptul că Tit Brăiloiu este singurul inițiator al acestui proiect.

Geografia rescrisă de Dragnea în Teleorman

Presa centrală a prezentat un caz similar încă din anul 2013, atunci când la inițiativa vicepremierului Liviu Dragnea, susținut de miniștrii Lucia Varga și Rovana Plumb, a fost emisă o hotărâre de guvern prin care Apele Române transferau către Consiliul Județean Teleorman un teren de aproximativ 80 de hectare pe malul Dunării. Locul nu era altul decât cel preferat de actualul lider al social democraților pentru partidele de pescuit.

Marea problemă de natură juridică pentru care s-ar fi formulat acuzații la Belina de către procurorii DNA a fost aceea că transferul nu putea fi făcut prin Hotărâre de Guvern, ci doar prin lege. Ceea ce încearcă Tit Brăiloiu acum la o baltă din județul învecinat.

sursa foto: Epoch Times Romania

Citiți și:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Comments

comments