Actual

Copila de 12 ani rănită ieri la Năvodari a fost operată! Locuitorii sunt revoltaţi

mart. 29, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de ieri v-am informat despre un eveniment rutier care a avut loc în faţa unei şcoli din Năvodari. Câteva autocare aşteptau să fie urcaţi la bord elevi pentru a pleca într-o excursie. Aşa cum ştiţi, în aceste zile se desfăşoară programul „Şcoala Altfel”, iar elevii sunt plimbaţi de către cadrele didactice ale şcolilor prin mai multe zone de interes turistic. O fetiţă de 12 ani a fost accidentată de o autoutilitară care circula pe strada pe strada Plopilor, dinspre strada Toamnei către Şoseaua Constanţei. Problema cea mai mare este că autocarul în care urma să urce era staţionat neregulamentar, pe contrasens, cu uşile de acces către axul drumului. Din păcate, în urma accidentului copila a fost transportată la spital şi, potrivit comentatorilor ştirii postate de ziarul nostru, a fost operată şi va rămâne câteva zile internată. După care va urma o nouă intervenţie chirurgicală pentru a-i fi montată o tijă metalică.  Comentariile cititorilor au curs şi nu ne putem abţine să nu postăm o parte dintre ele:

Orbocea Andrei Da cum sa parcheze cu ușile spre sosea ? Sunt inconstienti șoferi de vara…

Răspunde20h

Ciprian Fricosu Niste inconstienti , si soferii si aia de la politia locala , care freaca menta dimineata cand traficul in acea zona este foarte anevoios. Plus ca marti sau joi dimineata , exact la ora la care incep cursurile , cei de la Polaris vin sa ridice gunoiul si atunci sa vezi blocaj si vizibilitate redusa…

Răspunde20h
Cristea Iancu Ionut Copii trebuiau încărcați într-o parcare.Sa se reducă ori ce risc .
Însă noi romanii nu gandim preventiv.

 
 
Cristea Iancu Ionut Trebuiau de exemplu încărcați în stațiile de autobuz speciale , de exemplu de unde pleaca 22 sau din parc.Soferii si profersorii sunt responsabili.

Răspunde20h

Bulc Daniel Ionut era foarte usor sa ii imbarce pe aleea laterala
Fotografia postată de Bulc Daniel.
1 răspuns
Petre Aurel Nu stiu sigurur dar in spatele scoli este spatiu

Răspunde19h

Lucian V’în Asta fiindcă îi doare in cur de siguranța copiilor, tuturor, aia de la locală stau ca gușpeții in fiecare dimineață în zonă când vin copiii la școală, iar meltenii parchează pe trecere, pe sens de mers și ei sparg semințe in loc sa miste un deget, stau de pomană, mai bine puneau niste araci în pământ și îi îmbrăcau in costumele alea ilegale de “polițiști” că oricum e același efect =0 !

Răspunde19h

Bulc Daniel aleea pe care o vezi in poza este destul de lejera, imediat dupa cladire este curtea scolii, unde putea bine mersi sa se organizeze fiind imprejmuit cu gard. ei au ales sa faca imbarcarea pe la iesirea profesorilor. de ce? atat ia dus capu.

Răspunde19hEditat

Cristea Iancu Ionut Da asta ar trebui sa ai întrebe poliția pe ei.De ce au parcat acolo?

Răspunde19h

Raluca Elena Corbea O prima problema este locul imbarcarii, a 2-a si cea care a dus in mod direct la evenimentul acesta nefericit este pozitia autocarelor. De-a dreptul de neînțeles. Mai rau de atat nu se putea. Copiii ocolesc autocarele si sunt nevoiti sa iasa in strada pentru a urca in acestea. Cat despre aleea aceea din poza, nu cred ca este neaparat o soluție. Este puțin cam dificil sa intri/iesi cu un autocar printre blocuri.

Răspunde19h

Bulc Daniel Raluca este o alee destul de lata, plus ca in dreptul centralei este loc sa intorci tirul. pana in blocurile ce se vad in fata

Răspunde19h

Raluca Elena Corbea Multe manevre pe care nu sunt dispusi sa le faca. Era mai ușor daca veneau dinspre Kaufland. Nu erau nici pe contrasens si nici cu usile la axul drumului. Ieseau din scoala (asa cum mi se pare normal, organizati frumos, fara graba) si urcau in autocareVezi mai mult

Răspunde19hEditat

1 răspuns
Lucian V’în Raluca Elena Corbea și un deținător de permis B îți bagă autocarul pe aleea aia “mica” , ști ce frumos intrau autocarele cu spatele pe aleea aia? Mergeau 25 m mai în față și pe urmă ușor de tot dădeau cu spatele și la ieșire , ieșeau tot pe plopilor..nu îți trebuie cine știe ce facultate, să faci lucrul asta..

2 răspunsuri
Cristea Iancu Ionut Dacă erau șoferi cu experienta si ceva minte nu acceptau sa parcheze acolo.Inainte de a face asa ceva trebuie sa ai un plan de îmbarcare, o discuție cum se vor in barca copii in siguranta.

Răspunde19h

Emilia Danila Organizatorii au toata vina !

Răspunde19h

Cristea Iancu Ionut Ce au facut ei este ca au expus toti copii la acest risc de a fii loviți de masina.

Răspunde19h

Ioana Romanescu Despre prudenţă în trafic, condus preventiv mulţi şoferi habar nu au! Şcoala avea acţiune, reduci viteza şi te asiguri tu ca şofer, copilul e imprevizibil! Pe plopilor demarează unii ca pe autostradă!

Răspunde19h

1 răspuns
Mihaita Voicu Aia sunt vacari nu soferi

Răspunde18h

Mary Ciolacu Rușine la șoferi cat si organizatorilor!!😤

Răspunde18h

Gabriela CT Știe cineva starea copilului va mulțumesc și aer trebui sa fim mult mai atenți. ..în tot ce privește conducerea unui autovehicul

Ana Maria Este in spital a fost operata si trb sa stea internata..

Marandici Violeta Prima operatie…o luna de repaus total….si dupa urmeaza o alta operatie pt ai pune tija metalica si dupa o alta mare recuperare😠😠😠😡😡cei responsabili sa raspunda pt.tot

Nicoleta Veniciuc Toată organizarea acestor excursii începând de luni a fost un dezastru!
Luni,un autocar plin de copii ieșea de pe plopilor iar la intersecție numai o frâna brusca a făcut sa nu ia in lateral o masina care circula regulamentar!cei care au văzut pot confirma!

Nicoleta Veniciuc Pentru cei mici de clasa I,deși părinții au plătit bilet /loc in autocar,copii au fost puși câte 3 pe scaune.O mamica a scos-o afara pe doamna directoare săi arate situația,săi prezinte cum copii stau in ploaie și se înghesuie iar dumneaei a dat din umeri!Tot mamica a fost la poliția locală,care nu are așa competentă!A depus plângere la poliția rutieră!Administrează
Fotografia postată de Nicoleta Veniciuc.
 
Nicoleta Veniciuc Marți alta zi de excursie,alt stres pentru copii și părinți însoțitori din autocare!Am mers cu masina personala in spatele autocarului pana la Lipnita iar in localități,șoferul gonea cu 80km/h,60 km/h in curbe și serpentine!Jumatate din copii au vomat atunci,altii seara acasa cu dureri de burta și stări de greață!

 
Adriana Leuco Cei responsabili să plătească autocarele trebuiau puse cu ușile spre grădiniță dacă tot vroiau să facă ceva

Copilă de 12 ani lovită de o maşină, la Năvodari! Se pregătea să plece în excursie

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!