Connect with us

Exclusiv

Copacii perfecți din Mangalia. Celebrul Fasole a mai pescuit două contracte prin atribuire directă

Published

on

Internauții din Mangalia au postat în acest week-end fotografii ale unor copaci sluțiți de drujbe. ”Minunea” s-a întâmplat în curtea Liceului Ion Bănescu din localitate.

”La liceul Banescu s-au pus pe taiat niste pomi falnici. De ceee??? Uitati ce a ramas din pomii mari bogati care erau, si probabil ii vor rade de tot, cum se si vede un exemplar. Si peste drum pe Negru Voda sunt sapaturi pe linia pomilor, pariu ca taietorul de pomi vrea sa ii rada pe toti ca sa ramana pe unde a trecut el urme aride si sterpe ca si creierul lui…. Chiar e lasat asa sa isi faca de cap, dar e tarlaua lu ta-su???” – a scris, sâmbătă, o persoană deranjată de situație în grupul de Facebook ”Mangalia Live”.

Pe de altă parte, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a anunțat pe contul personal de Facebook, în data de 13 octombrie anul curent, următoarele:

”Astăzi au început lucrările de reabilitare a trotuarului şi aleilor de intrare în blocuri pe strada Negru Vodă (partea stângă, pe sensul de mers de la Liceul “Ion Bănescu” spre B-dul 1 Decembrie). Lucrările vizează înlocuirea bordurilor care delimitează trotuarul de carosabil şi de spaţiile verzi, precum şi înlocuirea asfaltului cu pavele din beton. De asemenea, se vor crea alveole în dreptul copacilor, iar rădăcinile vor fi toaletate pentru a se monta noul terasament. Zilele trecute, am fost pe Negru Vodă să informez cetăţenii că NU se vor tăia arborii de pe stradă, aşa cum au fost dezinformaţi de aceiaşi politicieni rău-intenţionaţi, care au minţit la fel şi anul trecut, că tăiem teii de pe faleză şi facem zid de 3 metri. Revenind însă la lucrările actuale, precizez că aleile de intrare în blocuri vor fi realizate din aceleaşi pavele ca şi trotuarele. Anul viitor, toată strada Negru Vodă va intra în programul de asfaltare, dar până atunci vom interveni şi la iluminatul stradal. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor!”

Pentru toaletarea rădăcinilor de copaci și pavarea trotuarelor din zona străzii Negru Vodă, Primăria Mangalia a încheiat contracte fără licitație publică. Potrivit SEAP, municipalitatea din sudul litoralului a atribuit direct contractul pentru reabilitarea totală a trotuarelor pietonale în data de 22 septembrie 2017 către societatea Structor Invest SRL, la valoarea de 336.134,45 de lei fără TVA (aproximativ 73.000 de euro). Pe de altă parte, pe 27 septembrie a.c., municipalitatea a încheiat două contracte consecutive cu SC Perfect Tree SRL Eforie. Primul contract având ca obiect ”întreținerea parcurilor și al (sic!) aleilor” are valoarea de 78.500 de lei fără TVA. Al doilea, cu un obiect similar – respectiv ”servicii întreținere parcuri” – are valoarea de 125.000 de lei, fără TVA. În total, 203.500 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 44.000 de euro la cursul de schimb afișat de BNR pe 27 septembrie 2017. Perfect Tree SRL este deținută de Vasile Balmuș, zis Fasole, din Eforie Sud, care este și consilier local în orașul său de domiciliu. Firma lui Balmuș se îngrijește de spațiile verzi din Mangalia încă din primul mandat de primar al lui Cristian Radu.

Vezi aici lista achizițiilor directe ale Primăriei Mangalia.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.