Connect with us

Actual

Costel Lefter, tânărul din Cernavodă care a ucis o femeie pe o trecere de pietoni din Mamaia, merge la PUȘCĂRIE

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Un accident rutier înfiorător s-a produs la prima oră a dimineții de 20 august a.c., în stațiunea Mamaia, în dreptul hotelului Picadilly. O femeie din Năvodari a murit în condiții groaznice, după ce a fost acroșată în plin de un bărbat aflat la volanul unui autoturism. Potrivit oamenilor legii, în jurul orei 07:00, pe trecerea de pietoni din dreptul hotelului Picadilly din stațiunea Mamaia, o femeie de 58 de ani din Năvodari, angajată cameristă la hotelul Albatros a fost târâtă efectiv aproximativ 200 de metri de către un bărbat care conducea cu viteză excesivă un autoturism înmatriculat în județul Constanța. După impact, autoturismul a fost proiectat între un stâlp și un copac aflate pe marginea drumului, șoferul rămănând încarcerat.

Din primele cercetări, s-a depistat că cel care conducea autoturismul se numește Costel Lefter, are 26 de ani și este din orașul Cernavodă, acesta fiind transportat în comă la spital. La scurt timp, pe pagina sa de Facebook, prietenii au început să posteze mesaje de susținere și încurajare.

A fost în arest și și-a cerut libertatea. Ordinea.ro s-a ocupat în detaliu de acest caz. Iată detaliile:

Arestat la 8 luni după ce a ucis o femeie pe trecerea de pietoni. Acum se cere în libertate

 

Astăzi, Costel Lefter merge la PUȘCĂRIE pentru următorii 5 ani, 9 luni și 10 zile

Biroul de presă al Poliției Constanța anunță că a fost pus în aplicare un mandat pe numele acestuia, după cum oamenii legii au confirmat pentru Ordinea.ro.

“La data de 25 iunie a.c., polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din orașul Cernavodă, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani, 9 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Persoana în cauză a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Poarta Albă”, informează polițiștii constănțeni.

INTERESANT! Și tătăl lui Lefter a fost condamnat tot pentru ucidere din culpă. Informații găsiți tot într-un articol semnat de jurnaliștii Ordinea.ro:

Autorul unui accident mortal e liber ca pasărea cerului. Dosarul lui zace la Parchetul Judecătoriei Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: Pentru a se distra, un copil a apelat 112 și a spus că e sechestrat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, 22 august a.c., în jurul orei 20:30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Rasova au fost sesizaţi prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană, care a reclamat faptul că ar fi fost sechestrată și se află în localitatea Rasova din județul Constanța.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către un minor, de 12 ani, care se afla la bunici, împreună cu tatăl său, în satul Cochirleni din județul Constanța.

Minorul a recunoscut, în prezența familiei, faptul că ar fi apelat la 112 pentru a se distra. Tatăl copilului a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform Legii nr.61/1991 R.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: 15 incendii de vegetație uscată în ultimele 48 de ore

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Mulți cetăţeni care locuiesc la țară şi-au făcut un obicei de a-şi igieniza terenurile şi grădinile, prin arderea vegetaţiei uscate, resturilor vegetale şi a miriştii, fără a respecta prevederile legale care reglementează modul cum se efecuează aceste arderi.

Acesta este motivul pentru care, în ultimele 48 ore, au fost înregistrate 15 incendii de acest fel.

Biroul de presă al ISU Constanța atrage atenția că trebuie înţeles faptul că aceste incendii pot pune în pericol viaţa, bunurile materiale şi mediul şi pot afecta traficul rutier sau feroviar, situaţii care pot genera adevărate tragedii, iar pentru stingerea acestora se consumă o cantitate mare de carburanţi, necesitând implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale.

Pentru prevenirea şi reducerea incendiilor de vegetaţie, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa vă reaminteşte măsurile obligatorii ce se impun la arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale:

  • este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt;
  • nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
  • zona de ardere se izolează faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;
  • arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face numai în locurile special amenajate ori pe terenuri pregătite;
  • cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
  • se va asigura supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după încetarea acesteia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Medicii militari au depus jurământul pe platoul Academiei Navale din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

„Jur credinţă patriei mele România. Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Acestea au fost cuvintele rostite în cursul zilei de azi,  23 august, de medicii militari, chemaţi în activitate în rândul ofiţerilor, în perioada 2018-2019, în faţa contraamiralului de flotilă Mihai Panait, comandantul Flotei, a comandanţilor de unităţi de marină, a rudelor şi prietenilor adunați pe platoul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Jurământul militar este un moment deosebit în viaţa fiecărui tânăr a cărui destin este legat de cariera militară.

Ceremonia depunerii jurământului militar a avut loc la două zile de la aniversarea a 157 de ani de când a luat fiinţă Corpul Ofiţerilor Sanitari ai Armatei şi Direcţia Generală a Serviciului Sanitar Român, prin semnarea, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a Înaltului Decret Domnesc nr. 4629/21 august 1862, ziua de 21 august fiind recunoscută ca Ziua Medicinei Militare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: