Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Control tematic la Primăria Constanța. Vezi la ce concluzii au ajuns comisarii Gărzii de Mediu

Published

on

În perioada 13-14 februarie, Garda de Mediu Constanța a efectuat control planificat tematic la Primăria municipiului Constanța pentru analizarea măsurilor din Planul de calitate a aerului.

”Conform Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, municipiul Constanța este încadrat în regimul de gestionare I pentru dioxid de azot și oxizi de azot (NO2/NOx). Măsurile pentru reducerea poluarii cu dioxid de azot și oxizi de azot în Municipiul Constanța fac parte integrantă din Planul de Calitate a Aerului, cu perioada de implementare 2021-2025.”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Potrivit studiului de calitate a aerului care a stat la baza întocmirii planului, ponderea emisiilor de NOx în municipiul Constanta este reprezentată astfel:

  • 77,78% din surse mobile (rutiere, feroviare, navale), din care 88,94% rutier
  • 17,96% surse staționare (coșuri de fum), din care 88,48% producerea de energie electrică și termică
  • 4,26% surse de suprafață (nedirijate), încălzirea rezidențială reprezentând 99,64%

Responsabilitatea privind calitatea aerului în municipiul Constanța revine Primăriei Municipiului Constanța.

Concluziile controlului:

  • Având în vedere datele de monitorizare a emisiilor înregistrate la cele trei stații automate de monitorizare din municipiul Constanța, puse la dispoziție de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, emisiile de dioxid de azot s-au redus în anul 2023 comparativ cu valorile înregistrate în anul 2022, iar valorile medii anuale pentru indicatorul oxizi de azot au fost în scădere în perioada 2021-2023.
  • Măsurile realizate până la sfârșitul anului 2023 au avut un efect pozitiv în ceea ce privește scăderea nivelului de poluanți NO2/NOx.
  • La stația CT1 din zona Casei de Cultură s-au înregistrat depășiri ale valorii medii zilnice la indicatorul PM10 – pulberi în suspensie, în prima parte a anului 2023.
  • Cauza principala a valorilor ridicate înregistrate de stația de monitorizare CT1 a fost dispersia poluanților în mediu pe perioada lucrărilor de sistematizare a arterelor rutiere din zona Casei de Cultură, realizate pentru Primăria Constanța.

În perioada mai-iulie 2023, Garda de Mediu Constanța a efectuat 5 controale în zona lucrărilor, fiind aplicate 5 sancțiuni în valoare totală de 140.000 lei. Urmare a verificărilor efectuate și a măsurilor stabilite, începând cu luna august 2023, valorile medii zilnice au scazut semnificativ, până la încadrarea în parametrii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions