Conecteaza-te cu noi

Societate

Prima ediție a După-amiezelor Doctorale, la Universitatea Ovidius. Cui îi este destinată manifestarea științifică

Published

on

dupa amiaza doctorala

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 22 februarie, prima ediție a După-amiezelor Doctorale, manifestare științifică interdisciplinară de formare destinată doctoranzilor.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.30, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Tema pusă în dezbatere în cadrul manifestării este peisajul, noțiune care va fi tratată cu instrumentele de analiză ale biologilor, ecologilor, lingviștilor, didacticienilor și cercetătorilor în domeniul literar.

La eveniment vor participa, în calitate de invitați, prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, de la Universitatea din Craiova, conf. univ. dr. Carmen Avram, de la Universitatea din Pau, Franța, conf. univ. dr. Tiberiu Hartel, de la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, și dr. Dorel Ruști, biolog. Totodată, în cadrul evenimentului dr. Veronica Hagi și drd. Ana-Maria Drăgan își vor prezenta cercetările despre peisaj lingvistic și peisaj acustic.

Advertisement

Potrivit Biroului de presă al Universității Ovidius, în deschiderea manifestării va avea loc ceremonia de acordare a primei diplome Doctor Europaeus din Institutul Studiilor Doctorale Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză, titular al unui doctorat în cotutelă redactat sub îndrumarea prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, de la Universitatea Ovidius din Constanța și a prof. univ. dr. habil. Georgeta Cislaru, de la Universitatea Paris 10 Nanterre din Franța.

Doctor Europaeus este eticheta europeană de doctorat care adaugă diplomei de doctor recunoașterea unei dimensiuni europene, prin acordarea unui certificat recunoscut la nivel internațional. Prin decernarea diplomei Doctor Europaeus, Universitatea Ovidius din Constanța se alătură unei rețele prestigioase de universități europene care reunosc excelența la nivel doctoral.”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul ISD.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions