Connect with us

Politica

Cristian Bușoi, la Constanța: „Am o capacitate mai bună decât Ludovic Orban să adun toate energiile și să fac o echipă mai unită în PNL”

Published

on

Cristian Bușoi, candidat pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal la Congresul din 17 iunie a fost, astăzi, la Constanța pentru a-și prezenta moțiunea. Înainte de a răspunde întrebărilor jurnaliștilor de la Constanța, Bușoi le-a vorbit colegilor din PNL Constanța despre moțiunea „PNL – Partidul Viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!”, deși PNL Constanța a decis, prin vot, să îi acorde vot contracandidatului lui Bușoi pentru această funcție, Ludivic Orban.

În cadrul conferinței de presă, Bușoi a explicat că obiectivul PNL privește rezultatul alegerilor prezidențiale viitoare și sprijinirea actualului șef al statului, dacă acesta își mai dorește un mandat la Cotroceni. De asemenea, “lupta anti-PSD” reprezintă un alt punct înscris în proiectul lui Cristian Bușoi pentru viitorul PNL. “Ne vom concentra pe dezvoltarea economică, pe mediul de afaceri și vom susține proiecte importante din domeniul social, proiecte de care România are mare nevoie. În congress va intra moțiunea mea și cea a lui Ludovic Orban și este nevoie de o dezbatere pe aceste două teme, de aceea eu transmit o solicitare către candidatul Ludovic Orban că este important acest dialog, discuție pe care intenționat nu o numesc confruntare, deoarece se vrea a fi doar o expunere de idei constructive pentru PNL. Ideea dezbaterii nu este a mea, ci a unui coleg care a propus-o înaintea întâlnirii cu dvs. și pe care o consider benefică pentru ceea ce dorim să transmitem în următorii ani”, a declarat Cristian Bușoi, candidat la șefia PNL.

De asemenea, Bușoi susține că după încheierea votului pentru președinte, la Congres, să se stabilească o echipă comună pentru Biroul de conducere al partidului, în opinia lui existând de ambele părți oameni cu performanțe remarcabile.

Întrebat de ce ar fi mai bun Cristian Bușoi să conducă PNL și nu Ludovic Orban, Bușoi a răspuns: “Cred că viziunea mea este mai practică, mai așezată, mai coerentă. Dacă lecturați cele două moțiuni și discursul public de până acum, cred că am o capacitate mai bună decât Ludovic Orban, să adun toate energiile, să fac o echipă mai unită și cred că sub conducerea mea PNL are șanse mai mari să fie mult mai consistent, cu mai multă substanță în ceea ce face și spune. Nu sunt omul compromisului, dar sunt omul unui dialog necesar în interiorul partidului, dar și în afara lui, mai ales cu alte forțe politice din opoziție și sunt omul care a învățat acest dialog și acest pragmatism în anii pe care i-am petrecut în Parlamentul European. Acolo, majoritatea țărilor spre care tindem ca și nivel de maturizare a dezbaterii publice și a felului în care se iau deciziile, dialogul și nu compromisiul este acela care duce la rezultate care se pot pune în aplicare.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!