Connect with us

Politica

Tit Brăiloiu înventează “Belina de Giurgiu”

Publicat

la

După ce a rezolvat toate problemele județului Constanța (ironic vorbind, evident!), acolo unde a fost ales senator în Parlamentul României, senatorul PSD de Constanța se apucă să facă ordine în județul… Giurgiu. Parlamentarul constănțean a depus în luna decembrie a anului trecut o inițiativă legislativă care prevede trecerea lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur și a barajului Gradinari, din domeniul public al statului și din administrarea Apelor Române în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, în vederea realizării proiectului “Spațiu pentru pescuit sportiv și agrement”.

Potrivit documentului depus la Parlament și înregistrat pentru dezbateri, proiectul de lege inițiat de senatorul PSD de Constanța Tit Liviu Brăiloiu are trei articole, astfel:

1. Se aproba transmiterea Lacului de acumulare Gradinari, inclusiv digurile de contur Zorile si Podisoru, parau Valea Ilfovat si a barajului Gradinari, din domeniul public al statutului si din administrarea Apelor Romane in domeniul public al Judetului Giurgiu si in administrarea Consiliului Judetean Giurgiu. 

2. Consiliul Judetean Giurgiu preia toate drepturile si obligatiile aferente bunurilor imobile prevazute in anexa. 

3. Predarea-preluarea imobilului se face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Iată și forma depusă la Parlement a ceea ce am prezentat:

17b667FG

În expunerea de motive, senatorul constănțean susține că zona unde va fi amenajat spațiul de agrement și pescuit sportiv “beneficiază de un potențial turistic natural deosebit ce va permite practicarea unui turism de calitate”. Mai mult, “proiectul ce urmează a fi demarat constituie o necesitate și o oportunitate (…) și rezultă dezvoltarea locală și regională”. În aceeași ordine de idei, senatorul Brăiloiu explică și faptul că Legea apelor nr. 107/1996 nu permite exploatarea lacului de acumulare in scop turistic de catre Administratia Nationala “Apele Romane”, de aici și faptul că “activitatea de exploatarea lacului din punct de vedere turistic, precum si modernizarea si dezvoltarea zonei mentionate ar putea fi facute de catre Consiliul Judetean Giurgiu prin atragerea de fonduri europene si investitii.”

Iată expunerea de motive pentru a vă convinge singuri de preocuparea senatorului PSD de Constanța de proiectele de dezvoltare ale județului Giurgiu.

17b667EM

Liviu Tit Brailoiu, senator de Constanta, este singurul semnatar al acestei initiative, care urmeaza sa intre in procedura legislativa.

Un lucru este cert și cu siguranță l-ați intuit: președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, este coleg de partid cu parlamentarul de la Constanța. De asemenea, o altă chestiune absolut interesantă privește faptul că Tit Brăiloiu este singurul inițiator al acestui proiect.

Geografia rescrisă de Dragnea în Teleorman

Presa centrală a prezentat un caz similar încă din anul 2013, atunci când la inițiativa vicepremierului Liviu Dragnea, susținut de miniștrii Lucia Varga și Rovana Plumb, a fost emisă o hotărâre de guvern prin care Apele Române transferau către Consiliul Județean Teleorman un teren de aproximativ 80 de hectare pe malul Dunării. Locul nu era altul decât cel preferat de actualul lider al social democraților pentru partidele de pescuit.

Marea problemă de natură juridică pentru care s-ar fi formulat acuzații la Belina de către procurorii DNA a fost aceea că transferul nu putea fi făcut prin Hotărâre de Guvern, ci doar prin lege. Ceea ce încearcă Tit Brăiloiu acum la o baltă din județul învecinat.

sursa foto: Epoch Times Romania

Citiți și:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Comments

comments

Politica

Cîțu îl amenință pe Orban după declarația legată de relația cu Iohannis: „Dacă nu își clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”

Publicat

la data de

Scris de

Nici bine nu a fost instalat în funcția de președinte, că Florin Cîțu a trecut deja la amenință. El a spus că îi va cere fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, să își clarifice declarația prin care a anunțat că orice parteneriat între el și Klaus Iohannis este inexistent. Cîțu îl amenință pe Orban și susține că, în caz contrar, va clarifica el pentru Orban această poziție.

„Am văzut o declarație a domnului Orban, eu sper că era la supărare. Membrii PNL m-au votat pe mine și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere domnului Orban să își clarifice această poziție, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu președintele Iohannis. Îi voi cere să ne clarifice această poziție, dacă nu o vom clarifica noi pentru el.”, a spus Florin Cîțu.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic declarația lui Florin Cîţu, care spusese că îi va cere lămuriri despre declaraţiile privind încetarea parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

”De când îmi cere mie lămuriri Florin?” a comentat râzând Orban.

Surse: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Demisionez din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai e niciun parteneriat

Publicat

la data de

Scris de

Pierzătorul de azi la Congresul PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente că premierul Florin Cîțu va avea luni, la prima oră, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată că între mine și președintele Klaus Iohannis nu mai e niciun parteneriat.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o. Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu este noul președintele al PNL

Publicat

la data de

Scris de

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat. În urma exercitării voturilor celor peste 4.800 de delegați, premierul Florin Cîțu a fost ales noul președinte al PNL.

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60,2% din voturi, Ludovic Orban a luat 39,7%. Cîțu a primit 2.878 de voturi, Orban – 1898 de voturi, iar 72 au fost nule.

Cîțu l-a învins în această cursă pe Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani.

Cel învins, Ludovic Orban, a acuzat în timpul scrutinului unii dintre delegații care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, potrivit News.ro. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului.

„Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul”, a declarat Ludovic Orban în timpul desfăşurării scrutinului intern.

El a dat ca exemplu fialele din Constanţa, Vaslui, Neamţ și Teleorman.

„Să le fie ruine! Asta nu e democraţie!”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: