Connect with us

Politica

Tit Brăiloiu înventează “Belina de Giurgiu”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

După ce a rezolvat toate problemele județului Constanța (ironic vorbind, evident!), acolo unde a fost ales senator în Parlamentul României, senatorul PSD de Constanța se apucă să facă ordine în județul… Giurgiu. Parlamentarul constănțean a depus în luna decembrie a anului trecut o inițiativă legislativă care prevede trecerea lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur și a barajului Gradinari, din domeniul public al statului și din administrarea Apelor Române în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, în vederea realizării proiectului “Spațiu pentru pescuit sportiv și agrement”.

Potrivit documentului depus la Parlament și înregistrat pentru dezbateri, proiectul de lege inițiat de senatorul PSD de Constanța Tit Liviu Brăiloiu are trei articole, astfel:

1. Se aproba transmiterea Lacului de acumulare Gradinari, inclusiv digurile de contur Zorile si Podisoru, parau Valea Ilfovat si a barajului Gradinari, din domeniul public al statutului si din administrarea Apelor Romane in domeniul public al Judetului Giurgiu si in administrarea Consiliului Judetean Giurgiu. 

2. Consiliul Judetean Giurgiu preia toate drepturile si obligatiile aferente bunurilor imobile prevazute in anexa. 

3. Predarea-preluarea imobilului se face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Iată și forma depusă la Parlement a ceea ce am prezentat:

17b667FG

În expunerea de motive, senatorul constănțean susține că zona unde va fi amenajat spațiul de agrement și pescuit sportiv “beneficiază de un potențial turistic natural deosebit ce va permite practicarea unui turism de calitate”. Mai mult, “proiectul ce urmează a fi demarat constituie o necesitate și o oportunitate (…) și rezultă dezvoltarea locală și regională”. În aceeași ordine de idei, senatorul Brăiloiu explică și faptul că Legea apelor nr. 107/1996 nu permite exploatarea lacului de acumulare in scop turistic de catre Administratia Nationala “Apele Romane”, de aici și faptul că “activitatea de exploatarea lacului din punct de vedere turistic, precum si modernizarea si dezvoltarea zonei mentionate ar putea fi facute de catre Consiliul Judetean Giurgiu prin atragerea de fonduri europene si investitii.”

Iată expunerea de motive pentru a vă convinge singuri de preocuparea senatorului PSD de Constanța de proiectele de dezvoltare ale județului Giurgiu.

17b667EM

Liviu Tit Brailoiu, senator de Constanta, este singurul semnatar al acestei initiative, care urmeaza sa intre in procedura legislativa.

Un lucru este cert și cu siguranță l-ați intuit: președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, este coleg de partid cu parlamentarul de la Constanța. De asemenea, o altă chestiune absolut interesantă privește faptul că Tit Brăiloiu este singurul inițiator al acestui proiect.

Geografia rescrisă de Dragnea în Teleorman

Presa centrală a prezentat un caz similar încă din anul 2013, atunci când la inițiativa vicepremierului Liviu Dragnea, susținut de miniștrii Lucia Varga și Rovana Plumb, a fost emisă o hotărâre de guvern prin care Apele Române transferau către Consiliul Județean Teleorman un teren de aproximativ 80 de hectare pe malul Dunării. Locul nu era altul decât cel preferat de actualul lider al social democraților pentru partidele de pescuit.

Marea problemă de natură juridică pentru care s-ar fi formulat acuzații la Belina de către procurorii DNA a fost aceea că transferul nu putea fi făcut prin Hotărâre de Guvern, ci doar prin lege. Ceea ce încearcă Tit Brăiloiu acum la o baltă din județul învecinat.

sursa foto: Epoch Times Romania

Citiți și:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Comments

comments

Politica

Iohannis, despre șansele pentru organizarea anticipatelor: „Au scăzut sub 50%“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, că întreaga vină pentru prelungirea crizei politice aparține PSD. Reacția șefului statului vine după ce Curtea Constituțională a României admis, astăzi, sesizarea PSD în privința conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

„PSD e un partid iresponsabil. După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase guvernări, după ce a demis guvernul Orban, PSD  a creat o npuă criză pron sesizarea CCR. Nu voi comenta, așa cum știți că nu am comentat. Voi aștepta motivarea. Este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor. Vedem, pe de o parte, un guvern demis pentru că a încercat să debirocratizeze administrația locală, și, pe de altă parte, un PSD obsedat de putere care refuză să accepte legitimitatea de a guverna”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a susținut că se impune și mai mult organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că nu se mai poate continua în acest fel, cu „guverne demise semestrial”.

„Vedem că PSD -ului îi est frică să se întoarcă la popor. Îi asigur pe români că România e guvernată, chiar dacă are un guvern interimar. Situația generată  inconștient de PSD trebuie oprită”, a spus Iohannis.

Președintele punctat că sub nicio formă nu va desemna un premier de la PSD. Totodată, Iohannis a mai spus că, în urma deciziei de azi a CCR, șansele pentru organizarea alegerilor anticipate au scăzut sub 50%.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis convoacă CSAT pe tema coronavirus

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu câteva minute, că va convoca Consiliul Suprem de Apărarea Țării pentru a analiza măsurile care se impun pe tema răspândirii coronavirus. Întâlnirea ar urma să aibă loc miercuri, 26 februarie. Șeful statului a făcut apel la calm și, totodată, a făcut apel la politicieni să nu speculeze pe tema acestui virus.

”Autoritățile trebuie să insiste pe mijloacele de comunicare cu populație. Fac apel la calm către cetățeni, să fie vigilenți să să respecte normele de igienă și sfaturile medicilor, pentru a se proteja. Fac apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile cu impact emoțional ridicat care pot produce panică. Fac apel la politicieni să nu speculeze în mod oportunist această situație. Am remarcat, deja, pe unii făcând declarații alarmiste, speriind cetățenii. Să înceteze imediat cu această atitudine!”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a punctat este în contact permanent cu instituțiile statului care gestionează această situație.

„Vreau să fiu extrem de clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent.“, a afirmat Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ședința de învestire a Guvernului Orban II, AMÂNATĂ, din lipsă de cvorum

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ședința de plen a Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban 2 a fost amânată, astăzi, la scurt timp după ce a început, din lipsă de cvorum. Ședința a fost suspendată având în vedere că în sală erau prezenți doar 188 de parlamentari din cei 465. După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria. Curtea Constituțională a stabilit, tot astăzi, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: